Nostalgi

Att sitta och läsa om sitt eget liv, händelser som utspelade sig för drygt två år sen, framkallar en massa känslor åtminstone hos mig. Det är många minnen som dras till ytan, saker som då var väldigt nya och oupptäckta känns idag väldigt självklara och mindre aktuella.
.
.
För lite mer än två år sen satte jag min fot för första gången i en helt annan stad i ett helt annat land. Denna stad blev mitt hem lite över 13månader. Staden jag pratar om är självklart London. En stad som fick mig att växa och se nya möjligheter. En stad som gav mig ett fantastiskt åt med nya vänner och upplevelser.
Då för ca två år sedan använde jag bilddagboken för skriva dagbok så framförallt min farmor kunde läsa om vad jag gjorde på dagarna och hur jag hade det. Nu två år senare när jag blickar tillbaka över mina gamla dagboks anteckningar för jag lite gåshud och nästan  tårar i ögonen.
.
.
Det är en väldigt speciell känsla att sitta och läsa om ens egen vardag som då var aktuell men nu känns så långt borta. Om hur vi var ute och festa på en fredag eller lördag kväll. Eller hur vi  gick på Londons julmarknader, eller om alla stunder i parken med barnen. PÅ många ställen i mina berättelser beskriver jag saker och ser saker från ett hel annat perspektiv än vad jag gör idag. Men det är väl lite det som är charmen med gamla dagboksanteckningar. Dem visar på hur man upplevde sakerna för första gången innan dem blev till vardag.
.
.
JAg sitter just nu och kopierar över alla mina anteckningar till ett word dokument.
Minnen som dessa ska sparas och inte gå förlorade.
I Min bokhylla kommer inom snar framtid finnas en bok som innehåller just min London tid, skriven utifrån mina egna ord, från början till slut.

Kärlek på menyn..

Kärleksfulla plättar med yoghurt och hemkokt jordgubbssylt.
Hembakade bullar till efterrätt.
Fin Tisdag detta

Bageri stugan

I Ugnen står de nygjorda banan muffinsen och gräddas. Doften av nybakat sprider sig gott i hela lägenheten.  Det är just så att min lilla lägenhet, eller rättarsagt mitt lilla kök har förvandlats till en liten bageristuga. Varvarannan dag känner man doften av något nybakat kommande därifrån. Igår luktade där chokladmuffins med marabou daim bitar i. Idag luktar här banan muffins åtminstone just nu. Frysen min är full av både hembakat bröd, after eigth chokladkaka, gräddbullar och en massa mat. Jag skulle kunna starta försäljning av hembakade kakor här uppe på andra våningen.
Varför är det så att det är så mycket roligare och baka och laga mat än att äta det?
JAg tror jag får leta upp en ny hobby till, för att baka hela dagarna så fort man inte har något att göra kommer inte hålla i längden, åtminstone inte så länge jag bara har min lilla frys. Just nu är de tetris varje gång man ska få in nått nytt där. Eller så får jag helt enkelt se till att folk kommer hit lite oftare på fika och hjälper mig äta upp alla godsaker.
Vt inte riktigt vilket alternativ som är bäst?

Lycka

Idag har varit en bra dag.
En dag utan negativitet, istället har dagen fyllts av kärlek.
Morgonen började med en härlig promenad i regn och rusk på väg till ICA för fylla på kyl och skafferi litegrann.
Väl hemkommen påbörjades matlagning och städning.
För när klocka slog lunch stod min kära farmor och farfar nedanför porten med kurrande magar och hoppades på att få komma in. Vilket de självklart fick. Lunchen dukades upp och slank ner finfint. Mästerkock som man är.
Även Kaffet, den hembakta aftereigth- kakan och de hemgjorda gräddbullarna gick ner.
Dagens mys med min underbara farmor och farfar slutade inte där. Istället hängde jag med dem in till Malmö ihopp om att hittat kvittot till min matberedare, som jag snällth har fått av dem, men som inte funkar som den ska.
Kvitot fanns och jag och farmor tog oss en runda till COop för att lämna tillbaka den icke fungerade maskinen som smula både plast, förde ett himla väsen och lämnade en doft av bränt efter sig. Spännande sak det där.
Turen fortsatte sedan mot IKEA där jag storshoppade, som så många gånger förr de senaste månaderna. Denna gång blev de en hylla till köket, några glasburkar och lite annat smått och gott. Fick köpt mig en form att göra muffins i och en rund vanlig springform och pajform. Precis som jag inte skulle ha något sånt sedan tidigare. Tror jag är lite av ett hopplöst fall vad de gäller shopping av baksaker.
Jag utmanande ödet och bestämde mig för ta allt på bussen hem. Jag har ju ändå så nära till busstationen. De metrarna mellan bussstation och min lilla lya har nog aldrig känts så långa som idag. Med två stora fulla ikea påsar och en kartong med en hylla under armen började jag mitt traskande hemmåt. otympliga lådor och stora tunga påsar. Jo då jag ser riktigt framemot träningsvärken i armarna i morgon.
Men de blev bra tillslut.
Tack älskade farmor och farfar för en mysig dag

Angel vs Devil

Idag har jag varit någras hjälte och någras största fiende i loppet av bara några timmar.
En hjälte har jag varit åt de där kunderna som blivit lite sådär extra glada över min hjälp om de så bara var att jag hjälpte dem hitta en viss grej eller bjöd på en 50-öring. Jag räddade deras dag.
För andra var jag den värsta som vandra i ett par skor. Det är inte lätt och var en ungdom som vill köpa tobak när jag står bakom kassadisken och kräver legitimation som dem "har glömt hemma". Oj vad hemsk man blir i deras ögon på bara en sekund. Men jag säger då de. Ser man ut att vara under 25 eller i dessa fallen 18 så får man se till att ha legitimationen med sig o man ska få handla någon tobak av mig.

Upp och Ner

Livet går verkligen i vågor. Det är lite som en berg- och dalbana. De går upp och sen blir där ett fall, en backe upp kommer igen och kanske en tvär sväng innan den stora loopen. det jag vill komma till är att livet verkligen går upp och ner och så även ens humör. Ibland känner man sig verkligen på topp och gör allt med ett leende på läpparna och med ett skatt och tycker allt är superkul. Om det så bara är att kasta soporna eller om det är så man hänger med vänner. Allt är frid och fröjd och man älskar livet. Sen finns det dem stunder då man inte har någon motivation till något. Att kasta soporna är det värsta som finns, att hänga med vännerna roar en inte och allt som har med ivet att göra är allmänt uttråkande och meningslöst. Förstår ni vad jag menar?
Lite i en sådan period är jag nu. Allt är bara trist och tråkigt, dagarna ser likadana ut och det händer inget nytt. Jag har ingen motivation till att  göra saker och de som oftast känns som väldigt kul och uppflyftande spelar inte längre någon roll.
För er som känner mig så vet ni att jag för det mesta är väldigt glad och positiv till det mesta och gärna hittar på saker och kommer med nya idéer och tankar. Men bara för att jag är sådan för de mesta betyder det inte att jag alltid kan vara sådan. Även jag har mina nedgångar. Just nu är jag inne i en period då jag inte ser något hopp om livet eller om min framtid.
Nej, jag har inga självmordstankar eller något i den stilen!

Mitt år

Om 10-dagar är det exakt ett år sedan jag flyttade hem från London. Veckorna innan jag flyttade hem var jag ganska övertygade om att jag egentligen ville stanna kvar, hitta ett andra jobb, eget boende och bygga upp ett "riktigt" liv där. Det var en plats som gjorde mig lycklig som jag inte ville lämna. Idag ser jag på det på ett annat sätt. För 3-dagar sedan kom jag hem efter en weekend i mitt andra hem. För det är lite så, London kommer alltid vara mitt andra hem och antagligen aldrig kännas som utomlands igen. Trots detta kände jag efter detta besök att jag inte har mer att hämta i denna underbara stad. Jag har underbara vänner där som jag mer än gärna åker och hälsar på med jämna mellanrum, men jag känner samtidigt att det är ingen plats jag skulle vilja bosätta mig på permenent. På ett år har mina tankar ändrats helt. För den plats som kändes som ett självklart boende för ett år sedan känns idag inte alls lika självklart. Förkärleken för London kommer nog aldrig ändras, men fortfarande inget ställe jag vill bo på. Visst staden har allt, underbar shopping, oändliga saker att upptäcka, ett bra partyliv med flera barer på varje gata, oändligt med underhållningsmöjligheter osv. Men även denna stad har negativa saker, vilka jag inte tänker nämna här.
Under mitt år i Sverige har jag hunnit med en hel del, men ingenting jämfört med vad jag gjorde mitt år i London, åtminstone känns det inte så. Men samtidigt så tror jag  nästan jag värdesätter vissa av dem saker jag har upplevt de senaste året i Sverige något högre, samt att de har varit av lite större betydelse.

- Jag har bland annat hunnit läsa fem kurser på Komvux. Personligförsälning, marknadsföring, företagsekonomi, information och layout, samt desktopp där jag lärde mig lite av programmen indesign och photoshop.
- Jag har haft min familj, släkt och vänner runt omkring mig och kunnat fira både födelsedagar och andra högtider såsom julen med dem.
- Jag har byggt upp lite av ett eget Sylt och Marmeladföretag som bara väntas på att bli företagsregistret. Marsyl är namnet på detta och sylt- och marmelad finns till försäljning.
- Jag har fått ett fast mammavikariat på 57% på Statoil.
- Jag har fått extra jobb på Br-leksaker tackvare mitt extra jobb på Toys "r"us där jag fortfarande är då och då.
- Jag harhunnit besöka vår kungliga huvudstad Stockholm för första gången. Har även hunnit med några turer till Göteborg för både Liseberg och kompisbesök.
- Jag kunde gå på min bros studentfest, samt ett flertal andra vänners och kusiner.
- Jag har fått mig alldeles egna och förta  lägenhet och byggt upp ett hem där jag trivs väldigt bra.
-mm

Ständigt Sug

Ibland förstår jag nte mig på mig själv, eller snarare på min kropp. Jag är nog lite av en period människa skulle jag tro.
Vissa perioder är jag konstant hungrig och skulle kunna äta en zebra ena timmen och en elefant nästa. Vissa perioder är jag i princip aldrig hungrig och kan då nöja mig med i princip ingenting. Så finns det de perioder, en sådan period som jag är inne i just nu, då jag konstant är sugen på någonting och vill ha något att tugga på. Problemet är bara att jag inte vet vad och vad jag än stoppar i mig så försvinner inte denna dumma totalt värdelösa känsla.
Det spelar ingen roll om jag äter mat, godis, kakor eller något annat. Detta sug finns kvar ändå. Varför detta ständiga sug efter någonting. Detta någonting som jag inte ens vet vad det är. Utan snarare suget av att ha något att tugga på. Tro mig tuggummi hjälper inte i detta läge jag har provat!
Min teori är att detta sugtet beror på tristess, alltså av att jag är smått uttråkad och under stimulerad. Så när jag inte gör någonting så ställer kroppen in sig på att jaag-behöver-något-att-tugga-på-för-att-ha-något-att-göra grej. Det påminner lite om london syndromet som man hade vissa stunder på dygnet som när barnen låg och sov eller man var allmänt uttråkad.
Är det någon fler som känner igen sig i detta och har nån bra tips på hur detta extremt jobbiga sug ska försvinna.
Jag tänkte roa mig med att spela lite nintendo Wii, men icke då min konsol vägrar läsa någon skiva. Reklamation på den i morgon. Jag som tänkte inviga den ikväll

Pink is the new blonde


Favorit i Repris

Precis i detta nu befinner jag mig på en plats, en plats där jag befunnit mig så många gånger för.
En plats där man kan sitta i lugn och ro, äta sig en god pit paj med sallad och dricka en stor kopp kaffe.
I bakgrunden hörs någon musik jag aldrig hört förr, men de gör inget den passar in här på detta lilla magiska Café. Ett Café som ligger i en av alla uppförsbackar i min gamla mysiga london hemstad Clapham.

På detta lilla Cafe har jag suttit otaliga gånger tillsammans med vänner, druckit kaffe och diskuterat livet och allt vad det innebär. Detta lilla Café tillhör nog en av mina favoriter här. Speciellt eftersom detta är de ända stället de finns på och inte ingår i en av alla de där miljoner kedjorna som finns här överallt.


Att sitta och vara här, känns som hemma, på ett magiskt sätt.


Tiden

Det finns stunder då man bara vill att tiden ska rusa iväg. Stunder då man är lite lätt utråkad och i princip inte har något att göra mer än ligga och stirra i ett tak och rulla tummarna.

Sen finns det de stunder då det känns som tiden inte räcker till. Den bara flyger förbi en snabbar än kvickt och bara försvinner. I dessa stunder vill man oftast kunna trycka på en pausknapp så att tiden bara stannar upp för en sekund eller  två.

Tänk va bra det hade varit om tiden funkat på samma sätt som en bandspelare.
Med en play/pause knapp. En knapp för snabbspolning och en knapp för att spola tillbaka med.

Varför kan man inte styra tiden?
Spola framåt när man känner för de, backa när man vill de och trycka på Pause när de behövs,


RSS 2.0