Red light, green man

Jag kommer ihåg när jag var liten och man stod där vid övergångstället och väntade på att gubben skulle slå över från rött till grönt så man kunde gå över. Jag kommer ihåg att jag då trodde att lamporna alltid var samma ljus. Det vill säga att man fick gå mot grönt och köra mot rött. Inte hade jag en tanke eller blekaste aning om att när bilarna hade rött ljus så hade vi som gick grönt. När gående hade rött så hade bilarna grönt. Förstår ni hur jag menar?
Sen gick det några år och man började lägga märke till, "mamma och pappa kör ju mot grönt ljus" hur går det ihop. Ska människor gå mot rött då? Slutligen klarnade det även för mig. Att det var endast grönt som gällde om man ville ta sig över gatan, och vid rött ljus så gällde de att stå still. Samma regler för alla. 

Ganska facinerande det här med trafikljus. 
Träffade en Australiensisk äldre man på flygplatsen när jag skulle flyga hem från london.
Han försökte vara lite rolig och berättade att i Australien har dem minsann inga trafikljus, där är det istället poliserna som står och dirrigerar bilarna. Jag sa att jag inte trodde honom och fråga om han skojade? Med ett skrattande leende erkände han snällt att han skojade och började berätta om "dropbear" istället. En trevlig man det där som åter var på väg tillbaka till sin hemort och sitt hemland, precis som jag. Det ända som skiljde var att han bodde på andra sidan jorden och antagligen levde ett helt annorlunda liv, tillsammans med sin fru, än vad jag gör.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0