Vänskap

När man var lite var det viktigaste som fanns att ha många vänner som man kunde leka tillsammans med, med allt från Barbie, dockor till att bygga kojjor och leka häst. Under åren som går hittar man många nya vänner och många av de gamla tappas och "glöms" bort på vägen. Men så finns det dem som stannar kvar, dem man minns, dem som förtjänar en alldeles speciell plats i ens hjärta. Det är dessa personerna som är ens riktga vänner, som alltid finns där, kanske inte alltid fysiskt, men dem finns där för en när som helst man önskar och behöver dem som mest.
.-
Jag har en sådan där riktigt bra vän som jag känt sen barnsben. En mycket speciel tjej som jag har hittat på väldigt mycket skoj med allt från lekt med barbie, tältat inomhus, krossat-ölflaska-i-handväska-så-min-Nokia 3310-fick-ett-bad, till gått på stan och diskuterat allt mellan himmel och jord.
.-
Mina fina vän har alltid funnits där för mig även ifall hon flyttade till en ny stad redan när vi var ganska små. Jag kommer ihåg första gången jag var där och hälsade på henne i hennes nya stad. Vi gick ner på stan och jag köpte mig en stråhatt med en stor blomma på inne på Lindex eller om de var på HM, sen gick vi vidare och köpte lite lördagsgodis för att sedan gå hem till henne igen för lite lördagsmys med sällskapsspel och film. Det var stort då, ens inte fyllda tonåringar var vi, men ändå kände vi oss så stora.
.-
Sen var det den gången hon kom ner till mig på besök över en helg, vi smällde upp ett tält inne på mitt rum. Tog de stora soffdynorna och la i tältet sen låg vi där och diskuterade hemlisar halva natten tills vi somnade. Oj vad lätt allt var när man va liten.
.-
Sen kom det där året då hon flyttade utomland och jag likaså, vi bodde då inte längre bara i olika städer utan även i olika länder med olika krav och samhällsregler. VÅra dagar var helt olika men ändå väldigt lika på något sätt. Vi pratade någon gång ibland, men bara över nätet. Men vi hade ändå varandra där fall de skulle va nått.
.-
Sen nu för lite mer än ett år sen fortsatte hennes äventyr mot en helt ny stad i ett nytt landskap i Sverige. Hon har sitt stora äventyr där och jag har mitt här nere, men så nu i helgen mötes våra vägar när hon var på besök. Alla dessa underbara bandomsminnnena kom på tal, och vi åtminstone jag tyckte de va riktigt härligt att ha hennes närvarnade sällskap vid min sida. För trots att de va flera månader sedan vi senast sågs så kändes de precis som igår.

Det kallar jag äkta Vänskap!

Vuxenpoäng

Insåg nyss att det är mindre än en månad kvar tills jag får nycklarna till min nya Lya.
En Lya som jag sedan ska måla, tapetsera och inreda så den blir precis som jag vill ha den.
Ett ställe som blir mitt egna på RIKTIGT.

RSS 2.0