Vinterbad


Operation YES

Operation YES är nu igång.
Kom nyss från duschen så nu luktar jag gott av YES med avokado och gurklukt?
Nu återstår det att se vad som händer efter en veckas duschande med YES. Inga andra duschtvål, schampoo eller balsam är tillåtet, bara YES. Kommer jag under veckans gång rasa i vikt när jag tvättar bort allt fett från kroppen. Eller kommer de gå som Mathilda trodde att de pressas ut i sidorna och jag slutligen kommer sprängas, eller vad kommer hända?

Vad tror ni?

Fortsättning följer


Nostalgisk

Tänk va lätt man kan bli nostalgisk när man leker med barn.
Va lite barnvakt idag nu på eftermiddagen. Först blev de lite filmtajm efter barnens önskemål. Landet för längesen 8. Ja ni vet den med dem har små dinosarierna Ducky, tagg, petrie, cera och lillefot som hittar på en massa äventyr i stora dalen. Ni vet vilken jag menar va?
Det var en av mina favoriter när jag var liten och än idag gillar jag den skarpt.
När filmen och chipsen var slut så åkte ytterkläderna på för ut och leka i snön. Har nog aldrig sett så mycket snö här nere i skåne. Pulkorna följde med och vi gav oss på backen för en åktur. Precis som man gjorde när man va liten. Riktigt mysigt om än kallt om tårna.

Precis som när jag var liten så har plogbilen plogatgatan och lämnat ett stort berg av snö efter sig vid gatans ände. Där fortsatte lekandet tillsammans med min bror och hans kompisas. Där var det fortbygge med tunnlar och rutchkanor som byggdes. Precis som vi gjorde när jag var i deras ålder. Kommer så väl ihåg hur vi kämpa där med att ta oss igenom berget med snö för att bygga en tunnel/koja som vi sedan kröp in i drack varm oboy. Känner ni igen er?



Städa

Det är söndag morgon och jag vaknar innan 9 av mig själv. Varför?
Inte precis så att jag har något att gå upp till, åtminstone inte den tiden.
Då det såg ut som någon släppt en bomb eller liknande på mitt rum så hoppade jag upp från sängen och började städa. Hatar när här är stökigt inne. Tänka sig nu kan man gå på golvet utan att snubbla sig fram och inte ligger där massa saker överallt heller. Me like.
En dammsugning och ett varv med dammtrasan på detta så blir de kanoners kanoner.
Men först lite frukost

Segast

Efter en två timmars bussresa och en promenad i den bitande kylan var jag hemma runt 14. Mina tår va kallare än isbitar och värkte när jag tog av skorna och satt dem på värmegolvet. Resten av dagen spenderades i stort sätt i sängen framför criminal minds och sovande.

BLev lite suchi ätande på kvällen framför filmen What a girl Wants som gick på Tv. Med andra ord en segare Sarah på en lördag får man  leta efter, jag som hade planer på plugga och allt. Men men får ta igen det idag

Min Fredag

Sillbuffe och köttbullar med mos sås och lingon på Malmö Arena.
Ischockey, MIF - Björklöven. 4 -1
Lite vin och baylies till matchen.
Följde med fyra grabbar vidare ut.
Faggins? (mitt emot hipp)
Twickham?
Gökboet (lilla torg)
Hipp
Etage
Taxi
Staffanstorp
1miljon samtal utan svar.
Stå ute och frysa i -8 i strumpbyxor.
Ny taxi
Genarp

Ungefär såhär såg min fredagskväll ut.
Väldigt trevlig sådan blev det.


Visste ni?

Visste ni att jag har världens bästa vänner?
Visste ni att jag har massa träningsvärk?
Visste ni att jag gillar serien Criminal Minds starkt?
Visste ni att jag även följer Andra Avenyn och One Tree Hill?
Visste ni att jag bestämt mig för att hoppa av marknadsföringskursen på distans?
Visste ni att min mamma är underbar?
Visste ni att mina brödrar är bäst?
Visste ni att jag har ett stort intresse av fotografering?
Visste ni att nu ska jag betala en räkning?



Som Sagt Jag Har Världens Bästa Vänner.


Marknadsföring

Tror jag har bestämt mig för att hoppa av marknadsförings kursen, distans, på universitetet. Känner att de blir för mycket. Förutom den kursen läser jag fem kurser på komvux. Vet inte ens om jag vill jobba med marknadsföring. Dessutom känns de som jag ligger efter med allt pga att böckerna blev försenade. Känns bättre att lägga lite mer tid på dem kurserna på komvux och få högre betyd där än att göra alt halvdant. På marknadsföringskursen, distans, är dessutom allt kursmatrial på engelska vilket gör allt mycket jobbigare och svårare. Har ett arbete i den kursen som ska va va klart 15 februari, jag har inet ens börjat och vet ännu mindre vad jag ska skriva om. Känns som jag var lite orealistisk när jag valde att plugga så mycket på en och samma gång.

Eller va tycker ni, ger jag upp för lätt?


Fyndat

För er som inte visste det har dem utfösäljning på TeamSportia ute vid toftanäs, Malmö pga butiken har gått i konkurs. Tog bussen ut där igår och mötte upp min kära mor. Fanns inte så mycket kvar där längre men jag lyckades funda rejält. Åkte ut där för att titta på pjäxor och gympaskor. Kom där ifrån med Snowboard med bindningar, snowboard boots, väska till bräda samt väska till bootsen, gympaskor (reebook easystone) och en avancerad stegräknare. Tur de var lön i onsdags även ifall notan inte visade på speciellt mycket. Betalde ca 2250kr för alltihop. Bara brädan hade ett ordinarie pris på 2990kr. Då kan ni tänka er själv vilka fynd jag gjorde.

Nöjd och glad!


BodyPump

Igår kväll fick ja verkligen känna på att jag hade muskler. Bokade in mig på ett pass BodyPump, vilket jag inte har tränat på två år eller nått. Körde på bra och efter passet slut skakde musklerna sådär härlig obehagligt jobbigt, man kände att man hade dem helt enkelt. Riktigt härligt att köra ett sådant pass en torsdagskväll som den.

Idag har man åkt på lite träningsvärk framför allt i rygg, armar och ben. Träningsvärk är en underbar känsla, känner man verkligen att man gjort något. Samtidigt som att det är jobbigt att ha det, då det gör smått ont för minsta rörelse.

Snöskottning

För en gångskull hittade plogbilen till även vår gata. Finns för- och nack delar med allt. När den fint plogar vår gata lämnar den små vallar efter sig längs kanterna på gatan, dvs värsta vallen utanför vår garage uppfart så mamma fastnade med bilen i morse när hon skulle backa ut.
När jag väl stigit upp sådär vid 9 så åkte termobrallorna, jackan, kängorna, mössa och vantar på. Nu skulle det ut och skottas snö. Hittade dessvärre inte snöskyfflen så fick ta en vanlig spade istället. Inte det lättaste.

Stod där och skotta en timmer eller nått. Kändes som de aldrig skulle ta slut. Gav upp när den värsta vallen var borta så det var så man kunde köra upp med bilen på uppfarten utan problem. Helt genomvarm var jag när jag slutligen gick in för att öppna skolböckerna.


Ishockey

Nyss hemkommen efter matchen mellan Malmö Redhawks och Örebro.
Matchen bjöd på en hel del slagsmål, bråk, utvisningar, mål, förlägning och straffar samt fulla åskådare på läktaren.

Det hela slutade med att MIF vann med 4 -3 på straffar, Matchen i sig var ganska värdelös om man bortser från de 5 förlängnings minuterna då det blev lite tryck.

Dessutom var matchen en timme försenad. Nåja MIF vann i allafall, alltid nått och jag fick knäppt lite bilder.


Dagens ord

Dagens ord blir "Ogentlam"
Någon som hört det tidagre? Tror inte jag gjort det i allafall förräns brossans tjej sa det på skoj till pappa.
Hon tyckte han kunde bära henne istället för klaga på att hon gick sakta. Tillhör att hon har en stukad fot.
Hennes kommentar löd ungefär så här

" va inte en sån ogentleman, bär mig istället"

Undra om detta ord ens finns med i Svenska Akademins Ordlista?


Böckerna!

Tänka sig att idag kom faktiskt mina "efterlängtade" skolböcker. En härlig faktura följde också med, varför ska de vara så himla dyrt med kursmatrial för?
I allafalll nu har jag fått böckerna så nu är det bara att börja läsa. Sex kapitel till nästa onsdag. Heja heja och hejdå fritid. Nåja jag har att göra i allafall, även ifall det inte är det roligaste jag vet precis.

Sitter och funderar på var jag ska börja.

Snöstorm

Men hallå nu får ju detta vädret ta och ge sig lite va?
Första snön kom i mitten av December då blev alla, även jag, över lycklig och höll alla tummar och tår för en vit jul. Känner ni igen de? Sen dess har denna kyla hållit i sig, bortsett från julafton då det självklart töade bort, har det inte varit snö så hade det varit äckligt kallt och gatorna har man kunnat åka skridsko på.

Kom nyss hem från en promenad från skolan, snön öste ner och vinden blåste vilt. Inte det att det är stora fina mysiga flingor som dalar ner från skyn, nejdå det är massa smått som far och flyger över allt. Nu börjar jag bli trött på denna kyla. Snö i all ära, väldigt mysigt och allt sånt där, men det får ju finnas gränser tycker jag. Sån här väder är man verkligen inte van vid här nere på de skånska gatorna. Så om det är nån norrlänning som läser så tänker ni kanske, " amen vilka töntar dem är som inte klara lite snö, här är vi vana vid -20 hela vintern" Ni små norrlänningar tänkernog inte på att det är en helt annan luftfuktighet här vilket gör att tempraturena känns mycket kallare här än uppe hos er. Som istappar i luften ungefär, de riktigt svider om kinderna så kallt det är så dem blir sådär charmigt röda när man kommer in i värmen.

Nej tack nu får de va nog med kyla. Inte hjälper det när kompisar berättar att dem har 35+ i Australien dit jag hade plan på att åka och var ett telefonsamtal ifrån för att vara nu.

Kommentar och TEST

Måste säga att jag tycker det är väldigt roligt att läsa kommentarerna från er läsare. De gör en glad.
Fick en rolig kommentar av min kära vän Mathilda i London. Hon kommentera inlägget "YES" och kommentaren löd så här:

"Jag kan säga att en kille som gick i min klass på gymnasiet en gång drack en flarra diskmedel - inte mådde så bra efter det...Hahahahaha..
Sen så ser man ju att, när man häller i diskmedel i en fettig stekpanna så åker ju fettet åt sidorna, borde man inte sprängas då, för att det blir för mycket tryck....eller något.
haha..."

Satt och skrattade för mig själv när jag läste den. Trodde på allvar inte det var folk som var så dumma och drack såpa. Ännu roligare hade jag åt hennes filosofi om att de åker åt sidorna och att man i så fall kanske sprängs av trycket. Mathilda, Mathilda, Mathilda då är för rolig du. Funderar starkt på att göra ett expriment.
Duscha varje dag och tvätta mig med enbart diskmedel i en vecka. vad tror ni om det?
Så får vi se om jag blir nått smalare eller om jag sprängs eller vad som händer.

Det får bli nästa veckas projekt.


YES

Vi satt och skoja om diverse här hemma innan idag, kom på nått konstigt vänster in på fett, viktnedgång och diskmedel.
Har ni tänkt på att diskmedel är, ska vara, fettlösande?
Så om man skulle tvätta sig, duscha, i diskmedel varje dag och eventuellt dricka ett glas såpa till frukost skulle man inte gå ner i vikt då? Diskmedlet sägs ju ska lösa upp fett. Vill man gå ner i vikt så är det ju fettet man vill bli av med. Så genom att tvättat sig med fettlösande diskmedel borde fettet lösas upp och försvinna. Eller?
Genom att dricka ett glas såpa då och då så löser man även upp fettet inifrån.

Vad tror ni om denna teori, är den värd att testa?



Dysterhet

Mejlade nyss lite med en människa som har en helt annan syn på livet än vad jag har. Ni som känner mig vet att jag försöker se allt positivt, försöker se det bra i saker och ting. Denna männsika jag mejlade lite med var precis tvärtom och kunde inte se vad som var bra med livet. Istället tyckte den att allt var dystert och förstod inte meningen med de. Jag citerar en mening som denna person uttryckte
"jag krystades fram ur min morsas fitta. och det är inget jag har bett om eller valt. morsan och farsan tog för givet att deras barn skulle älska livet. jävlar idioter..."

Jag håller med om att det finns mycket som många tar för givet. Men dens kommentar kan jag tycka vara lite brutal, eller? Den påpeka också att det jag kan uppleva som positivt i livet som familj, vänner, resa osv kan den också uppleva men det betydde inte att den njöt av livet för de.

Ganska intressant hur människor kan vara så olika och ha så olika värderingar och tankesätt. Jag är nöjd med mitt liv och trivs med att vara positiv, den förstod inte meningen med livet och trivdes/ville se det dystra och negativa i allt.

Vad tycker ni är meningen med livet?
Är ni den där dystra eller den där glada?


Inga böcker

Blir man trött på när företag inte kan hålla vad dem lovar?
Beställde några skolböcker av Bokextra för två veckor sen, på deras sida stod det att leveranstiden var 2 -8 arbetsdagar. Vilket det har gått mer än nu. Tror ni jag har fått mina böcker än? Svar nej det jag inte. Tror ni jag ska ha läst två kapitel i två böcker, dvs 4kapitel tills i morgon? Svar ja. Hur löser man det om man inte har fått böckerna samt att bibloteket inte har dem iheller?

Ringde nyss till Bokextra och pratade med dem där Berättade mitt missnöje och förklarde situationen. Hon jag pratade med trodde att böckerna skulle komma tills imorgon då dem antagligen låg på den leverans som skulle skickas iväg idag. Men Hallå, i morgon är de ju lite mer än försent. Hur hade dem tänkt att jag ska hinna läsa 4kapitel i morgon när lektionerna är där. Klagade lagom för henne och påpekade att dme hade dålig service. Blev bemött bra av henne i kundtjänst som var väldigt förstående. Får jag inte böckerna i morgon så är det jag som tänker ringa dit igen och kräva en massa rabatt på dem osv.

Ganska värdelöst att halka efter redan nu i början i två av kursenra har liksom 4 kurser till att tänka på. KAOS.
Nej nu måste jag återgå till pluggandet av marknadsföring.

4 till -4

Två timmars flygresa bort och denna stora tempraturs skillnad. När jag lämnade london hade jag haft en fantastisk dag som tillbringades stora delar ute. Kändes nästan som riktigt vårväder, inte var det speciellt kallt i allafall och inte hade man behövt mössa och halsduk. Landar man i danmark och en tågresa senare är man i Malmö och möts av snö och bitande kyla.

Ute är det idag -4 och råkallt, mössa, halsduk, vantar och tjockastejackan åker på om man ska sätta sin fot utanför dörren. Tittar man på vädret över London har dem istället 4+ grader ute och sol. Hur fuskit är inte det?

Ärligt talat börjar tröttna på denna kyla nu, nog för att jag tycker om vintern och snön är övermysig men de har varit kallt tillräckligt länge nu tycker jag. Eller va tycker ni?

Pimms

Bakar man bullar på fredagkvällarna i london så går man ut och äter med vänner och tar en drink på lördagskvällarna. Efter en god bit mat på en indiskrestaurang traskade vi vidare till baren "babel". Vi ställde oss vid baren för att beställa varsen drink. Ungefär så här löd konversationen mellan mig och bartendern:

"Three Pimms please"
"Pimms"
"Yes please"
"You know thats january?"
"yes"

Kan också tillägga att bartenderna hde väldigt roligt åt oss och skrattade en del, han vidarbefodra även till sina kollegor vad vi beställde och även dem fick sig ett gott litet skratt.

För er som inte vet är Pimms en typsik Engelsk sommardrink och gör man den riktigt så innehåller den färskfrukt så som jordgubbar lite lime, citron och lite färsk mynta. Baren babel är nog de ända stället jag har fått den serverad på rätt sätt med frukt och dyligt. Mycket god vill jag lova.




Shopaholic

Man kan inte åka till London och låta bli att shoppa. Den ekvationen går inte ihop. Tog mig en eftermiddag på Primark på Oxford street för att fynda lite. Vill man shoppa billigt är det de optimala stället. Så efter nån timme där stod jag i kassan för att betala. Massa pund fattigare och med två tygpåsar fulla med sammanlag 27artiklar gick jag nöjd och glad därifrån. De var längesen jag shoppade på detta viset och öär nog dröja länge tills nästa gång.


Bubblor

Finns det nått mer Fascinerande än just såpbubblor. Redan som en liten liten knatte älskar man dem här glansiga bubblorna som bildas när man blåser såpblandningen. Man jagar dem och petar på dem så dem "smäller" och försvinner, sen jagar man efter nästa och nästa och nästa. LIka roligt är det varje gång och man tröttnar aldrig. Deesa små bubblor är helt enkelt fantatiska och väldigt roliga, fina, vackra och hur gammal man än blir så tröttnar man aldrig.

  


NattiNatti

"Sovgott Igelkott" eller "sleep well doorbell" som Mathilda så fint säger när man står där i dörröppningen för att säga hejdå för ett tag framöver. Lite fnitter är de minsta man får räkan med när man hänger med Caroline och Mathilda i ett kök i ett litet ruffigare område av london. I väntan på bussen sisådär en timme efter midnatt får man sällskap av pippiarna som fint kvittrar sina små melodier.

Nåja en trött tjej som har en lång dag imorgon.
Sovdags, Nattinuffs


Bullbak

Vad gör man en fredagkväll som denna i London?
Jo de ska jag ta och berätta för er. Man tar fram en stor skål.
Värmer upp 5dl mjölk till ca 37grader. Smular 50g jäst och rör ut med mjölken.
Blandar sedan 1,5dl socker med 1tsk kardemumma, ca 15dl mjöl i skålen. Håller över mjöl och jästblandning och börjar bearbeta till en smidig deg. Sedan tar man smöret som har stått fram en stund och skär i bitar och arbetar in. Vips så har man en färdig deg som vill stå och jäsa i minst 30min under bakduk så den blir dubbel så stor.
Under tiden kan man passa på att blanda Smör med socekr och kanel så man får en såndan härlig massa.

När degen jäst färdig så tar man och lägger upp den på bakbord, knådar den lite och delar upp i två halvor. Varje halva kavlas ut ganska tunt. På denna utkavlade deg? brer man på den  goda krämen, rullar ihop och skär i bitar som man lägger på bakplåtspapper. Sen gör man självklart likadant med den andra halvan. Lägger en duk över bullarna? och låter de jäsa samtidigt som man sätter på ugnen och diskar undan. När ugnen är varm tar man fram ett ägg som man kläcker och tömmer på innehåll. Innehållet vispar man sedan med en gaffel. Tar en pensel, inte målarpensel, och penslar bularna med. Har man tur så har man lite pärlsocker som man kan strö över innan man sätter in dem i den 250graders varma ugnen och låter dem stå där 8 - 10min. Ut ur ugnen kommer sedan färdig Kanelbullar.

Detta ska helst påbörjas efter kl22.00 så man är lagom klar till strax efter midnatt. Nåja alternativt är ju att påbörja detta innan så man sitter sitta upp halva natten och känna hur ögonen går i kors.


Lycka

Bajs på fingrarna, kräk på byxorna, massa snor både på papper och kläder och massa hostbasilusker. Inte bryr jag mig om de för dessa små trollungar är ju helt underbara.. Visste ni att jag har en "babyshoooe" i mitt halsband?



Filur

Kom nyss hem efter att ha varit och hälsat på min kära vän Mathilda på hennes jobb. Hon jobbar på en pub på en gata bakom oxford street. När vi står där utanför puben för att säga hejdå får vi syn på en mycket lustig filur, man. Han var iklädd söndriga trekvartsbyxor, sopsäck, tröja, flipflop och mössa. Var väldigt när på gå fram och be om en bild. Tydligen brukar han hålla till där på kvällarna enligt Mathilda.

I väntan på gröngubbe vid övergångsstället ståd denna filur och joggar på stället. När ljuset slår om sätter han fart på benen och springer förbi allt och alla ner till oxfordstreet. Där väntar han och står och pustar ut en stund innan han sätter fart igen och springer mot där han börja. Fick mig ett gott skratt. Vissa människor är lite annorlunda, men det är ju också london bor. Här kan man va precis den man vill utan större uppståndelser problem och blickar.


Taxilyx och dejavu

Planet landa fint på heathrow, gick smidigt att få bagage och allt det där. Gick ut genom grindarna för att hälsa på taxichaffören som stod där snällt och vänta med en skylt med mitt namn. Taxichafförerna här i London har betydligt mer hyffs och är mycket trevligare än vad dem brukar vara hemma i Sverige. Här tar dem ens väska och visar en snällt vägen till bilen. Idag var de tydligen mer än jag som hade beställt taxi namnet sarah. Går fram till chaffören som håller skylten, följer med han till bilen och hoppar in. När vi sitter där i bilen och väntar ringer hans chef, jahapp jag va visst fel sarah och rätta sarah stod letade vid ankomsthallen. Ut med väska och dyligt igen och ner till ankomsthallen. Där hittar jag min rätta chafför och den andra sarah fick sin. Tänk va fel de kan gå.

När jag satt i taxin och åkte längs Londongator slog de mig hur vilsen jag kände mig när jag åkte där första gången, jag visste ingenting och allt va nytt, ny stad, nytt land, nya intryck, ja precis allt. Idag när jag satt i taxin satt jag istället och tänkte, jaha nu åkte vi igenom Hammersmith och nu är vi i Fulham osv. Med andra ord jag kände igen mig och lite hemma på nått sånt. Guida till och med chaffören in på rätt gata och så han stannade utanför rätt hus.

Blää

Varför måste allt kurs material vara på engelska för när de gäller marknadsföring. Inte nog med att det är mycket som ska läsas, läras och tas in. Nej till på köpet ska allt vara på engelska. Visst att jag har bott i London lite mer än ett år. Kan lova att det är lite skillnad på att bo där och på det språk jag använt när jag har varit där än att sitta och läsa in en massa nytt med en massa ord man aldrig hört förr. Kombinera detta med att ha tankarna på helt andra håll. Med andra ord in genom ena ögat och ut genom andra. Jag gjorde mig ett nytt försök på planet så förhoppningsvis har lite fått stanna kvar nu. Har ju dock väldigt många sidor kvar att läsa.

Vad har ja gett mig in på egentligen, kunde jag inte nöjt mig med kurserna på komvux?


Flygplats

En plats full av förväntningar, full av aktivitet, människor i omlopp, butiker med kassor som plingar. En plats till för transport.  En plats som många förknippar med glädje och äventyr. En plats där det finns mycket att titta på. En plats att börja sin resa från. En flygplats.

Vad tänker ni på när ni hör ordet flygplats?

Med detta vill jag säga att jag nu har lämnat malmö och sverige för helgen och befinner mig nu i London.



Cigarettpaket

Tänk vad lätt det kan vara att göra en annan människa glad. Ibland räcker det att bara göra en liten sak som att plocka upp ett tappat cigarettpaket till en äldre dam som inte själv kan bocka sig. Bara en sådan lite sak gjorde denna dam väldigt glad och tacksam. Så tänk på det kära läsare även de små sakerna har betydelse. 

Gällivarehäng

Min kära lille lille bror har en tendens att ha byxorna lite väl långt ner, sådär så han visar halvarumpan och lite till. Så när han idag ligger raklång på golvet och visar i stort sätt större delen av rumpan, övertäckt av kallingar, så får han en liten kommentar. Samtalet löd ungefär så här!

H - Jeppe dra upp byxorna
J - Nej, palla
H - snälla det är inte så trevligt att se din rumpa
J - Men titta inte då


Träning

Idag har jag varit lite dukitg och tagit mig till gymmet för att träna. En härlig känsla och stå på crosstrainern och känna hur man får upp flåset och pulsen. En effekt av detta är ju även att man blir härligt svettig och så där röd om kinderna. Väldigt charmigt, eller inte. Blev även ett varv i cirkeln så musklerna får känna att de finns.

Blev hem och duscha och laga mat. Dagens meny bestod av tacos och diverse grönsaker. Mycket gott. Behöver jag nämna att jag har en väldigt väldigt lat bror, två stycken till och med. Efter att jag stått och lagat mat, dukat och allt sånt där. Så kommer de och sätter sig snällt vid bordet, äter och ställer disken i vasken. Nåja den stora av dem klara i allafall diska in egna tallrik alltid nått. Resten av disken däremot lämna dem åt mig. Inte konstigt man får torrspricker på fingrarna. Jag vill att diskmaskinen ska bli anställd igen och börja funka.


Våga Chansa

Livet är fullt med möjligheter, ska man ta del av dem måste man våga chansa, tro och hoppas.
Chansar , tror och hoppas man inte kan man inget heller vinna.

Så får du en chans ta den. Leder den inte till något gott just då så ger den dig ändå lärdom.

En liten tjej

Det finns en liten tjej, eller liten och liten. hon är väldig snäll och rar. Innan för hennes panna finns där mycket som cirkulerar om lite smått och gott. Denna tjej var min "granne" i nästan ett år. Sen skiljdes vi och bodde i vars en stad i varsett land. De gick några månader då vi inte sågs. Jag gjorde mig ett besök i hennes land och hennes stad utan hennes vetskap. Så när jag stod och plingade på hennes dörr så fick jag en minnesvärd min. "va gör du här?" Vi fick en rolig dag som alla dagar förr. Jag länmna hennes stad och land och begav mig till mitt igen. Några veckor senare stod och hon och knackade på min dörr i min stad och mitt land. Jag visade henne min stad i några dagar. Idag lämnade hon det land och stad där vi en gång va grannar och nu bor vi återigen i samma land och för några minuter idag var hon i min stad på väg hem till sin egen.

Saknar att ha denna tjej bara 5 minuter ifrån mig, men att vi är i samma land är alltid nått.
Telefon är bra, men grannar är bättre

Tvätt

Tvätt, tvätt och massa tvätt. Hur mycket tvätt blir de egentligen inte på en vecka, månad, år ens liv? Ofattbort mycket skulle jag tro. Vad skulle livet vara utan en tvättmaskin och en mamma för den delen som använder den väl. Jo jag kan tvätta och jag tvättar mina egna kläder och övriga familjens kläder ibland. Sen har jag ju också en väldigt underbar mamma som har tvättat det mesta åt mig på senaste. Riktig vardagslyx. De ända jag behöver göra är att bära upp tvätten för trappan och lägga in den i gadroben. Vips så finns där rena kläder igen. Har för tillfälligt två tora högar av rentvätt som väntar på mig i min soffa. Nu ska jag gå och pyssla om dem så de kommer till deras kamrater i gadroben =)

Criminal Minds

I brist på annat plastade jag igår upp en oöppnadbox som innehåller serien "criminal minds" sesonn 1. Tänkte att det var på tiden efter den stått snart två år och blivit dammig i bokhyllan. Varför har jag inte öppnat den innan?
Väldigt spännande och bra och jag är fast. Såg de fyra första avsnitten igår väldigt spännande måste jag säga. Avsnitten är säg är fristående då varje fall är unikt. Ett tips slå på tvn nästa gång de visas eller låna hem boxen.


Sms

"dingdong" låter mobilen och ett litet meddelande visas på displayn. Några knapptryck senare är detta meddelande svarat på. Det dröjer inte länge föräns nästa dingdong hörs och några knapptryck senare igen är även det meddelandet svarat på. Så höll de på halva natten och inte blev det mycket sömn för mig. Det är bra med gratis sms ananrs hade räkningen blivit dyr.


Idiot?

Är man en "jävla idiot" för man sätter skålen i vasken och häller vatten i den efter man har bakat?
Tydligen enligt min lillebror för jag inte sa till han innan så han kunde slicka skålen. Han tänkte nog dock inte på att jag kanske redan hade gjort de.

Nej den ungen behöver vårda sitt språk

Kallt

Brasan är på för fullt och jag ligger inlindad i en filt i soffan försöker få upp värmen. Varför ska de vara så himla kallt för? Nej nu börjar jag tröttna på denna ständiga kyla och ingen snö är det i heller. Istället blåser de bara en massa så de blir ännu kallare. Såg väderprognosen för london idag. Där är hela +7 låter som rena sommarvärmen jämfört med det är här hemma. Vill ha värme nu innan jag för fryser..


Australien

För sisådär 2månader sedan var jag ett knapptryck från att boka flygbiljett ner till Australien med en vän och hans vän. Då de blev lite telfonklydd och missförstånd blev min biljett aldrig bokad. Var nyss och sa hejdå till min kära vän som åker om endast några få dagar. Det känns ganska overkligt att jag var så nära på att följa med dem på planet till Australien på onsdag. Istället sätter jag mig på ett plan till London på onsdag kväll.
Inte helt fel det heller!


Farmor

 Pratade nyss med min kära farmor och bjöd hem mig själv där på en kopp Kaffe senare i eftermiddag. Vad skulle jag gjort utan henne? Hon har ställt upp så himla mycket för mig under alla år. Hon har alltid varit den jag vänt mig til när det varit något och och hon har alltid stöttat mig. Oj vad jag är glad att jag har dig min älskade farmor.


Vänskap?

Det finns saker som jag stör mig på väldigt mycket.
Till exempel när man bestämmer med en viss person och den personen inte dyker upp.
Istället kommer personen med massa olika anledningar/undanflykter som gör att den inte kunde komma den här gången heller. Att detta sedan upprepas gång på gång gör inte saken bättre.

På den här personer orkar inte jag lägga mer av min energi på. Sen får den tycka och tänka va den vill. Det får finnas gränser. Gör man upp planer får man hålla sig till dem.  

Håller ni med?


Justering

Oroad över vad som hänt med min svarta kära vän begav jag mig in till elgiganten.
Förklarade problemet, dålig fokus i sökaren men klara bilder, och fick lite hjälp.
Lämna först iväg min lillavän så de fick ta sig en titt och jag fick mig en runda på mobila bland kläder och dyligt.
Väl tillbaka igen fick jag prata med någon som var lite mer kunnig. Jag förklara problemet ännu en gång.
Tänka sig han hade ett litet tips. Så med en liten justering på en spak så blev bilden i sökaren klar igen.
Med andra ord var det inget fel på min kära vän utan endast en inställning som omedvetet blivit ändrad.

Tänk vad bra det är med duktig och trevlig personal.


VardagsLyx

Har de någongång slagit er vilken lyx det är med diskmaskin?
Om inte föreställ er då hur det är att flera gånger dagligen stå och handdiska. Visst det funkar ju bra om man är ensam, då har man bara en person att diska efter. Föreställ er detta fast i en familj med fem personer istället. Tänk vilka diskberg de blir dagligen. Så ska man tå där med en diskborste i ena handen och diskmedlet i andra och blöta sin fingrar i detta vatten fullt med matrester. Låter det lockande?

Så funkar det hemma hos mig förtillfälligt då diskmaskinen sa upp sig för snart två veckor sen.
Till pris på detta får man även narriga händer med torrspricker.
Tur de finns handkräm i allafall

Popcorn

I brist på annat stoppade jag nyss i mig en hel påse salta popcorn.
Som pris på de hela får man sår på tungan och blir illamående.
Mitt liv är så inspirerande!


PluggPluggPlugg

Just nu undrar jag lite vad jag själv har valt att ge mig in på.
Att läsa fem olika kurser (företagsekonomi, personlig försäljning, marknadsföring, information och layout samt desktopp) på komvux kombinerat med att läsa Marknadsföring distans på högskolan, börjar kännas nästan lite för ambitiöst. Har en känsla av att jag kommer spendera våren djupt försjunken i diverse kursböcker...

Men tänk så smart jag kommer bli ;)




RSS 2.0