Cykel

För ca 2½år sedan köpte jag min cykel, för egen ihop sparade pengar. Det var nog den dyraste cykel jag någonsin köpt, ägt. Enligt butiken skulle nypriset vara ca 8000kr, nu såldes den för halva priset. Med andra ord betal jag 4000kr för den eller 3998kr om man ska vara exakt. Till det priset förväntar sig man, allafall jag, en fullt fungerande cykel utan problem i ett flertal år framöver. Eller?

Några månader efter mitt cykelköp lades butiken i Malmö ner. Butikskedjan finns dock fortfarande kvar på några ställen runt om i landet. Redan innan jag åkte till London började cykeln krångla, var det inte stödet som fungerade så var det skruvar som lostna, cykelkorgen trycktes ihop bara man råka nudda dörrhandtaget med den. Hur jag skulle gå tillväga för att få detta fixat hade jag ingen aning om, så ja lätt cykeln stå och åkte till London istället.

Till denna cykel har jag även gått och betalat en extra försäkring, allt för gardera mig. När cykeln inte användts har den fått på i garaget. Med andra ord har jag varit väldigt rädd om den. I sommras och höstas började cykeln krångla ännu mer och tillslut gick den ens inte att cykla på. JAg tog tag i detta på sena höstkanten och ringde kundtjänt för butikskedjan. De berättade att ca 1 gång i månaden körde de ner med stor bil för att hämta och lämna cyklar som skulle eller har varit på reperation åt malmöbor. Kanon tänkte jag. Det blev först en dag i januari som min cykel blev upphämtad och åkte iväg. 1½ månad senare kom den tillbaka och jag hämtade upp den inne i malmö på avsagd plats. Skit bra tänkte jag. Detta var ganska exakt två veckor sen nu. Hem får jag en cykel med visserligen ett stöd som funkar och skruvar som sitter där dem ska på pakethållaren. Styret har dem inte gjort nått åt så de svänger lite som de vill, ska ta och spänna skruven så löser de sig nog. Visst att det var dessa sakerna jag lämna in den för, men inte huvudsak. Det störst problemet var att man knappt kunde cykla på den då, hmm hur ska ja förklara, kedjan hoppar på nått sätt så tramporna går ett extra varv med ett klick. Förstår ni hur ja menar? Knappt va?.

Cykeln är tillbaka och jag använder den någon gång i bland. Men det här felet med tramporna kvarstår fortfarande. Visst att det har blivit bättre, de händer inte hela tiden, utan bara i mellan åt. Jag märker för mer och mer jag cyklar destu värre  blir probleme igen...

Ringde detta företag redan i måndagskväll igen för klaga, nej då var inte rätt person där och jag skulle återkomma som igår. Självklart var inte han där just då , men de la ett meddelande till han och sa till mig att han skulle ringa upp någon gång under eftermiddagen. Där gick jag och vänta och ingen telefon som ringde. Nu är det ny dag igen och jag måste kila till skolan inna jag kommer för sent. När jag kommer hem är det jag som ringer dem de första jag gör. Kan de inte fixa min cykel så SKA jag ha pengaran tillbaka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0