När jag var 20..

För lite mer än en vecka sedan fyllde min lillebror 20år och vi hade lite fest för att fira honom. Detta fick mig att tänka tillbaka på min egna 20års dag och framför allt min 20års fest. Det känns ganska ofattbart att det snart har gått tre hela år sen dess. TRE år, vart har tiden tagit vägen?

Jag fyllde 20år på en fredag närmare bestämt fredagen den 8 augusti 2008. En dag som jag firade tillsammans med en hel del vänner, vi åt god mat, drack alkohol och hade väldigt kul den kvällen. Kvällen bjöd även på ett fint tal av två av mina kära tjejkompisar, vad som sades i detta tal är en helt annan historia. Detta var min kväll. Jag visste då att om endast några få dagar skulle jag lämna landet och bege mig ut på ett nytt äventyr i ett annat land i en annan stad. Denna kväll bjöd på förutom massa skratt en hel del tårar. Får just då visste jag inte när jag skulle få träffa mina älskade vänner igen.
.
Lördagen kom och de var dags för ytterligare festligheter för att fira mig. Denna kväll tillsammans med släkten. Även denna kväll bjöd på många skratt, mat i trädgården och solsken. JAg fick en hel del fina presenter däribland en stor fin röd resväska av min älskade farmor och farfar. En resväska som skulle få följa med på mina äventyr och uppleva de där landet och den nya staden. Jag fick även ett fint Thomas Sabo charmclub armband med ett fyrklöver. Ett armband som skulle bringa tur med sig. På något sätt tror jag de armbandet eller snarare fyrklövert gjorde de.
.
Dagarna innan mina två fester hade jag köpt mig en bok, en tom bok med svart sidor. Jag hade även köpt en silverpenna. Så istället för lägga fram en gästbok så la jag fram denna bok på båda festerna och bad både vänner och släkt skriva några minnesvärda ord som jag skulle ha med mig på min resa. Jag skapade en regel om denna bok. När en sida förgyllts av ord så skulle den vändas och fick ej vändas tillbaka. Mycket på grund av att de som skrev i den boken det var till mig och inte meningen att någon annan skulle läsa detta, åtminstone inte förrän jag själv läst de. När alla hade skrivit sina fina ord i denna bok stängdes den och packades ner tillsammans med kläder, foto och diverse andra saker i min röda resväska.
.
Måndagen den 11 augusti 2008 påbörjade jag mitt stora äventyr, ett äventyr som började med en biltur till köpenhamn och fortsatte med en flygtur till London Gatwick för sedan en tågtur därifrån till Clapham junktion för att där mötas upp av en person som för ett år skulle tillhöra min nya "familj". Ett år av mycket lärdom, med underbara barn, fina nyfunna vänner, nya platser att besöka och upptäcka, nya intryck och mycket mycket mer. Ett år som fick mig att växa som person.
.
Så förra lördagen när vi stod och sjöng för min lillebror tänkte jag tillbaka på min egna 20års fest och vad jag gjorde när jag var 20. Jag hoppas min kära lillebror får ett lika fantastiskt och lärorikt år som jag fick de året då jag var 20.

RSS 2.0