Sarah had a little lamb..

Idag tog jag med min lilla lammunge för en lång runda på Inlines. De små lammen måste rastas ordentligt ibland.
Vi skapade till och med oss ett mål om var den färden skulle sluta. Höllviken och tillbaka dvs ca 16km. Snörrade och spännde inlinesen kopplade på kopplet på lammet och sedan begav vi oss iväg på en tur. Hade både motvind och medvind, sidovind och annan vind. Raksträckor, nerförsbackar, uppförsbackar, kringelkrok och annat skoj stötte vi också på. Vi tog oss fram til höllviken i allafall, in på Burger King för att be om en stor mugg vatten innan det bar hemåt igen. Det kändes som vinden på något märkligt vid ökade under dem fem minutarna vi befann oss inne på burger king, och motvind fick vi också. En seg start på vägen hem, men hem tog vi oss hela vägen på rullande hjul med egen kraft.

Väl hemma tog vi ett välförtjänat dopp bland bubblorna i trädgården. Mycket skönt tills de kalla dropparna från himlen började falla. In och på med mjukis outfiten, koka en kopp te och bre några mackor. Fastnade framför Tvn sedan en stund tillsammans med föräldrarna. Tycker det är ganska härligt det där att mitt lilla lamm kommer så bra överrens med även mina föräldrar och då ska vi inte tala om min bror. Mitt lilla lamm och brorsan är också goa kompisar, men vi  får inte glömma vem som känt han längst. Då vinner jag med råge. Det var en härlig höstdag för sisådär sex år sen. Om han är liten nu, (längre än mig) så var han mini mini då (huvudet kortare än mig).

Vill ni veta mer om "mitt lilla lamm" kolla in han och hans kompisars blogg http://hootches.blogg.se/  Varnar för mycket rolig läsning och många skratt


(mitt lilla lamm)

(vi åkte längs hela den långa vägen)


Ladybird

Solen skiner
himlen är blå
Kjolen är på.

Vackert väder om än lite blåsigt.
Har fått se årets första ladybird, inte en flera dessutom. Buskarna kryllade av dessa små röda varelser med svarta prickar. Var ute och samlade några tillsammans med grannbarnen tidigare idag. Det var som att bli barn på nytt, när man gick där och plocka dem en efter en i buskarna och la i en spann/hink.

Vad är det som gör detta lilla djur så facinerande att barn år efter år samlar på dem? Ett tecken för att nu är våren verkligen på väg. Tyvärr dog min kamera lagom efter jag tagit denna bilden. Jag som hade velat ta så många fler.


Det brinner..

Själv stor jag i köket och lagar mat hemma hos ett par vänner. Jag står där ensam med deras två små småbarn. Mat i både ugn och på spisplattorna. Barnen springer omkring och leker i sin fantasi värld. Så kokar det över och stekfettet stänker här och där. Det blir gnistor, fråga mig inte hur. Gnistorna far och flyger upp i spisfläkten. Den tar fyr. Ugnen blir över varm på något konstigt sätt, ska inte ugnar tåla det mesta?. Spisfläckten ryker och ger ifrån sig röd/oranga flammor. I ugnen börjar även flammarna ta fart. Där står jag ensam med två små småbarn i ett kök hemma hos en annan familj. Greppar tag om telefonen och slår 112. Tar bar med mig barnen som motvilligt vill följa med ut ut rummet och ut ur huset.
Kommer ut i sista sekund innan flammorna slår i sönder både spis och kök.
Hör sirenerna längs gatan när jag står där ute med två små skrikande barn i min famn.
Känner tårarna rulla ner längs mina kinder samtidigt som brandbilen parkerar framför oss.
Hur ska jag kunna förklara detta för mina vänner? Vad ska dem säga när jag berättar att jag eldat upp deras hus?
Vad hade hänt om jag inte lyckats ta mig ut? Hur skulle jag kunna förlåta mig själv om jag  inte kunnat rädda båda barnen?
Frågor jag aldrig kommer att få svar på.

Dröm eller verklighet?

Första..

.. rundan på Inlines för i år är avklarad och fler kommer de bli.
Det är en riktigt härlig känsla att susa fram längs gatorna på hjul. Få känna vinden som susar bredvid en när man följer gatan fram. Tror detta får bli min nya träningsform i kombination med gymmet så klart.
En timem på inlines om dagen hade inte suttit fel speciellt nu när våren närmar sig och solen skiner där ute.
Så får de blir, de dagar med fint väder är det jag som ska ta mig en lång tur på inlines.

Är det någon som är sugen på att hänga på?
Säg till =)


Hjälp mig..

Kära läsare skulle ni vilja hjälpa mig svara på en enkät undersökning till mitt arbete inom marknadsföring.
Enkät undersökningen handlar om Sylt och marmelad och tar inte långtid att svara på.

Ni hittar enkäten under länken nedan, bara klicka på den och svara på frågorna
http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dE5PT3VQRDNLWEh3bkRwdkdwZnV4Tmc6MA

Skulle vara till jätte stor hjälp

Tack tack

Bada med kläder på?..

Denna värld slutar aldrig förvåna mig. Hur många knäppa människor finns det där ute egentligen?
De e ganska tur att alla människor är olika, vissa sticker ut mer än andra. Nu har jag fått et tsånt där knäppt mejl till. Fattar ens inte varför jag fortfande är medlem på den hopplösa sidan. Skaffade den för hålla kontakt med en tjejkompis jag träffade på semester för sådär 10år sen. Tänkte jag ska dela med mig av kvällens knäpphete också.
Denna gången kom mejlet från en 20årig tjej!

"Hej hej,, bara undra.. Tycker du om att bada med kläder på? =)"

Detta mejl svarade jag på. " varför vill du veta det?"
Då fick jag svaret
"För skulle vara trevligt med vänner som också tyckte om det..=)"

Hur tänkte denna tjej? Att jag skulle vilja bada med kläderna på med henne. Skulle inte tro det va.
Någon annan som är sugen på att hitta en vän som tycker om att bada med kläderna på. På hennes presentation står där även så här om hennes intressen.

"Bada/ducha med kläder på (och skulle vara perfekt om det är någon här med som tycker om det för det är mitt största intresse), Bowling, teckna, gå ut med vänner på ex. subway då å då för snacka lite och jag bara älskar att  maila och sms:a "

Nå kära läsare är det någon ni kan tänka er umgås med? Säg till bara så ska vi nog kunna lösa detta.
Vad jag är glad att jag inte lever hennes liv.


Ännu en morgon i Malmö..

Denna helg har mycket av tiden spenderats i Malmö åtminstone på kväll, natt och tidig morgon. För andra dagen i rad satte jag min nyckel i låset en timme efter tuppen gått upp. En fördel med detta är helt klart att man inte behöver gå ensam hem i mörker, utan att det faktiskt är ljust. Efter Singstar spelande, dansmatte spelande, en och annan drink och shoots, begav jag och Jessica oss till bussen och mot Malmö för en natt på dansgolvet. Mötte upp några välbekanta ansikte som vi hängde med under kvällen. Denna kväll hamnade vi på båen där det blev en massa dans.
Klockan gick lite väl snabbt och ljusen tändes och stället stängde. Vi begav oss vidare hem till en av dem i sällskapet där festandet fortsatte med musik och lite vattenpipa för den som kände för det. Lagom till solen gick upp begav vi oss därifrån för att ta bussen hem. Ännu en mycket trevlig kväll på stan i malmösvimmel.


Värmande ljus..

Igår var det Earth hour, det missade ingen väl?
Under en timmes tid var all elektricitet avslagen och endast små ljus lyste upp rummen där vi var.
Mycket mysigt att sitta där omgiven av alla ljus och spela spel till deras sken.
En timme utan ström, fylld med trevliga människor, skratt och en och annan drink.
En sådan här timmer borde finnas oftare. En sparande timme.
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.


Fem, Fem, Fem

Kommer ni ihåg då för flera år sen, det där första året då vintergatan började gå?
Vintergatan på sommarlovsmorgon, man fick följa bland annat Peo och mira på deras äventyr ute i rymden. HElt klart den bästa sommarlovsmorgonen och jag satt spikad framför tvn hela programmet. Känner ni igen er?
Sommaren efter hade man riktig lyx, de hade nämligen gjort en säsong 2 också. Så ännu en sommar på vintergatan med diverse rymdäventyr, ruymdvarelser och allt som där tillhörde.

Nu idag när jag slog på tvn så var det första som kom upp just " vintergatan" inte dem gamla avsnitten som man en gång tyckte var så himla bra. Nej istället är det ny avsnitt, med några av dem gamla karaktärerna men även en hel del nya. Kommer ni ihåg "Fem, Fem" den där gröna gubben som endast kunde säga just FEM. Han som de rädda från någon av rymdens planeter.

Det var tider det när man satt fast vid detta program. Påtanke på att dem fortfarande visar det så måste det vara ett program som verkligen gått hem och varit omtyckt av många.

Man blir allt lite lätt nostalgisk.



Polisen och komplimanger

Som jag nämde i förgående inlägg gick jag denna väldigt tidiga lördags morgon När vi går där mitt på gågatan så ser vi några tröjor liggande längs gågatan. Tog inte lång tid förräns vi såg var tröjorna kom ifrån och hur dem hamnat där. En sönder inslagen dörr från en av butikerna och glasskärvor längs gatan säger ganska mycket. Telefonen åkte fram och vi underrättade polisen om vad vi sett. De hade redan hört talas om detta och var på väg, så innan vi hann gå därifrån dök dem upp i sin blåvita bil och vi fck bytat några ord.

Mitt i allt detta fick ja en liten små rolig komplimang "du har fin näsa". Kunde inte hålla mig för skratt i de läget. Lite intressant att höra. Det var något nytt. Alltid kul med komplimange. Sedan fortsatte vår vandring vidare..

En kväll på stan

Min natt var mycket speciell och intressant.
Den började strax innan 23 snåret på en pub på möllan tillsammans med en trevlig Louise. Där dracks det en öl och snackades en massa skit om allt och inget. Där dök upp en styck Jocke med två stycken Malin hack i hälarna.
Dessa tre kidnappade oss vidare in mot stan. En Malin och en trevlig Louise lämnade oss för vidare hemfärd.
De andra två drog med mig in på en ganska nyöppnad nattklubb "bank of music" eller vad den hette, listan stod vi med på i allafall. Inte många kottar befann sid där inne, men vi intog dansgolvet ändå och det fylldes på efterhand.
Musiken var okey, folket var lite mindre okey, inte min typ av folk om man säger så. Vimlade av sliskiga killar, som knappt fatta vinken när man försökte ignorera. Detta ställe blev vi inte specellt långvarig på.

Istället hoppade vi in i en bil och tog oss till KB, när man "känner" folk i kön kkan man komma ganska smidigt undan och slippa stå och vänta ute i regnet. Så vi gjorde oss en liten fuling och kom in ganska snabbt. Där inne väntades det bra musik och betydligt roligare och bättre folk. Det blev en del dans både på scen och på golvet. En och annan droppe vätska slank även ner. Malin lämnade oss och kvar var vi två. En jocke som kände allt och alla och kände han inte dme så låtsades han göra det. Vi tre stod jag ensam kvar och var på väg att gå. Då dyker en styck Linnea upp med fyra grabbar hack i häl. Jag ändrade mig snabbt och intog dansgolvet tillsammans med detta gäng. Linnea var inte långvarig och avlägsna sig snabbt och kvar stod jag med dessa grabbar och en buss som inte börja gå förräns närmre tuppens uppgång. Gilla läger och dansa vidare. Blev både bugg och några piruetter. Till baren för att fukta strupen och äta lite salt och citron. Lite mer dans på det hela, tills taklamporna tändes.

Vidare till någon Latino svartklubb, värsta stället jag någonsin varit på. Inte mycket folk heller var där. När något av folket där upplyste oss om att där fanns harch på bordet var jag och en av grabbarna mycket snabba på att avlägsna oss och lämna stället. Mitt ute i ett av malmös industri område befann vi oss och letade oss ut. Strossade sedan malmös gator upp och ner, lekte pickaboo och pratade om allt och inget. Vilken gentleman, väldit mån om min säkerhet hela tiden och orolig för att det skulle hända mig nått. Efter strossat genom hela stan hamnade vi tillslut en stund på Gustav och McDonalds för lite mat. Tiden det ticka och bussarna började snart gå. Han följde mig till busshållplatsen och väntade där till bussen kom i den ljusa morgonen. Hur många killar skulle göra så?

Runt 7.00 öppnade jag ytterdörren och sa god morgon till mamma och lämnade en påse nybakade bullar direkt från konditoriet..




Foto

Ett foto är så mycket mer än en bild..


(Niclas och Sarah på bussen upp till Göteborg innan bingolotto 2005)

(Sista kvällen i Kroatien, sommaren 2005)

(Övernattning med Marcel sommaren 2005?)

(Gipsmask med Emily 2004?)

(Första singstarkvällen med Cissi, Sofie, Angelin och Johanna. 1an på Gymnasiet)

(Hela gänget från Malta sommaren 2006)

... Det är ett minne

Rensning..

Nu sitter jag omgiven av stora nästan tomma lådor, som brukade vara fulla. För en gång skull sitter jag till och med vid skrivbordet som inte är överfyllt med "viktiga" papper. Min soffa är inte längre täkt med kläder utan där finns en möjlighet att sitta i den. Under min säng hittade jag massa ovälkommna grå små husdjur. Jag tänkte ge dem fem minuter till att försvinna på, gör dem inte det så får även dem smaka på dammsugaren.

Det är ganska kul det här med att rensa, man hittar så mycket spännande saker som man inte visste att man hade tex.
- Ett kuvert med 500kr på skrivbordet
- Polkagris käppar som var bäst före 2008
- Hemligstämplade brev till ex.
- Kompis böcker sen man gick grundskolan
- En bunte gamla foto, som framkallar massa minne
- Cd-skivor med konstig musik
- "hångla" tuggummi.
.. och en massa mer.

Ska gå och ta hand om mina små husdjur nu.

Va hittade ni för skoj när ni rensade senast?


Visste ni...

... att jag har världens sötaste och charmigaste grannbarn. Vi kan ta dagens grej som exemple.

Jag sitter hel stressad i bilen på väg att köra. Då ställer dem sig mitt i gatan med handen i vädret "STOPP".
Kan ju inte dirket köra över dem så stannar snällt. De går bort till rutan och jag vevar ner. "Sarah vänta jag ska bara göra ett kort till dig". Jag svara snällt att jag inte har tid just nu men hon kan komma in med det sen när jag kommit hem igen. Jag får till svar "jag lägger de i brevlådan" Det blev en bra överrenskommelse och jag kunde köra iväg. När jag kom hem några timmar senare kom min söta grannflicka och knackade på dörren för att överlämna ett mycket fint kort. Blir man rörd eller vad? Ett speciellt kort gjort till bara mig där det fint stod sarah och var ritat ett hjärta med massor av glitter. Små söta troll, ibland förgyller ni min dag, idag var en sådan.


Oskuld

Under några dagar har jag haft en jobbigt svidande klåda i ett av mina organ. En känsla av konstant trötthet i detta organ men pigg i övrigt. Ni har säkert kännt den där känslan av kliande trötthet i ögonen som bara vill stängas. Ungefär en sådan känsla har jag känt konstant i några dagar. Vad detta beror på har jag ingen aning. Pappa trodde allergi, så idag tog jag mig en allergi tablett utan resultat. Besökte även ett apotek för lite tips och råd, gick därifrån med ett paket droppar. Hon på apoteket trodde att antingen berodde de på allergi eller att de var lite uttorkat.

När jag kom hem öppnade jag denna lilla tub med droppar. För första gången droppade jag i en ögondroppe i vardera öga. Tog min ögondropps oskuld. Fruktansvärt obehagligt till en början, men gud va skönt sen när ögonen slutade svida för ett tag. Dock var inte lyckan allt för långvarig och nu svider dem igen. Varför?

Datorspelande..

För en gång skull tänkte jag prata lite om Wow, alltså spelet World of Warcraft. Ett spel som i stort sätt alla av de manliga könet någon gång spelat eller spelar regelbundet. Självklart finns det många av det kvinnliga könet som också är väldigt besatta utav detta datorspel. Bara under detta tak jag bor finns det två grabbar, mina brödrar, som är smått beroende utav detta spel. Ett spel som hela världen kretsar runt för många.
Min yngsta lillebror sitter just nu utanför mitt rum tillsammans med två kompisar och roar sig med detta och har gjort i några timmar. Nyligen slutade spelet fungera för en stund och brorsan mins värld höll på rasa samman. HAn beklaga sig över det ena och det andra.

Tycker det är ganska sjukt att spel kan vara så beroende framkallande. De lever i en helt annan värld än vad jag gjorde när jag var i hans ålder. Inte satt jag vid datorn flera timmar om dagen då inte, nej då var man ute och hittade på saker med sina kompisar istället och var man inne så satt man och snackade eller kanske spela något sällskaps spel. Dagens sällskap spel har is tort sätt ersatts av datorspelande och framförallt bland barn och ungdommar. Jag ser vad min yngsta bror som är 11år gör när han har kompisar här hemma. En framför vanliga datorn, en framför laptopen, en framför tv-spel och resterande runt dem för att diskutera de olika spelen, för att sedan skifta runt. Hela deras värld kretsar kring detta dator spelande. Jag undrar om de ens hade klarat av att umgås med varandra om det inte hade haft datorn eller tv-spelet, vad skulle de då prata om och göra?

Det är ganska intressant och samtidigt sorgligt att se hur världen och barns- och ungdomars beteende förändras tack vare den tekniska utvecklingen. Intressant att se hur de kommer se ut om 10år?

All ära till denna nya teknik som kommer, datorn är verkligen ett enormt bra hjälpmedel vad det gäller mycket. Dock tycker jag datorspelande bör begränsas bland barn- och ungdomar så att det inte tappar sin förmåga att kunna umgås med varandra utan denna "dumburk". Den riktigt världen funkar inte som den i datorn. Den person man är innanför datorskärmen går inte att vara i det verkliga livet. Livet är fyllt med så mycket mer än så. I det riktiga livet finns tankar och känslor som ingen riktigt kan styra över. I datorvärlden är det du som styr det och har kontrollen.





Red light, green man

Jag kommer ihåg när jag var liten och man stod där vid övergångstället och väntade på att gubben skulle slå över från rött till grönt så man kunde gå över. Jag kommer ihåg att jag då trodde att lamporna alltid var samma ljus. Det vill säga att man fick gå mot grönt och köra mot rött. Inte hade jag en tanke eller blekaste aning om att när bilarna hade rött ljus så hade vi som gick grönt. När gående hade rött så hade bilarna grönt. Förstår ni hur jag menar?
Sen gick det några år och man började lägga märke till, "mamma och pappa kör ju mot grönt ljus" hur går det ihop. Ska människor gå mot rött då? Slutligen klarnade det även för mig. Att det var endast grönt som gällde om man ville ta sig över gatan, och vid rött ljus så gällde de att stå still. Samma regler för alla. 

Ganska facinerande det här med trafikljus. 
Träffade en Australiensisk äldre man på flygplatsen när jag skulle flyga hem från london.
Han försökte vara lite rolig och berättade att i Australien har dem minsann inga trafikljus, där är det istället poliserna som står och dirrigerar bilarna. Jag sa att jag inte trodde honom och fråga om han skojade? Med ett skrattande leende erkände han snällt att han skojade och började berätta om "dropbear" istället. En trevlig man det där som åter var på väg tillbaka till sin hemort och sitt hemland, precis som jag. Det ända som skiljde var att han bodde på andra sidan jorden och antagligen levde ett helt annorlunda liv, tillsammans med sin fru, än vad jag gör.  


Hur tänkte han där?

Ibland, eller ganska ofta får jag massa knäppa och ointressanta mejl på en community site. Nej det är absolut ingen dejting sida eller något i den stilen. Detta här mejlet  låg i dagens "brevlåda".
Tar tacksamt emot tips om vad ja ska svara denna grabb..


"Hej jag heter Max,hoppas jag inte stör?. Jag är en snart 21 årig kille ifrån malmö som till hösten skabörja läsa till lärare för små barn.
På min fritid tycker jag om att träna, laga mat, kolla på film, festa och framför allt vara med de personer jag älskar.

Jag är 188 cm lång och väger 80 kg.
Mitt hår är brunt och mina ögon är blåa.

Anledningen att jag skriver till dig nu är den att jag tycker du är väldigt vacker. Och verkar vara en tjej med båda fötterna på jorden.

Mina starka sidor är att jag är glad, snäll, positiv och pratglad. Uppfattas oftsast som en charmig skånepåg helt enkelt.

Mina svaga sidor är att jag är lite dålig förlorare och att min penis inte är den största. Har en så kallad "camping-snopp" och har aldrig riktigt tyckt om det.

Det innebär att den krymper ihop och blir väldigt liten när jag inte har stånd. Vid stånd är den dock rätt normal tror jag. Typ femton cm lång och 13 i omkrets.

Men nog om den nu! Hoppas du svarar (A)

Bilder finns på min msn om du vill se men kommer komma upp här med inom kort :)"


10 000 flaggor

Tisdag kväll och säsongens första himma match för Malmö. En match där de även passade på att fira Malmö FFs hundra års jubileum lite. På läktarna hade de generöst delat ut 10 000 blå vita flaggor, som man  fint kunde flagga med. Mycket trevligt. Behöver jag nämna att ståplats läktaren var över full. Däremot blev jag lite chockad över att det var relativt lite folk på sittplats
De fick sig en bra början på säsongen och matchen slutade 3 -0.
Är det guld år för Malmö i år kanske?



Ibland..

cid:image002.gif@01C90131.941FFF40

Ibland ....


Når du gråter ...


ser ingen dina tårar.

Ibland....

Når du har ont ....

ser ingen Att du har ont.




Ibland ....


När du är bekymrad ...

ser ingen dina bekymmer.




Ibland ...


När du är lycklig ....


ser ingen Att du ler











MenSläpp EN FIS Bara en gång ...
cid:image004.jpg@01C90131.941FFF40
Och alla vet det!!



cid:image003.gif@01C90131.941FFF40

Gäst frihet

Små gråa tusar har tagit sig en ordentlig gästfrihet på mitt rum under tiden jag har varit iväg. Förökat sig massa har det också lyckats med och spritt sig över hela mitt golf. Var fick dem dennagästfrihet ifrån? Inte precis så jag bjöd in dem på teaparty eller övernattningsfest innan jag åkte. Nej då dem kom av sig själv, från ingenstans. Eller är de mamma eller kanse brorsorna som bjudit in dem? Skulle inte tro det va.

Detta acceptera då inte av mig. Ska dem vara på mitt rum så ska dem fråga innan. Det har dem inte gjort, som straff fick de smaka på dammsugaren. Så nu hoppas jag dme håller sig borta ett tag.

Dumma små gråa råttor.
Fler som har samma problem med självinbjudna dammråttor?


Tempratur skillnader

Det är ganska intressant att det kan vara väldigt stora tempratur skillnader beroende på vilken plats man befinner sig. Ganska självklart egentligen men ändå. I lördagslämnade jag ett 25+ gradigt varmt lanzarote med strålande sol för att hamna i ett regnigt london. I söndags lämnade jag ett 15+ gradigt varmt london för att hamna i ett mörkt och kallt Malmö. Ett Malmö där tempraturen visar ca 5+ grader, visserligen skiner solen men ändå.

En annan sak som är lite intressant är att på våren känns 10 - 15 grader som rena sommar värmen. Ni vet de där första veckorna av våren när solen tittar fram regelbundet och man  lämnar den kalla grå vintern. Däremot på hösten känns 10 - 15 grader ganska kallt. Då lämnar man den ljusa fina sommarvärmen och går in i det gråhöst mörkret. Det är ganska konstigt att man kan uppleva samma tempratur så olika beroende på vilken årstid det är. Har ni någon gång tänkt på de?

Sitter du upp eller sitter du ner?


Röda prickar

På mina armar kan man hitta en massa födelsmärke, lite fräknar, en klocka, ett armband och massa röda små kliande prickar. Dessa små röda kliande prickar är närmre bestämt små myggbett. Dem kliar och dem kliar. Just nu får dem klia som dem vill för jag bryr mig inte. Mitt huvud är fullt av roligare tankar som att jag ska åka och träffa bästaste Sarah nu för en fika på ett mysigt litet franskCafé. Där ska vi drömma oss bort, dricka gott te och bara njuta av livet och skratta i varandras sällskap.

Dessa små röda kliande prickar känns inte längre som ett problem. Inte just nu i allafall..



Söta Sarah

Fancy drinkar..

Igår kväll hade jag en mycket trevlig kväll tillsammans med några härliga londontöser.
Hann knappt komma hem från lanzarote innan jag begav mig iväg ut för att möta londons nattliv.
Kvällen började hemma hos Caroline, bara vi två, med lite dricka, tjejsnack och tillfixning inna vi var redo för att bege oss ut i natten. Caroline kände sig lite som ett lakan bredvid mina brunbrända kinder.
Hoppade på en buss för att åka tillbaka till Clapham och möta upp med Thea och Matilda (nya aupairen i "min gamla familj") Hamnade på  "underdog där vi skålade med Corona och dansade med alla andra på dansgolvet. Mycket trevligt. Efter en hel danssteg var det dags att bege sig vidare mot "peoples an republic". En vända i kön och vi fick tillslut komma in till den knökfulla puben. En pub där ingen satt och chillade, istället stod de upp och dansade. Det gjorde självklart vi med. En styck Hanna och henns kompis Johanna dök också upp och dansade loss med oss. Blev en vända till baren och jag beställde mig en drink och en öl till Caroline. En såndär riktig drink i högt glass med sugrör och olika sorters alkohol, mixad med is i en blender var den också, det bästa av allt var nog att den var super god och smakade ingen alkohol. Kände mig lite fancy och sommrig där jag stod med mina brunbrända kinder i min blommiga klänning och drack en fin guldrink med smak av mango och passion. Sommarkänsla på topp.

Skulle bli ett dyrt kalas det här tänkte jag, men icke så. Först glömde dem ta betalt och när jag väl fick betala så blev de billigare än va de stod drinken skulle kosta och det var för båda. 6pund (ca 70kr)  för denna goda drink och en öl är inte fel det inte. Dumt att klaga. Dansade vidare till halv lugna låtar och bara njöt av tillvaron tillsammans med dessa härliga londontjejer.



Caroline and Sarah

Olika världar

På lite mer än en vecka har jag besökt fyra länder och levt i tre olika världar.
En värld är hemma i lilla Vellinge och Sverige, där lever jag bor och umgås med min familj mina vänner och pluggar lite. Den "vanliga" världen helt enkel, min vardag.
Sen har jag åkt tåg till Danmark och kastrups flygplats. För att stressa omkring, gå igenom säkerhetskontroller osv med en massa andra människor på resande fot.
Planet tog mig till London, mitt andra hem känns det som. En värld så olik från den hemma i lilla Vellinge. En plats där jag trivs och bara njuter att får vara på. Ett ställe där jag har några vänner som jag saknar väldigt mycket. Efter över 6 månader hemma i Sverige känns london hemma. Jag känner mig inte som någon turist i denna stad. Jag vet hur allt funkar lika bra här som i lilla vellinge. Min londonvärld och londonliv skiljer sig dock väldigt mycket från min Vellingevärd och vellingeliv. Tror jag trivs lika bra på båfa ställena, fast london är klart en bättre plats. Tän om dessa två värdar kunde blandas så man fick de bästa av båda på ett och samma ställe. Oj vad lycklig och glad jag skulle vara då.
Några dagar i london och det var tid att bege sig till nästa flygplats, nästa land, nästa värld.
Denna plats kallas Lanzarote. En vecka på lanzarote i lyx, fint hotell, fin mat, fin strand, fint allt. Det var en värld som skiljer sig så mycket från det som jag annars kallar vardag. En värld med färdig serverad buffémat, "good night" och choklad på kudden, solning, poolbad, barnskratt, kramar, fina drinkar, livemusik och så mycket mer. En pardis värld, en dröm värld. En värld som jag kanske aldrig kommer få uppleva igen. En värld som kallas semester i LYX.
Efter en vecka i denna värld och jag sitter åter tillbaka i london. Idags läget sitter jag hemma hos Caroline och Mathilda, Caroline jobbar och Mathilda sover. Rolig natt ute igår som tog hårt på krafterna och en mysig långfrukost i morse. En frukost med mina londontjejer. Kan det bli bättre än så?

Vilken värld lever ni i?

Jag lever i den värld där mina tankar finns, sen om det är här, där eller någon annanstand det vet jag inte.
En värld full av liv och glädje..

Tänk..

Tänk er en styck Sarah som sitter och sjunger och gör rörelser till i en tunnel med mycket Eko.
Tänk att hon sitter där och skakar och rör hela kroppen.
Tänk er leendena och skratten på barnen mitt emot.
Tänk att ibland känns det helt okey att flippa ut lite.
Tänk att antagligen halva hotellet hörde mig
Tänk att jag brydde mig inte
Tänk att barnen var glada och sa en gång till..
Tänk att ibland kan det vara okey att skämma ut sig.
Tänk att jag fick mig ett gympa pass

En sista..

Sista dagen av sol, varma vindar och poolbad på Lanzarote för denna gången.
Denna sista dag här i värmen passade jag på att...
.. Steka i en solstol vid poolen
.. simma några längder i poolen
.. Dricka Mango milkshake
.. Äta glass till lunch
.. busa på kikoland
.. titta på fiskarna, och sjungit rörelse sånger
.. njuta av middagsbuffen med nygrillat kött och havskräftor
.. Äta upp de sista "god natt" chokladbitarna

En sista semsester dag i värmen, imorgon bär de av tillbaka till London
Vidare mot köpenhamn och sen hem blir de på söndagkväll





Drömmarnas land

En känsla av ovanligt lugn.
Tankar som bara finns, men utan att tänkas.
Ett lugn från tåspetsarna till det spretigaste hårstråna på huvudet.
Inte en tanke på stress, inte en tanke på något.
Att bara kunna få vara och leva i drömmarnas land.
Utan måsten, utan stress, utan tankar.

Drömmarnas land är en plats i lugn harmoni.
En plats full av glädje.
En plats som bara finns i ens drömmar.


Röda kinder och blommor i mitt hår

En morgon med frukost i solen. En förmiddag med sol vid poolen.
Några längders simmande i poolen. Ett dopp i jacuzzin med barnskratt, lek och bus.
En tur bland blommorna påväg till Kikoland.
Mer sol, sol, sol och lite solkräm
Jag har röda kinder och en blomma i mitt hår.


Full

Champange till frukost och en drink innan maten, vilken dag,
Inte är det så hjärncellerna snurrar runt, istället är de magen som är som en balong. En av alla de balongerna som "fabror Fredriksson" flyger iväg med i disneys pixar film "up"
En mage som ser gravid ut, full av mat. Ibland blir det lite för mycket av det goda som idag.
MAssa frukost, pizza till lunch, glass på eftermiddagen.
Ett ständigt ätande.
Färdig med dagens mat intag var man inte där.
Utan det väntades även en middagsbuffé. 
Med en allt annat än kurrande mage började man gå och plocka bland alla godheter på buffén.
Kvällens buffé bjöd bland annat på suchi och annan japanesisk mat.
Några bitar här och några bitar där, vips så är tallriken full.
Man vill ju smaka allt ändå.
När maten är nere så kommer man till deserten, även där för mycket gott att välja på.
En kväll som denna nöjde jag mig med lite frukt och glass och en chokladpralin.
HAr nog aldrig varit så mätt för.
Den dagliga chokladbiten på huvudkudden innan läggdags fick vänta, och väntar ännu.


Champange och Glass

Vissa morgnar är sådär lite extra lyxiga.
Morgnar som med en färdig serverad frukost med flera olika alternativ.
Omelett, pannkakor, ägg, bacon, korv, yoghurt, färsk frukt, bröd, bullar, ostar, flera sorters skinka, marmelader, färsk frukt, donuts, muffins, crossinger och andra kakor  till detta kan du få flera olika sorters juicer, vatten, mjölk eller som idag ett glas Champange. Ätandes ute på en terass i solen.

På eftermiddagen kan man sedan besöka glassbaren för lite glass, eller som idag mycket glass.
En glassportion stor att dela på minst två.
Detta serveras i en fin glasbägare, form som ett öppet horn och fyllt med just glass.
Ibland är det ganska bra att man kan få sig en extra sked för att dela glassen på två.
Mycket gott dessutom.


Pussar och Drinkar

Det finns dem stunder då barnen är bara sådär extra gulliga.
Stunder som när de kommer och ger en en kram eller som när de pussas med varandra.
Finns de något sötare än se två barn som vänder sig emot varandra för en mysig liten fin puss.

Något annat som finns är de där kvällarna när man känner sig så där  lite extra fin.
Som när man tar på sig sin nya fina klänning, sminket blir perfekt och håret lägger sig som man vill.
Tänk om de kunde vara så alltid, igår var en sådan kväll.
En kväll bestående av alldeles för mycket god mat och en söt kock som serverade den.
Vandring längs strandpromenaden och balanserande på murar längs vattnet.
Rosa drinkar med sittande Pantrar på kanten och live musik.
En sådan där kväll då allt känns så där lite extra bra.






Smells Coconut

Idag går jag omkring och luktar mest kokos och njuter av livet.
Hela dagarna består av kokos på något vis.
Kokos yoghurt med färskfrukt till frukost.
Hawaiian tropic coconut solkräm på dagarna vid poolen.
Efter avslutat skumbad på kvällen blir de Hawaiian Tropic Coconut Aftersun.

Snart förvandlas hela jag till en kokosnöt.
Åtminstone börjar jag bli brun på utsidan.


Sand mellan tårna

En morgon promenad i sanden och några fotoklick. En stund vid poolen med en god bok. Ansiktsmålning och rockande på Kikoland. Ceasarsallad till lunch.
Sandslotts byggande och massa sand mellan fingrar och tår. Snäckletande, skratt och rivna slott.
En glass på strandbaren och en vacker utsikt.
Så kan en fin dag se ut.
Dagen avslutade med middagsdejt med Sofia och barnen.








Hola Guapa

Vilken smickrande kommentar!
Speciellt då den kom från en gubbe som var 75+ när han gick förbi med sin vän i samma ålder.
Hola Guapa = Hej snygging!

Majoriteten på detta fina lyxhotell är barnfamiljer, kärlekspar eller just pensionärer. Med andra ord är det inget ställe för ungdomar att åka till om de vill träffa nytt folk, festa eller dyligt. Dock perfekta stället för kärlekssemester. Tänk va mysigt det skulle vara om man hade någon att hålla i sin hand och gå längs strandpromenaden med. Sitta och lyssna på livemusik och dricka paraplydrinkar. Just nu sjungs det Robbie williams "Angel" på våningen under och jag sitter här med min dator som sällskap, Var är du min drömprins?

Istället hade jag en 3åring och en 1½åring till middagsdejt idag. Det funkar det med, kanske inte riktigt samma grej dock. Men vi fick också levande ljus på bordet och ät massa god mat från lyxbuffén. Ganska mysigt.
Går hellre på dejt med den lilla tre åringen än gubben som sa hola guapa. Helst av allt föredrar jag dock att gå på dejt med någon fin grabb i min egen ålder.


För mycket..

Det finns både för- och nack delar med detta buffé ätande.

Fördelar:
* Variationen är stor
* Finns alltid nått man tycker om
* Man får äta hur mycket man vill

Dock kan man vända nästan alla dessa fördelar till nackdelar.
Variationen är stor, med andra ord mycket att välja mellan. Så får man den här känslan att man vill prova allt, för där finns så mycket nytt man aldrig smakat. MEd andra ord vet man inte var man ska börja och ännu mindre var man ska sluta. Magen säger att den är full men ändå tar man mer för man har inte ens smakat hälften än. Eller så får man lite beslutsångest, hmm ska jag ta en bit av denna sorten eller en bit av den här?

Man tar tallrik efter tallrik, lite av varje. När man sen är nöjd med maten och ätit så man nästan sprängs, ja då finns det ytterliggare en buffé full av deserter. Tårtor, pannkakor med choklad, chokladpraliner, glass med diverse tillbehör, olika mouser ( typ chokladmouce, fast i oändlig variation och smak), frukter, godis osv. Då kommer nästa problem, var ska man börja? Även ifall man är mätt så kan man ju inte låta bli all denna frestelse. En liten bit av varje förvandlas snabbt till en massa på tallriken..

För mycket av det goda helt enkelt.
Men varför ens klaga? Det är dock tur att man inte äter det alltid, för då hade jag rullat fram..
Semester kallas det och lite lyx!


Vilken desert tallrik föredrar ni? Passar inte någon av dessa så finns det massa annat att välja på också

Muffins och donuts eller frukt och Champange?

En frukostbuffe full med allt och lite till.
Föredrar du Frukt och champange eller Muffins och donuts till frukost?
Eller du är kanske som jag och väljer och  vrakar bland alla ostar, skinksorter, salamis, pannkakor, omelleter, yoghurtar, mûsli, juicer och allt annat gott som också finns? Variationen är stor.
En sak som är säker är att donuts och muffins blir det inte till frukost även ifall möjligheten finns.
Tror jag får börja äta frukt till frukost bara om jag inte ska bli som ett hus efter denna veckan.
Å andra sidan är det semester och då ska man väl njuta och unna sig lite extra.
Resten blir nästa problem.

Efter frukost blev de ligga och steka vid poolen, nämde jag det att dem har solstolar stående i poolen. Hur härligt är inte det att ligga där med en god bok och bara kunna hoppa i vattnet när de blir för varmt?

Oj vad jag njuter!


( En liten godnatt present på huvudkudden)

Ett tips kolla även in Sofias blogg för fler bilder
http://sophedeluxe.devote.se/

Familj...

Igår när jag och Sofia satt där och käkade världens lyxbuffé med alldeles för mycket att välja mellan så man åt så man storkna för man ville prova allt, vilket ändå var omöjligt. Då saknade jag verkligen min egen familj och de här klassiska familjesemestrarna. Att sitta tillsamman med mamma, pappa och brossorna och bara njuta av mycket god mat och livet. En sådan upplevelse jag hade velat dela med min familj, hela den här upplevelsen med detta fantastisk lyxhotell och allt är också en sådan sak ja gärna hade velat dela med min familj.

Efter maten tog jag och Sofia oss en långpromenad längs strandpromenade. Det fick mig verkligen att tänka på när jag var i kroatien med min kära familj och hur vi vandra längs strandpromenaden där. Saknade speciellt mamma väldigt mycket i det läget. Det är en sådan typisk sak vad jag och mamma skulle göra, strossa runt och titta in i alla butiker med massa krimskrams. Sätta oss ner på någon av barerena längs promenaden och lyssna på live musiken med nått gott att dricka i handen och njuta av kvällen.


Syskonen, julen 2009

Strålande sol bland palmerna

Framme och har hunnit njuta av en helt underbar dag i solen.
Redan under lunchen lyckades jag jobba fram fina små ränder efter bikinin, solen tar med andra ord.
Blå himmel och en sol som lyser, lite vind på det och allt är perfekt.
Omgiven av massa palmer på hotellet, ett flertal pooler och ett stort utbud av resturanter att välja mellan.
Det är svårt att lida i detta paradis.

En första dag på lanzarote kan man hinna med
* Äta god lunch
* Softa i solstolrna vid poolen och bara njuta av livet med en bra bok
* Spanna in smoothie baren med alla deras färska frukter
* Fortsätta softandet i solstolarna på ens balkong
* Gå lite vilse på hotellet i jakt efter receptionen
* Busa med två mycket busiga barn
* Bada bubbelbad i badkar
* Klä sig väldigt sommrigt

Här näst väntar middags buffé tillsammans med Sofia i en av resturangerna.
Därefter blir det till att utforska vad hotell området mer har att erbjuda.

Tro mig jag njuter



Snart snart snart

Om bara n¨ågra få timmar ringer alarmet på min mobilklocka och det är dags att stiga upp.
Det gör jag med glädje även ifall det är långt innan tuppen gol.
En taxi väntar som tar oss mot flygplatsen och ett steg närmre sol, bad och Lanzarote.

Jag lovar att jag ska sola för er med, för då har jag chans att bli sådär extra sommar brun och fin innan ens våren kommit ordentligt. 

Bloggen får följa med och kommer uppdateras med både bilder och text.
Så glöm inte och läs så får kanske också känna lite värme från solen. 
Just det ja det är lovat runt 26 grader där några av dagarna. 

De bästa.. och massa fika

Min dag har varit helt fantastisk. 
Costa kaffe på en nästan tom buss på övre plan längst fram, på väg till Caroline
Morgon fika hos Caroline tillsammans med henne och Hanna.
En shoppingtur på stan som resulterade i en ny kjol, två koftor, 2 linne, 2par ballerina skor, ett skärp, ett par leggins och några väldigt söta klämmor.
Möta upp Mathilda på hennes pub jobb, för en fika med henne över hennes rast.
Hänga lite på Mathildas pub och snacka medan hon jobbade
Gå och möta upp Sarah för en liten promenad och Middag på Carluccios.
Ett glass vin och mycket god mat och massa skratt.
Mer Skratt trams och flams och en början på de som skulle bli en mycket långpromenda, tillsammans med Sarah.
Passerad Gordon Ramseys resturante för första gången.
Röd dubbeldäckar buss på övre plan hem till Caroline igen.
Lärde några män i en liten butik några svenska ord, när vi köpte juice.
Små grodorna sång och dans på sista gång vägen till Caroline.
Förfest chill hemma hos Caroline tillsammans med Sarah, Caroline, Hanna och Thea. Innehöll myccket  tjejsnack.
Väntan på en röd buss i mörkret tillsammans med Sarah för åka "hem" de andra tre drog till stan för party.
Många snubbar som nästan vred nacken när deras blickar fastnade på oss.
På tok för mycket skratt och en hes röst.
Många fina citat och knäppheter.

Oj vad jag saknar mina Londontjejer och livet här.
Jag är full av glädje och lycka när jag är här och tillsammans med de.
En helt annan värld, så långt ifrån den hemma...
I mellan åt ångrar jag mig väldigt mycket att jag tog beslutet att flytta tillbaka hem och inte stanna här.
London känns hemma för mig på ett sätt, som ett andra hem.


Sarah och Sarah


Ensam på den stora röda bussen

LONDON

Nu är jag i london för er som missat det.
Igår kväll tog jag med den familjens nya Aupair Matilda, hon har varit här i knappt en vecka, på lite sigthsing inne i stan. Mina kära vänner här var upptagna så ska träffa dem idag istället.
Blev en riktig långpromenda längs oxford street, bort mot piccadilly, china town och covent garden. Fick betat av en hel del.

Väldigt mysigt att träffa barnen och grabben kom och satte sig och myste i mitt knä direkt, söta han. Lilltjejen e fortfarande lite blygg men de släpper väl snart hoppas jag. Just nu gör jag inet så mycket, ska snart dra på mig jacka och skor och bege mig ut och in till stan. Måste shoppa minneskort till kameran, ballerina skor och lite smått och gott. Sen blir det att pyssla ihop ett bra schema för träffa alla kära goa glada vänner.

Mitt svenska nummer använder jag inte här, utan det är mitt engelska som gäller.
HAr ni inte det så ör de
004479 00 37 32 47

Har även skaffat ett annat svenskt nummer som jag kommer använda från och med i morgon när vi åker till Lanzarote. Vill ni ha det så får ni fråga min mor.

Stress och Pass

Min torsdag gick verkligen i stressens tecken. Gick upp tidigt, innan klockan ringde för att packa klart. Ringde och jagade de på cykelringen angående min cykel för fjärde dagen denna veckan. Fixade med lite annat innan jag hoppade in i bilen och brommade iväg till Jägersro center och HM för att byta en sak. Kom därifrån med ytterligare en ny sak, nämligen en kavajJacka, mycket snygg, kunde inte låta bli. Fixa en grej åt mamma inne på kicks innan jag brommade vidare till ekohallen för köpa godis och en skål att ha de det i. So far so good. Klockan ticka dock lite för snabbt. Tillbaka till Vellinge möta upp jessica får tillbaka mina pengar hon var skyldig, vidare in på ICA och köpa Välling. HEM.

VÄl hemma stod där en resväska som inte var färdig packad, ett rum som såg ut som kaos, en sarah som behövde en dusch och en klocka som visa på tok för mycket. Kasta mig i duschen, fick packat klart väskan och fixat med det sista. Något sena kastar jag och mamma oss in i bilen och  kör mot Svågertorp. Halvvägs inser jag att jag fått med mig fel pass. Jag hade fått tag på mammas pass istället för mitt eget. KLANT. Vända vid första avfart, hem byta pass och kasta oss iväg igen. Kör förbi skylten och ser att nästa tåg går om först 2o min, 13.51, med andra ord nyss missat ett. ´

Det är tur att det bara tar ca10 min med tåget över till Kastrup, Köpenhamn. Annars ahde jag varit körd. Sista check in för mitt flyg var 14.15. Hoppar på tåget och åker, fortfarande med en puls alldeles för hög och en stirrig sarah. Springer av tåget sicksackar förbi allaandra på perrongen, folk trodde nog inte jag var klok. Ska in genom dörren till rulltrappan, den öppnas inte ordentligt och min väska fastna, höll på riva ner hela dörren där ett tag. PRoblemet löste sig och jag sprang upp för rullbandet och fick checkat in på de här "själv Check in diskarna" sisådär 5min innan tiden gick ut. BRA jobbat där. Lämna väskan i bagage drop och gick vidare mot säkerhetskontrollen och direkt vidare mot gaten. Planet boarda lagom tills jag kom fram, fick stå i lite kö innan jag slutligen gick ombord. Satte mig ner och andades ut. Hade tre säten för mig själv.

Flygresan gick bra!

Onsdag hos mig

För mycket tacos.
Bubbelbad med bror och hans tjej
Mys framför brassan med mamma.

Så kan en onsdag kväll se ut hos mig.

Imorgon blir det LONDON.
Ja jag är lycklig, ja jag är lycklig....


Shopping

Prov i företags ekonomi idag. Betydligt lättare än vad jag trodde, eller ja det återstår att se när resultatet kommer. Det kändes bra i allafall och jag siktar på MVG.
Spände fast säkerhetsbältet tryckte på bromsen och startade bilen. La i backen och byta pedal och backade ut, sen bar de iväg in till Mobilia direkt efter skolan på jakt efter en liten present till trollbarnen i london.
Bara en titt in på HM gjorde att man fick en massa vårkänslor och blev smått shoppinggalen. Hittade en kläning och det var kärlek vid första ögonkastet. Kläningen var inte det ända som fick följa med mig hem. Hittade mig även en kavaj, två t-skirtar, ett par jeans (kryss i taket) en ögonskugga och en fin hårklämma. Blev ett dyrt kalas det där, men ack så fin jag kommar bli. Kände att jag unnade mig lite nya kläder, var längesen sist jag köpte mig något nytt. Tänk så fin jag kommer vara i min kläning när jag trippar över stränderna på lanzarote. Till och med bror min la kommentaren och tyckte kläningen var "jävligt snygg på". Bild på den kommer, ska bara ta en sådan först.

Hittar man ingen grabb så får man nöja sig med kläder. Jag har allafall min kläning att vara kär i ett tag.


Cykel

För ca 2½år sedan köpte jag min cykel, för egen ihop sparade pengar. Det var nog den dyraste cykel jag någonsin köpt, ägt. Enligt butiken skulle nypriset vara ca 8000kr, nu såldes den för halva priset. Med andra ord betal jag 4000kr för den eller 3998kr om man ska vara exakt. Till det priset förväntar sig man, allafall jag, en fullt fungerande cykel utan problem i ett flertal år framöver. Eller?

Några månader efter mitt cykelköp lades butiken i Malmö ner. Butikskedjan finns dock fortfarande kvar på några ställen runt om i landet. Redan innan jag åkte till London började cykeln krångla, var det inte stödet som fungerade så var det skruvar som lostna, cykelkorgen trycktes ihop bara man råka nudda dörrhandtaget med den. Hur jag skulle gå tillväga för att få detta fixat hade jag ingen aning om, så ja lätt cykeln stå och åkte till London istället.

Till denna cykel har jag även gått och betalat en extra försäkring, allt för gardera mig. När cykeln inte användts har den fått på i garaget. Med andra ord har jag varit väldigt rädd om den. I sommras och höstas började cykeln krångla ännu mer och tillslut gick den ens inte att cykla på. JAg tog tag i detta på sena höstkanten och ringde kundtjänt för butikskedjan. De berättade att ca 1 gång i månaden körde de ner med stor bil för att hämta och lämna cyklar som skulle eller har varit på reperation åt malmöbor. Kanon tänkte jag. Det blev först en dag i januari som min cykel blev upphämtad och åkte iväg. 1½ månad senare kom den tillbaka och jag hämtade upp den inne i malmö på avsagd plats. Skit bra tänkte jag. Detta var ganska exakt två veckor sen nu. Hem får jag en cykel med visserligen ett stöd som funkar och skruvar som sitter där dem ska på pakethållaren. Styret har dem inte gjort nått åt så de svänger lite som de vill, ska ta och spänna skruven så löser de sig nog. Visst att det var dessa sakerna jag lämna in den för, men inte huvudsak. Det störst problemet var att man knappt kunde cykla på den då, hmm hur ska ja förklara, kedjan hoppar på nått sätt så tramporna går ett extra varv med ett klick. Förstår ni hur ja menar? Knappt va?.

Cykeln är tillbaka och jag använder den någon gång i bland. Men det här felet med tramporna kvarstår fortfarande. Visst att det har blivit bättre, de händer inte hela tiden, utan bara i mellan åt. Jag märker för mer och mer jag cyklar destu värre  blir probleme igen...

Ringde detta företag redan i måndagskväll igen för klaga, nej då var inte rätt person där och jag skulle återkomma som igår. Självklart var inte han där just då , men de la ett meddelande till han och sa till mig att han skulle ringa upp någon gång under eftermiddagen. Där gick jag och vänta och ingen telefon som ringde. Nu är det ny dag igen och jag måste kila till skolan inna jag kommer för sent. När jag kommer hem är det jag som ringer dem de första jag gör. Kan de inte fixa min cykel så SKA jag ha pengaran tillbaka.

Solklart MVG

Då kom den omtalade redovisningen idag av vårt projektarbete. Projektarbetet om vårt egen uppbyggda "företag" som säljer vildmarksresor till medelstora företag i Sverige. Själva affärsplanen, som vi gjort, är en företagshemlighet. Vårt företga erbjuder bland annat först klassigservice och vi står för all logistik. När ni åker med oss är det endast certifierade och proffisionella guider som tar hand om er ute på de olika aktivitetera. Ni är väl försäkrade och ni har äventyrsgaranti. En resa med oss kommer ni sent glömma och väl hemkommna kommer ni vara fulla med ny vildmarkskraft.

Ett grupparbete vi lagt ner väldigt många timmar på utanför lektionstid. Vi fick en lektion till det, resten är gjort utöver. Idag satt vi till exempel i ca fyra timmar för att sammanställa de sista och finslipa det och förbereda för redovisningen. Redovisningen gick och bra och det blev en hel del improviserande då läraren, som agera säljare, kom med frågor vi inte var beredda på. Han försökte ställa oss mot väggen vad de gäller löner, tjänste förmåner såsom bil, dator och telefon. Han testade oss rejält, men vi hade svar på allt.

Betyget blev ett solklart MVH, vilket jag tycker vi är väl värda med all den tid vi lagt ner på detta.
Om ni inte besökt hemsidan till arbetet tidigare så tycker jag ni kan göra det nu.
http://sites.google.com/site/vildmarksresor/

Helgen

Jag har inte bara ätit massa godis och tränat ihelgen. Nej då så illa har det inte varit, har hunnit med en massa annat med. Som till exempel:

  - Äta god fisksoppa och dricka fint vit vin en fredagkväll med familjen
  - Somna när jag var och såg Alice i Underlandet på bio. Jag var för trött, så inget med filmen att göra.
  - Ge ifrån mig falska toner till singstar med brorsan och hans kompisar en lördag kväll
  - Se ett antal filmer så som "Sommar med Göran" "Space buddies" "Äntligen midsommar" och "Flickan" 
  - Gå och vänta på Sms som aldrig kommer. 
  - Parkera gratis och gå på fönstershoppingrunda med Jessica
  - Besöka ekohallen två gånger i loppet av två dagar
  - Städa rummet
  - Njuta av solen och början av våren
  - Drömma mig bort


Massa träning och godis

Ekohallen i all ära, men när dem säljer billigt godis där bör man inte släpa dit mig. Åkte dit med mamma i jakt efter sommarskor till lanzarote. Jo visst, hittade ett par charmiga tygskor i massa glada färger så de fick följa med hem. Var även inne en vända på just ekohallen för köpa bl.a en glasburk. Till min fasa eller kanske glädje sålde dem billigt lösgodis där just nu. Då kunde jag bara inte låta bli att handla lite, som sluta med väldigt mycket. Lördag trots allt. Så denna helgen har varit fylld med godisätande och än finns där massa kvar. Varför kunde jag inte nöja mig med bara några få bitar?


Mitt i allt godisätande har de även hunnits med en hel del träning denna veckan. Tro det eller ej men jag har varit flitig vid 4 hela tränings tillfälle. 2ggr med cirkel -gym träning och crosstrainer på form och figur, ett bodypump pass nere på formtoppen och ett styrketräningspass tillsammans med jessica på energicenter. Så har vägt upp godisätandet en del i allafall. Känner mig mycket flitig över min träning. Denna veckan ska i allfall hinnas med 2ggr innan de blir london på torsdag.

Godis är gott


det regnar..

Utanför fönstret är det strålande sol och himlen är blå. Vilken glädje och massa ny energie. Våren är äntligen påväg och snön nästan borta. Man blir glad av att titta ut.
Imorse kom mamma upp in klampande på mitt rum och berättar att hon nyss pratat med vänner i gatan och att jag kunde få en 80% eller 60% tjänst i shoppen på golvklubben. Ett jobb jag sökte för ett tag sen i brist på annat. Bra med kontakter. Halvt yrvaken reser jag mig upp lite smått förvirrad. Ett jobb till? Jag som nyss fått jobb på Statoil, ska dit och skriva kontrakt imorgon. Från 0 jobb till nu tre om man räknar med barnpassningen på energiecenter. Eller ska vi säga 4 om vi räknar med dem få extra timmar på toys. Galet. Här regnar jobben över en. Jag som hörde ryckte om att arbetsmarknaden var kass. I allafall, får snällt tacka nej till de på golfklubben. Blir att satsa på de på statoil, lite extra kommer jag ha kvar på energie center i den mån jag kan och toys lär ja nog också ha kvar lite grann. De kommer nog bli en bra vår och sommar trots allt med lite klirr i kassan. Livet är bra ibland. Får ju inte glömma att jag har skolan också. Ska kila dit nu, eller till bibblan för göra färdigt  vårt grupparbete. Redovisning på måndag.

MandelSkorpor

Tycker det är ganska intressant att mandelskorpor ens för kallas mandelskorpor. Har ni någon gång läst innehållsförteckningen på dessa godbitar? Jag gjorde det nyss av alla ingredienser dem har så är endast 0,1% bittermandel. Stod inget om ågon sötmandel. Varför ens kalla dessa skorpor för mandel skorpor när dem knappt inte innehåller någon mandel alls. KAn tycka det är väldigt fel.

Nu väntas suchi. Min mage kurrar och har gjort på tok för länge för dens bästa. MAT

Missad knapp, inget alarm

Hur kan jag glömma klicka på spara på mobilen efter att ha ställt in alarmet. Jag som skulle upp klockan 7 i morse och gå på lektion strax efter 8. Men nej då inte var där nån väckarklocka som ringde. Vilket innebar att jag missade veckans höjdpunkt. Onsdagsmorgonens lektion består nämligen av att lära sig photoshop, vilket jag tycker är himla skoj. Så är lagom arg på mig själv att jag missade den. Nu måste jag vänta en hel vecka till nästa. Hmm ska gå och snacka med läraren sen och höra vad jag missa och försöka ta igen det hemma.

Känner mig riktigt flitig på andra plan. Satte mig och pluggade lite företagsekonomi i morse efter frukost istället. Gav upp det efter ett tag, mindre skoj ämne, för att sticka och träna istället. Andra gången denna veckan, de ni. Det är mer än på hela förra månaden. Februari bestod av noll träningstillfälle. Mars har änså länge bestått av två stycken på samma vecka och fler ska det bli. Heja mig.

Snart blir de duschen och sen skolan.

Wiiihoo

En tisdag morgon på bibblan för jobba vidare med grupparbetet, lite fortsättning på det hela när jag kom hem. Om ni vill se lite av det vi håller på med så kan ni gå in på hemsidan vi/jag gjort. Där hittar ni lite information om vårt projekt, men kom ihåg allt är på låtsas alltså är vi inget seriöst företag.
Adressen dit är i allafall:
http://sites.google.com/site/vildmarksresor/

Fick ett mycket trevligt telefonsamtal idag också. Som ni minns att jag nämde så var jag på intervju nere i Trelleborg förra veckan. Tänka sig jag fick jobbet.
Så nu är jag sådär lagom speedad glad. Känns riktigt bra det där. Ska träffa butiksägaren igen och skriva kontrakt nu redan i veckan, för att sedan börja jobba i slutet av mars eller början av April. Wiiihoooo

För övrigt har jag käkat pasta för två idag känns det som, eller en "jockeportion" kan man väl säga. Detta toppades med en glass. Hmm det var bikini om 12dagar? Skärpning. Nu blir det att svälta resten av dagarna.

Nu närmst väntas det lite jobb på energicenter i form av fikaservering till dansglada barn och föräldrar. Kvällen fortsätts sedan med barnpassning där, om det dyker upp några.

Läste nyss ett liten rlig raggningsreplig på Lindas blogg ( http://sommarflicka.blogg.se )

"tänk om livet va ett spel å du va tärningen.
Då skulle jag pussa på dig för tur,
rulla dig runt på bordet å hoppas på sex"
Kanske ska ta och köra den nästa gång jag är ute? eller kanske inte.


Måndags flitighet

Då blev det måndag igen. Ny vecka och ny månad.
Denna nya månad började jag med ett träningspass på gymet. Wihoo, En månad sen sist. Får skylla på min skadade fot så har faktiskt inte kunnat träna. Kändes att man inte varit där på ett tag, men nu gäller det att ligga i Lanzarote om mindre än två veckor. Hejhå här blir det att kämpa för bikini måste då på.
Måndagen fortsatte sedan med plugg i skolan innan lektionen började. Har ett fin fint projektgrupparbete som måste bli klart och ska redovisas nästa måndag. Heja heja. Fick en ny iklassen idag dessutom, tänka sig en i min ålder, kryss i taket. I allafall, fick introducera han i vad vi gjort och vad som mer ska göras, han blir en del av grupparbetet. Vilken tur att han satt på massa bra kunskaper sen sina tidigare erfarenheter. Efter lektionen slut bar det av in mot malmö, stress stress, attans jag glömde mat. Fick bli en korv på pressyrån i väntan på nästa buss.
Sen blev det jobb på kära toysan. Wiee så skoj. Längesen sist.
Med andra ord blev de en fullspäckad måndag och massa blev gjort

*Träning
*Plugg
*Jobb

Det märks..

Jo tack det märks att familjen är hemma igen.
Hemkommen strax efter 05.00, somna vid 05.30 elller nått. Sovmorgon trodde jag. Neej då. Då har man en lillebror som går upp och sätter sig och spelar dator strax efter 10 utanför mitt rum. Inte nog med det självklart ska han starta skype också så han kan sitta och prata med sina kompisar samtidigt. Inte det att man kan prata tyst, nej då man ska prata så högt som möjligt och ha headsetet högsta volym så man även kan höra vad dem säger i lurarna in på mitt rum när dörren är stängd. Ibland undrar jag om han är hörselskadad eller nått. Är det normalt att jag hör vad dem säger i hans hörlurar in på mitt rum även ifall min dörr är näst intill stängd?.
Det var min sovmorgon det. Väl vaken är inte jag den som kan somna om i heller. Så istället gick jag upp och gjorde mig lite frukost innan jag fortsatte med lite bildbehandling och plugg. Ganska duktig där påtanke på min sömn den natten. Några timmar senare gav jag upp och somnade till en film istället.

När jag vaknat något piggare hade jag tre nya sms i mobilen, varav ett va från jessica som sakna sina kort och va hungrig. Stackare kunde inte köpa mat för korten hade jag. Hängde med mamma till moltex en vända och även ett stopp på mobilia. Självklart körde vi inom Jessica innan så hon kunde få tillbaka sina kort och köpa mat.
Väl hemma stod fonduen nästan färdig. Mums mums. Det var längesen. Ibland är det ganska okey att bo hemma och ta del av lite lyxigare mat och middagssällskap.
 

Mjukis till Party

Där satt man då denna lördagskväll iklädd i mjukis när telefonen ringde runt 21.30
"festa ikväll?"
"njä, sitter i mjukis"
"jo men komigen, lönehelg och melodifestivalen i malmö"
"hmm låter lite lockande"
"Ja kom igen kommer vara sjukt mycket folk ute"
"hmm får fundera lite"

Slängde iväg ett sms till Jessica och fråga om hon var partysugen, hon liksom jag tvekade en del först. Mem så kom vi fram till att det är de här spontana kvällarna som brukar bli roligast. Så varför inte. Så blev de. Stress Stress. Göra sig i ordning, välja kläder, sminka, fixa hår och allt sånt där. Ingen dricka hade man druckit heller, jo lite cola bara till maten. En timme senare befann jag mig på vellingeängar för möta upp Jocke och sen vidare till Jessica för lite för drinkar innan de blev bussen in till stan. Denna lördagskväll hamnade vi på Etage tillsammans med massa andra människor. I kön träffa vi både de där dryga killarna som "tror" att jag heter Sanonym samt några grabbar som bjöd på kaffe. De här med köer till uteställen är ganska underskattat, dem kan va ganska roliga ibland.
Kom in på Etage till slut sådär strax efter 1 någon gång. Väl där inne fastnade vi på dansgolvet och dansade natten lång. Vad var de nu sjukgymnasten sa "du får inte hoppa, skutta och springa" nej då lovar åtminstone när det inte är lördagkväll. Där stod vi på dansgolvet och skaka rumpa itakt till musiken tills klockan blev sisådär tjugo i 5. Då hade vi turen på vår sida och fick skjuts till Vellinge av Jessicas kompis. Där slapp vi dyra taxikostnader. Det är bra de här med kontakter.

En mycket trevlig lördagskväll


Gratis parkering och glömska

På lördag förmiddag var det tänkt att jag skulle träffa upp några klassisar på bibblan för fortsätta med vårt grupparbete. När man sitter där och äte frukost lagom seg så ringer telefonen och och de blir bestämt att vi ska skjuta på de tills måndag då en hade försovit sig denna lördagsmorgon. Jag hade ett mission att utföra denna veckan då jag har haft huset själv, det var att lämna tillbaka en skjorta min bror köpt, men som var förstor. Denna grej hade jag inte hunnit med då veckan varit fullspikad. Kom ju på att jag kunde hänga med Björn in till stan nu på förmiddagen och fixa detta här och sen köra direkt från stan till Köpenhamn och hämta familjen på flygplatsen. Perfekt plan det där. Gör oss i ordning och drar in mot stan, hittar gratis parkering, dock en bit bort, men lite motion skadar aldrig. Betar av några butiker på vägen till hansa, där brors skjorta skulle bytas. Mitt inne i en butik vid kanalen, slår de mig "Faaaan brobizzen ligger där hemma" bästa av allt detta komma jag bo sisådär 20min innan jag behövde köra mot danmark. Blev att snabbt säga hej då, springa bort till hansa för lämna brors skjorta, väl där får jag inte lämna den för såfall måste ag välja någon annan vara för pengarna då de verkan var öppet köp eller de gav tillgodokvitto. Gjorde allafall en deal med butiksbiträdet att jag fick några extra dagar på mig att byta den även ifall tiden redan gått ut.

Blev att springa tillbaka genom hela stan, då de nu kändes som bilen stod väääldigt långt bort. Slänga sig in i bilen sådär lite halvsvettig och fräch, kan ju inte springa, så gick i mycket rasktakt. Starta motorn och bromma iväg och köra lite för snabbt på motorvägen för att komma hem. Jag vet inte acceptabelt. Hem, larma av, hämta brobizzen och in i bilen igen. Ut på mototvägen mot bron och danmark. Tänka sig att jag hann i tid med marginal dessutom. Jag hann förre  familjen. De ni, var väldigt orolig där ett tag. Var nog tur att de blev lite klydd när de skulle hämta ut sina skidor, annars hade de nog vunnit.

Blev hem för lite mat och andas ut. Magen min blev väldigt mätt så jag slockna framför en film. Sen blev de mat igen några timmar senare, fortfarande mätt kände jag mig så nöjde mig med lite soppa från kinaresturanten. Blev bubbelbad med familje och sen mjuiks för e lugn lördagkväll trodde jag... 


Fredagsmys

Jo i fredags hade jag verkligen fredagsmys, eller ja de beror ju på hur man klassificerar mys men det är en annan sak. Tänkte ni skulle få ta lite del av mitt fredagsmys och sitta och bli lite lätt avundsjuka. Då pratar jag alltså om min fredagskväll. På dagen jobbade jag lite, va en vända på bokrean på mobila, köpte födelsepresent och var på 6-års kalas med 18 andra barn.

På kvällen däremot lagade jag god mat, ugnsrostade grönsaker med kyckling och ostsås, till mig och mitt middagsällskap och drack vin. Nej det var ingen dejt utan bara en trevlig gammal go vän vid namn Björn. Maten slank ner och så gjorde även glassen till desert. När man är som mättast och magen är som störst ja det är ju självklart då badkläderna ska på. I allafall de blev bubbelbad och mer vin efter maten och massa trams flams. Satte oss fint i den "varma snön" efter det "kalla badet" eller var det tvärtom? jo de va de nog, varmt bad och kall snö. Klädde mig ytterst sexigt sedan i mina mjukis, fem år gammal pike, och en tröja 4nr förstor. Är de fredagsmys så där de. Inte precis så jag skulle ut och dansa eller liknande. Nej då istället skulle jag krypa ner under en filt i soffan och kolla på några avsnitt hipp hipp och skratta lite, då ska man väl inte ställa några krav på hur man ska va klädd? Badluck åt Björn som fick dra på sig sina jeans igen. Ha. Nåja efter några avsnitt hipp hipp och lite skratt så orka inte ögonen mer och de blev nanna istället.

Så kan en fredagsmys kväll se ut med en vän. 

Sanonym

Så löd mitt namn under lördagskvällen på Etage.
Det börjar på S men jag är anonym, åtminstone för dem som fråga.
S-Anonym


RSS 2.0