Telefon

Sitter där mitt under middagen denna fina torsdagkväll runt 21 snåret när telefonen ringer. Utan att tveka svarar jag med halva munnen ful med mat  med ett gröttit hallå. Ja ni vet sådär de låter när man försöker prata med mat i munnen. Mitt i emot sitter två vänner som börjar asgarva åt detta och högtalaren på telefonen åker på "ja hej, jag ringer från vattenfall och undrar om jag kan få prata med den som tar hand om elen hos er" Fortfarande med munnen full av mat kan jag inte hålla mig för skratt, skrattar så magen värker och jag sitter dubbel på stolen samtidigt som jag ska försöka svara denna person på telefon. Hon undra nog vad jag höll på med. Mitt i skratt attakerna försöker jag få fram att dem inte är hemma, men lyckas inget vidare och börjar skratta ännu mer tillsammans med de andra två som nu oxå sitter dubbla av skratt. Måste ju lösa denna jobbiga situation på nått sätt och efter mycket om och men lyckas jag få fram ett knappt hörbart de är inte hemma. Försäljaren tackade för sig och sa att hon skulle åtekomma en annan dag. Jag försökte få fram ett tack och hejdå innan jag slutligen la på luren och skrattet fortsatte ännu mer och högre.

Stackar försäljaren på telefon hon måste tro att jag inte var klok i huvudet eller något. Kan tänka mig att hon fick något tt berätta för kollegorna och att dem i slutligen också fick sig ett gott skratt. De får jag helt enkelt bjuda på. För jag hade väldigt skoj åt det och skrattar av bara tanken på de.

Stress, tv-spel och födelsebarn

Vakna väldig seg till klockans gälla alarmsignal. Bara att gå upp även ifall ja hellre hade velat ligga kvar några timmar till. Med kläder på kroppen och frukost i magen begav jag mig ner till jobb för lite Fifa 09 spelande. Jag och fotbollsspel går inte riktigt ihop. Bara att ställa in så man är två spelar tog sin tid, 'ännu värre var det när man skulle försöka skjuta mål. Behöver jag säga att jag förlora ganska stort mot en 6åring? Tiden gick snabbt i allafall och golven han jag moppa de med.

In på ICA och storhandlade för närmre 450kr. Hur lyckas ja? Så med två bärkassar traskade jag hemåt, för att kasta in matvarorna i kylen. Fick tryckt i mig lite lunch i form av smörgår och yoghurt innan jag hoppade in i bilen och körde mot trelleborg, lite högre än hastigheterna visade. Inte acceptabelt, jag vet. I allafall, intervju i trelleborgm, hoppas på de bästa. Blev att hoppa in i bilen sen igen och köra hem för lite förberedelser inför kvällen i form av brödbak och skära grönsaker hann även med plugga litegrann.

Blev att kila tillbaka till jobb för att nu sjunga singstar och rita grönsaker någon timme med en charmig liten tjej. Har man blivit spöad en gång i tv-spel redan denna dag så varför inte bli det igen. Tösabiten vann singstar sjungandet majoriteten av gångerna, men lyckades i allafall vinna en eller två. Wiho.

Hem och fixa klart kvällen käk för att få en styck födelsegris i form av Ceciia på besök och även en styck Sofie. Middagen bestod av en mycket god sallad med bl.a melon, serano skinka och halloumi ost. Mycket gott. Till efterrätt serverades det melon och mango. Mycket gott och nyttigt för den delen. Mycket trevlig kväll som slutade hyffsat tidigt.

Önskar min kära mamma ett stort grattis, för även hon fyller år denna torsdag den 25 februari.

Akta stolpen

Sen kom man till det här att köra hem igen. Hitta inga probem, värre vad det med vägunderlaget. Ångra mig ganska stort ganska snabbt att jag valde att köra genom tygelsjö istället för motovägen. tygelsjö hållet är inget att rekomendera, bitar av vägen är hur fin som helst, andra delar av den är täckta med 1dm snö och konstiga hjulspår. Fick lite sladd och var nära att köra rakt in i en stolpe till en skylt. Lite läskigt om man säger så. Hjärtat flög upp i halsgropen, missade stolpen i allafall och lyckades svänga över lite på den andras vägbana, tacka vet jag för inte mötande trafik där. Inte det att jag körde snabbt, låg i max 40km/h så de kan ni inte anklaga mig för. Kan ju säga att efter denna lilla incident låg jag i max 30km/h på den biten av väg där det var minsta lilla snö.

Hem kom jag i allafall och inga skråmer påverken bil eller mig.


Karta, till vilken nytta?

Igår ringde jag och bjöd hem mig till farmor och farfar på middag. Tänkte att de kunde va skoj med middagssällskap samt slippa laga mat själv. Självklart ville farmor ha mig som middagsgäst. Tänka sig att jag fick själv vara med och bestämma vad som skulle ätas. De ni.

Efter ett besök på rusta var det dags att orientera sig hem till dem för lite mat, de har nyligen flyttat och jag har endast varit där en gång tidigare. Innan jag begav mig av hemifrån satt jag och studerade kartan på www.eniro.se väldigt noga. Hade bestämt mig för att hitta utan att ta pappasbil med GPS. Nåja, till rusta gick det ju bra och till gatan jag spanat in gick de också bra tills skyltarna där det stod att den va avstängd. Attans, hur skulle jag nu lösa detta. Mitt lokal sinne eller snarare mitt sätt att orientera mig i Malmö med bil är inte det bästa. Iallafall, plockade upp telefonen och slog farmor en signal hon hade inte jätte mycket bättre koll än mig, åtminstone tänkte vi på olika sätt. Jag kom på en väg som skulle lösa detta problem, en väldig omväg egentligen skulle jag tro, men en väg jag hittade i allafall. så det blev till att vända och ta den vägen istället. Tänka sig att fram kom jag tillslut. Mat fick jag dessutom, kaffe till och med och en kaka, min favorit dessutom. Även "kusin" tessie, vovve, var på besök så jag tog mig en tur ut den blåsiga kalla snön med henne så hon fick kissat.
Tessie fick även leka lite modell, för min kamera var med. Farmor och farfar har en väldigt fin utsigt över bron från deras balkong. 

 


Tankspridd

Varför kan jag inte sluta tänka på dig?


En Full dag

Denna tisdag har verkligen varit välplanerad. Morgonen brjade med ett par timmars jobb, då inga barn dök upp hjälpte jag till med städning istället och golven blev fint nytvättade. Med en kurrande mage tog jag ig en sväng inom ICA för lita handling iform av svartalinser, chevreost, tomat och en mango.
Blev hem och fixa lunch. En form av linsgratäng, mycket gott.
Hann precis få i mig maten innan det var dagt att bege sig vidare till sjukgymnasten för en titt på foten. På tal om min fot, jag kan gå hyffsat normalt nu igen, känns som de går åt rätt håll nu, vlket sjukgymnasten intygade att det gjorde också. Han beordra mig att göra en av övningarna jag varit mycket slarvig med nämligen balansera på handduken, detta ska göra varje morgon och kväll i några månader.

In till bibblan sisåfät alldeles försent hade tagit helt fel på tiden och var säker på vi skulle ses efter mitt besök hos sjukgymnasten och inte innan. Dåligt samvete. Skulle träffa de två jag har grupparbete med så vi kunde jobba lite vidare med detta KLANT Sarah. Möte i allafall hon ena och fick lite uppdaterat om vad de kommit fram till innan bibblan stängde. Inte lätt att ha tankarna på annat håll.

Hem och fortsätta med plugg i form av fretagsekonomi, usch va jag redan är trött på skolan. I min hjärna snurrar bara annat. Fick gjort en del i allafall innan jag somnade på soffan en stund. Vaknar stressad som få, ner och handla mat, fixa middag och snabbt iväg igen för några timmars jobb. Denna gång var där två små leksugna filurer den ena på bättre humör än den andra. Inte alltid lätt att va liten. Blev lite tv-spel, målning, pusselbyggande och sjungande. Tänk va tiden kan gå snabbt ibland..

Väl hemma fastnade jag i soffan fortfarnade med hjärncellerna på annat håll. Ringde och fick snackat lite med min kära Stockholmsvän Rickard, var år och dar sen sist kändes det som så de va trevligt

Oranget Kuvert

Tar man in posten sådär på kvällskvisten och vad hittar man inte i brevlådan?
Jo ett oranget kuvert adresserat till mig "din allmänna pension"
Seriöst är ja såg gammal, börja tänka på pension redan?
Blir väl att skaffa stödkäpp och rullator snart med eller nått.
Jag har inte vågat öppna det än. Bara ångest över att se de liggande där på köksbordet.
Ska nog ta och gömma de någonstans, typ i någon pärm som jag märker
"Öppnas ej förre 65"

Dagen har spenderats med lite jobb på gymet, städning i förmiddags och barnpassning nu ikväll.
Plugg där i mellan.
Har även varit och hämtat min cykel som varit på reperation någonstans i norr i sisådär en månad, men nu är den tillbaka på hemmaplan.
Hur har er dag varit?


Söndag

Hemma runt 07.00. Sängen direkt.
Blev inte mycket sovande där inte. kanske 30min på sin höjd. Sen var man falskt pigg.
Dagen spenderades med tv tittande och lite annat mys.
Drog mig inåt stan på sen eftermiddag för en fika med smålandsJohanna som hittat till Malmö under helgen.
Bestämde oss för Barista då urvalet inte var så stort den tiden på dygnet en söndag.
Fika blev det i allafall, en väldigt trevlig sådan.
Tog bilen och körde hem någon timme senare, fastnade några minuter framför datorn innan jag insåg att john blund kastat alldeles  för mycket sand i mina ögon för att de skulle kunna hållas öppna.
Gav upp tv-tittandet ganska snabb och plumsade i säng efter sisådär 36 vakna timmar i rad, om man inte räknar de 30minen jag sov på morgonen och den 20minuter powernapen jag tog mitt på dagen.

En väldigt mysig söndag


Lördagkväll

Fick trevligt besök denna lördagkväll av tre partysugna tjejor, Louise, Sofie och Jessica.
Sofie kom lite tidigare och hjälpte mig förbereda maten lite morots- och gurkstavar med ostsås dip, varma nachochips med smält ost och salsasås, Kycklingklubbor och buffalovingar. Plockmat med andra ord och inga bestick tilllåtna. Maten svaldes ner med vin, öl och cider.

Blev lite bingospelande, så julklappen från broderna är nu invigd. Väldigt trevligt. Musiken skruvades upp och fötterna åkte på nån slags danssyndrom och rörde sig både i takt och otakt till musiken.
Har man sådan tur som jag så har man en trevlig grannpåg med körkort som sedan kör en till stan och KB.

När vi  anlände där slapp vi all kö, då där inte va någon än, och gick in och satte och oss och snackade en liten stund. En stockholmsgrabb kommer fram och sätter sig och snackar lite med oss och berättar blandannat att han bor i lund där han studerar ekonomi, men siffror det har han inte någon koll på. Hmm.

Nåja, folket droppade in mer och mer, vem träffar man på där om inte Jonas möller och Jocke lindblom. Mäkta förvånad att se dem i samma sällskap, några kompisar till dem var också med. Resten av kvällen spenderade vi dansande på Scenen till härlig musik. Väldigt skoj.

När det närma sig småtimmarna och det var dags att gå så blev de inte att åka hem, nej istället går man på efterfest hos Sofie som bor i närheten. Där chillar man med trevligt sällskap och musik i väntan på första bussen ska gå klockan 06.15


35h

35 timmar med öppna ögon.
John blund har varit på besök några gånger men ännu inte lyckats få mig sova nån längre stund,
Mer om vad som hänt under dessa 35h för ni reda på så småningom, men först ska jag sova några timmar.

Tomt och rent

I förmiddags tog jag en fullpackad bil och körde in till Köpenhamns flygplats kastrup för att både lämna av packning och en styckfamilj. så påväg hem, satt jag där ensam i bilen och skruvade upp musiken och följde skyltarna för att återigen köra över bron, fast åt andra hållet denan gång.

Hemma påbörjades städning, klorinat badrum, rena golv och tomma ytor. Låter det som nått jag brukar pyssla med? fint ska de bli för ikväll kommer lite folk hit och partajar loss lite. Trevligt ska vi ha innan vi beger oss vidare ut mot KB i Malmö. Kommer bli en bra lördag detta.

Lite pausande i städningen blev de när jag fick Fia på besök över en fika, mycket trevligt. Sen blev det att gå in och ta hand om busbarnen till grannar. När man leker med busbarn blir det mycket vattenpölshoppande, bergsbetigningar, båtåkande osv osv..

Nu ska jag fortsätta med städningen här uppe så här blir lika fint som där nere. Ój va jag älskar städa ^^


4 -1

Igår blev de ishockey. Denna fredagkväll hade Malmö serieledarna Leksand på besök. Arenan var näst intill fullsatt och riktigt härlig stämmning rodde. Redan första halvlek visa Malmö vem som bestämde och satte första målet. Hela läktaren jubblade av glädje och stämningen går inte riktigt och beskriva.
Inte för att jag är något ishockeyfan precis, men måste ju säga att det är ganska kul och gå på deras matcher speciellt när där är så mycket folk.

Malmö fortsatte göra mål och matchen slutade med 4 -1 vinst till dem. Härligt. På läktaren applåderades det, skreks och vågen gjordes i flera varv.

En trevlig fredagskväll.

MorgonMys

Morgonen började med att jag vaknade innan klockan ringde.
In i badrummet och tog på mig bikini för att gå ut i trädgården för ett dopp i de blå tillsammans med bror.
Fjant, skoj och lite trams blev de bland bubblorna.
Perfekt sätt att börja en fredag morgon på.


Enkät undersökning

Asså seriöst jag blir så trött på denna lärare. Jag tror han tror vi är helt inkompetenta eller något. Att gå igenom andra lektion idag hur man går in på en viss hemsida och loggar in där för hämta lite matrial han lagt upp. Dessutom har vi ju fått beskrivning över de hela hur man ska göra, punkt för punkt. Serisöt jag tror alla klarar av det utan att han demostrerar det x-antal gånger.

Inte nog med detta så stod han och babblade i 1,5 timme idag om hur man gör en enkät undersökning. Upprepa samma saker om och om igen. Desutom fick vi ett helt häfte med information kring detta. Det är så man somnar alltså. Hur svårt kan det bli. Denna lärarares älskar verkligen prata i sönder en och han tycker man ska vara med diskussionerna på lektionerna för att få chans till högre betyg. Men seriöst hur ska man kuna vara med i en diskussion när det bara är han som står och pratar hela tiden.

Just de ja. blir bilden lite suddig på OH-appareten så tillägger han kommentarer som "ja det är så man ser efter några öl på fredagkvällen"

Dessutom älskar han dra över lektionerna. Man ska vara glad om han endast drar över 10minuter.

Sjukgymnast

Idag tog jag läkarens råd och besökte en sjukgymnast. Blev väldigt imponerad av hans kunskaper och tyckte han verka väldigt bra och duktig. Utan att jag berättat var pekade han ut exakt på foten där jag hade ont. skicklighet eller tur?
Tydligen hade jag en såkallad typisk ligament? skada. Antingen var ligamentet (ledbandet) väldigt uttänjt eller av. Att den var brutten trodde han inte. Han gav mig några enkla övningar att göra hemma samt tipsa mig om hur jag skulle på ett bättre sätt gå på foten så jag belastar den rätt.
Återbesök på tisdag där. De blir nog bra i slutändan detta. Hoppas jag!

Fettis

Som ni säkert redan vet så är det Fettisdagen idag. En dag då man har en ursäkt för att få äta en Semla. En dag då vi firar alla fettisar. Känner mig väldigt träffad. Skämt å sido.
I brist på annat ställde jag mig och baka semlor innan idag, eller njää snarare släta bullar. Bullarna blev bakade och nu ikväll gjorde jag vars en Semla av dem till mig och bror. Mycket goda.
Enligt bror min. Världens godaste semlor. Min syster är bäst på Semlor skröt han för sina kompisar.

Efter att ha ätit denna semla får man nu leva på sallad och vatten resten av veckan har man tur kanske man kan få sig en frukt också. Känner att nyttiga sarah borde titta fram nu snart och styra upp det hela. Träna hade inte vatt fel heller, men lite svårt med foten. Ska uppsöka sjukgymnast i morgon som min läkare sa åt mig. En sjukgymnast kan säkert göra väldigt mycket åt en blå och svullen fot. Läkaren tillät mig även träna och göra allt förutom hoppa och studsa. Wiho vilken lycka, jag skulle va glad om jag slapp halta. Hoppa och studsa lär inte hända, hon behöver inte va orolig.


Ny kompis

Var iväg och provjobba någon timme nu ikväll som barnskötare på ett av gymen här i närheten. Tänk vilken bra tjänst gymmet erbjuder, att de ställer upp på att ta hand om deras barn under tiden föräldrarna tränar. Med andra ord behöver föräldrarna inte tänka på att jaga barnvakt eller liknande för att träna. Väldigt smidigt.
Två barn var där och lekte idag, syskonpar, härliga små saker. Lyckades charma in mig ganska bra och blev bra kompis med dem. Skönt med barn att de är så lätt roade. Tänk att ett hårstrå kan underhålla dem under flera minuter.

Var ganska kul de där men kanske inte precis drömjobbet. Men men bättre än inget =)


Diskmaskin

Tänka sig idag har hantverkaren varit här och fixat vår diskmaskin, så nu ska den fungera.
Kryss i taket.
Helt underbart nu slipper jag handdisken. Wihoo

Fickparkering

Jag är så duktig på det här med fickparkering.
Fick låna bilen för att köra hem till min kära vän Sofie/Fia i malmö. Köra in gick utan problem tills man kom till det där roliga momentet fickparkering. Hittade en finfin lucka tyckte ja och började fint med inbackning och dyligt. Jo men tjena säger jag bara. Mammas bil, som jag fick låna, är totalt värdelös att backa med då man knappt ser något ut genom bakrutan. Dessutom var där snödriver. Som sagt jag är så duktig på det här med fickparkering, backar upp halvt på trottoaren över snödrivan och självklart fastnar. Suck säger jag bara. Tur Fia är lite bättre än mig på de här. Så hon fick snällt komma ner och hjälpa mig reda ut situationen. Ett tag satt bilen helt fast och hjulen bara stod och snurrade och kom ingenstans. Jag bara skrattade åt det hela. Bilen stod snedare än snedast dessutom. Kanske gav upp för lätt.

Jag känner att jag är i ett stort behov av en kurs i fickparkering. Någon som vill ställa upp som lärare?


Avbokat

Det blir inget österrike för min del, resan är nu avbokad.
Får se det positiva i det istället,
Foten har en chans att bli bättre
Jag har ett helt hus för mig själv i en vecka
Har tid att plugga lite
Har bilar som jag kan använda och förflytta mig.
Kan ha vänner på besök utan att det är någon som störs
jag slipper diska efter alla andra och behöver endast diska efter mig själv


I..



I tankarnas drömmande värld.


Alla Hjärtans Dag

Vad är det egentligen som är så speciellt just denna dag. Varfr är det just 14februari som är alla hjärtans dag och inget annat datum? Varför ska man visa sina känslor extra mycket just denna dag och inte alltid?
Tycker det är lite överskattat det  här med alla hjärtans dag eller så är det kanske bara för man inte själv har någon grabb som man bryr sig sådär extra extra mycket om eller någon man dejtar.

Trots detta blev jag ändå bortbjuden på middag idag hos min kära mormor och morfar. Så bilen styrde dit ful av hela familjen. Där bjöds de på en god bit mat, en glass och en koppkaffe. Vill ni veta de bästa av allt. Trevligt sällskap.

Tänka sig att jag har även fått en liten alla hjärtans dag present av min kära mamma. En ask alladin chokladhjärtan. Inte illa de inte. Så nu har jag ännu mer till min Godis/choklad samling.

Respektlöst

Inatt blev jag väckt av fyra stycken fullvuxna människor som döna in sådär runt 2 tiden. Jag hade sovit några timmar på grund av sömnbristen natten innan. S mittinatten kommer de in skrikande efter varit ute och festat till det lite, väcker hela huset gör dem också. Kan lova att jag blev flyförbannad och bad dem hålla tyst på ett mindra fint sätt. Men hallå klockan var mycket och jag sov och behöver min skönhetssömn. Nej då fick man bland annat detta som svar.

"Gå upp och lägg dig igen och stäng dörren och sov"
"Jag är full och kåt"
"jag har betalt elräkningen här då har ja rätt att va i mitt hus, passar det inte så flytta"

Men seriöst folk som är 40+ och skriker att dem e fulla och kåta är inte acceptabelt, bara otroligt pinsamt. Det är inte heller acceptabelt att väcka upp hela  huste så där mitt i natten och de spelar ingen roll om det är dem som betalt elräkningen eller inte, de är inte ensamma om att bo här. Tycker det är fruktansvärt respektlöst.

När en annan varit ute och haft lite kul smyger man in på tå allt för att inte väcka någon annan. För skulle man göra de skulle de bli ett himla liv. Men kära vänner nästa gång är det efterfest hos mig och då jäklar ska vi spela musik och skrika så taket lyfter.


Inte slut där..

När man besöker kaniner får man vara med om mer än bowling och utgång.
De blir även hembakad piza, inte sån där på Hönökaka som jag gjorde häromdagen med barnen nej då här blir de riktig pizza med hemmagjord deg och diverse fyllning såsom tomat, linfrö, skinka, ost, lök, majs och lite annat smått och gott. Denna lagades sedan i en pizzaugn, så den blev stenugnsbakad till på köpet. Det ni inte illa va?

Om man har tur får man även lyssna på lite guitarrspel och sång iform av björn rosenstam. Väldigt trevligt må jag säga. Man får även se hur "Pink och Brown" växte till liv och lösa lite olika gåtspel.

Ni behöver dock inte räkna med att få sova speciellt mycket, nej då utan istälelt får man lyssna på konstoga figurer som har knäpp knäppa läten för sig som man ska fösöka hålla takten till. När denna figur slutar med sina läten ja då börjar kaninen med nått konstigt kattliknande läte så man ligger dubbel av skratt. Har man tur lyckas man somna runt sisådär halv 6 precis innan tuppen gal.

Slutsats. En väldigt trevlig vistelse i Göteborg.


 


Bowling

Jag och "kaninen" har diskuterat och traggat varandra i ett flertal år nu angående om att vi ska ta en bowlingmatch och se vem som är bäst. Så efter fyra års diskuterande om detta tog ja/vi tag i saken och jag satte mig på en buss upp till Göteborg för denna viktiga bowlingmatch samt trevligt sällskap såklart.
Denna viktiga match ägde rum på fredagkvällen i en liten bowlinghall i Göteborg, även "kaninens" kompis fick vara med och spela.
Skippade snöra på mig de fina bowlingdojjorna pågrund av min fot och körde istället på strumpsock. Kände att formen inte var riktigt på topp och "kaninen" tog hem vinsten på första serien ganska stort. Andra serien däremot bättrade jag mig lite och de slutade med att jag vann den. 1 -1 med andra ord. Fortfarande oavgjort. Får väl ta slutsatsen att vi är lika bra eller dåliga hur man nu ska se det.

Efter bowlingen åkte vi vidare med spårvagnen till en nattklubb som heter Golden? Där blev det en billig drink på Happy hour och lite dans till bland annat tråkig housemusik. Trots ganska tråkig musik blev det en trevlig kväll med lita dans trots en skadad fot. När vi var nöjda tog vi Spårvagnen hem till "kaninen" igen för lite nattamat och prat om allt och inget.



Hej hej hallå dagboken!

Så är inledningen på Berts dagböcker ofta och av en ren slump blev det nu även min inledning på ett litet gästinlägg i din (Sarah) gästbok. I skrivande stund tittar jag nu på svt1 och ser på Patrik Sjöberg som blir intervjuad och du själv byter om innan vi ska iväg och bowla, vilket vi har pratat länge om nu. Snart är det dags och med tanke på din skadade fot har jag en känsla av att det kan bli jämt. Klockan är nu 21.45 och vi har en bokad bana vid 22. Därefter skall du för första gången se hur utelivet här i Göteborg. Nu får jag tacka för mig. Din trogna och kanske en av de äldsta "internet"-kompis.
/ Adam Peterson
http://adampeterson.blogg.se

Buss

Idag var det jag som hoppade på Swebuss express för mig upp till Göteborg och hälsa på en styck kanin. Datorn var laddad med både film och lite serier. Snodde lite från brossans externa hårddisk innan jag åkte. Entourage visades lite, men inget som för mig i smaken. Däremot hade jag även lagt över Johan glans skåne tour. Den var himla skoj och hade väldiga problem med att låta bli att skratta högt.
HAde varit lite pinsamt och sitta och gapskratta på en buss full med människor som inte haft en anning om vad man skratta åt.

Nu sitter jag här i Göteborg i kaninens lägenhet och ska snart gå och görs mig ordning för kvällens bravader..
Mer om det senare

Min Fot


Kanske inte världens bästa bilder precis, men ni ser ju vilken fin färg min fot fortfanade har.
Dessutom gör den fortfarande ont ont och jag haltar.
Provade ett par halvtajta skor i stan i måndags.
Först gjorde de ont att trycka ner foten i dem
Sen gjorde de ont att gå några steg i dem
Sen gjorde de ännu ondare att ta av skon.
Med andra ord känns österrike resan väldigt långt borta då jag fortfarande inte kan gå ordentligt på den efter mer än 1½ vecka och de känns inte som den blir bättre heller. Är väldigt öm på den om man trycker på vissa ställen och vinklar den på vissa sätt.
De blir nog jag som får ringa och avboka skidresan för detta året då jag inte kan ha ett par halv tajta skor på ens. Hur ska de då gå att åka Bräda eller skidor?
Så typsikt mig.


Pizza tajm

Barnvaktade lite idag mina kära små grannbarn. Gick och hämtade dem små liven på dagis och sedan bar det av ner till ICA för att inhandla lite smått och gott för pizzabak. På vägen till ICA fanns det väldigt många "höga berg" som skulle bestigas även en del "grottor" skulle krypas igenom. Fram kom vi tillslut och fick handlat det vi skulle. ÄVen på vägen hem blev många "berg" bestigna. Helst skulle man gå där det var mest snö och svårast att ta sig fram, allt är ett äventyr i dessa små barnsögon. Jag önskar jade hade samma fantasi som dem.

Gjorde en lite lättare version av pizza. Barnen fick så klart göra sin egen pizza och tyckte det va mycket spännande. Dagens höjdpunkt nästan. Fram med "rundamackor" på med tomatkross, lite ananas och toppa med ost så får ni en perfekt pizza i allafall om barnen fick bestämma. Lägger man på lite skinka också så blir även jag nöjd. Pizzan gick väl hem och tösen åt för två. Jag frågade henne vad som var godast av dessa hemmagjorda och dem man köper. Vad tror ni hon svarade? De hemmagjorda ;)


PruttFia

Det är du som är PruttFia,
Nä det är du
Nää de är du...

Ungefär så kan en konversation låta med ett barn som skrattar så det nästan kissar i byxorna.
Tänk var lätt road man var som liten att bara ordet Prutt eller fis fick en att ligga dubbel av skratt i oändlighet. Att de där små orden som endast bör användas i toalettsammanhang va så där jätte-super roliga.
Tänk vad allt var lätt då, åtminstone var man aldrig långt borta från ett gott skratt som varade sådär överlänge för en sådan liten sak.


Lovely





Finns det något mysigare än att krypa ner i en ny renbäddad säng?
Känna doften av tvättmedlet och renhet.
Gosa sig ner under täcket bland kuddarna.
Ser redan framemot läggdags.


PotatisSallad

Frågar man de i delikatess disken hur mycket man ska räkna för en portion potatissallad, får man svaret 150g. Tar man då lite extra än vad beräknas händer de lätt att de äts upp ändå. Speciellt om man är väldigt hungrig. Äter man till exempel bara två smörgåsar till lunch vid 12-tiden så händer det att man är väldigt hungrig åtta timmar senare. Magen bara skriker efter mat. Då stoppar man i sig två korvar med potatissallad, inte de 150g som är beräknade utan allt som finns i burken. Tur burken inte var allt för stor. Är man hungrig så är man!

Dubbelgångare

Det finns en person, en väldigt trevlig sådan. En person som jag kännt i ett flertal år, men träffade första gången i sommras. Nu bor denna person i Australien sen några månader tillbaka och lever sitt liv där. I sverige saknas denna person och jag har hittat denna personens dubbelgångare.

Är dubbelgångaren där för att påminna en om just den personen, eller är dubbelgångaren konstigt nog bara väldigt lik av en slump?


Saknad

Satt nyss och kollade på lite gamla bilder, egentligen inte så jättegamla, men det känns som de är tagna från en helt annan värld. En värld som just nu bara känns som en fantasi drömvärld.
Jag saknar verkligen dem dagarna, dagarna med er. Vi var ett sånt toppen gäng och gjorde så mycket skoj. Det är nästan så tårarna bränner lite bakom ögonen när tankarna kommer kring just dessa dagar. Livet var ganska lätt då om än lite jobbigt ibland. Jag vill ha tillbaka dem dagarna nu och inte bara ha dem i min fantas dröm. Vi har haft så många otroligt roliga, fantastiska, inspererande dagar det är ni som hjälpt till att bidra med den jag är idag. Det känns som vi lever helt olika liv nu, vilket vi i och för sig gör. Från att en gång levt ungefär samma liv, vatt upp i samma saker, haft dagarna planerade på likanande sätt, haft många av kvällarna tillsammans och allt som där tillhör. 

Kära vänner jag saknar er något fruktansvärt, jag saknar er och mitt liv i London. 
Ibland undrar jag vad jag egentligen gör i Sverige när jag kan leva loppan med er som är kvar i London
 


Kokerska

Jag ser mig själv stå och röra i grytorna till diverse kok. Marmelad, sylt, köttgryta och saftkok. Det sjudder och bubblar och hela köket luktar sådär jättegott av all mat.

Nåja vi behöver inte överdriva. Fast får väl erkänna att jag tycker det är himla kul att koka marmelad och sylt och laga mat för den delen med. Just nu står där en stor gryta på spisen som sjudder och bubblar. I grytan finns det som är början på en mycket god Blodapelsin och Vanilj marmelad. Känner mig som en riktig hemmafru. I sommras stod jag och kokte jordgubbs och blåbärssylt. Ack så gott de blir, mycket godare än den man köper, samt vet man vad det är man stoppar i sig.
Ta och läs på burken marmelad du köper nästa gång, inte består en av endast fem ingredienser. NEj då där är både diverse konserveringsmedel, sötningsmedel och andra tillsatser i. Det har ni inte tänkt på va?
Så svårt är det inte att koka sin egen, dessutom är det väldigt kul och man kan exprimentera ihop sina egna smaker.

Nu ska jag röra lite i grytan till min finfina marmelad som snart är klar hoppas jag, tålamod är allt som krävs.


Klippt

Idag gjorde jag något som jag borde gjort för några månader sedan. Något som bör göras några gånger om året.
Jag tog mig en nummerlapp och satte mig och väntade på min tur.
Tillslut visades mitt nummer och jag satte mig i stolen och väntade på saxen. Saxen användes flitigt och många hårstrå kortare klev jag av stolen igen med lite av en ny frisyr. Träffar man mig relativt ofta så syns det att jag suttit under saxen, håret är en hel del kortare samt att jag fått lite snelugg..

Konstigt nog såg/la märke inte mina kära vänner Cissi och Sofie de. Fick påminna dem snällt om det. Tänka sig inte ens mamma såg de förräns jag noterade det för henne. ÄR jag så osynlig? eller brukar inte folk lägga märke till mitt hår?


Kyla

Jag fattar inte hur de kan vara så sabblans kallt ute.
Efter kolan idag drog jag in till Malmö för möta upp med Johanna en sväng. Blev en fika på Espresso house och lite tjejsnack. Mycket trevligt. Efter att ha suttit där inne i värmen och tinnat upp tår och fingrar med en chai latte var det dags att bege sig ut i den hemska kylan igen. Vi hade följe en bit innan vi gick åt vars ett håll och jag traskade bort mot Sofie. Frös så jag skakade och tappade känsel i halva kroppen kändes det som innan Sofie hämta upp mig och  vi åkte tillsammans hem till Cissi för lite snack.

På vägen hem därifrån höll jag på trilla ett flertal gånger rena isgatan. Lyckades sån tur är hålla mig på benen, en skadad fot får räcka. Österrike snart såg jag hoppas den tillfrisknar lite snabbare så jag kan börja gå ordentligt och ännu mer hoppas jag på att den ska va helt bra så jag kan åka bräda i Österrike

ElefantÖra

Vill först och främst börja med att önska min kära mormor ett stort GRATTIS på födelsedagen.
Hennes födelsedag firade vi genom att åka till pers krog/ NAthalie för att äta en god middag. På menyn fanns blandannat Elefantöra. Låter spännande va? Det serverades med potatismos med örter i, sallad, bearniesås och nån rödsås. Väldigt gott måste jag säga.
Så ni som inte har smakat på elefant öra tidigare rekomendera jag det varmt.
När ni sedan äter det kan ni tänka på alla elefanter som traskar på Afrikas savann när dem plötsligt bli påhoppade och får sina öron avhuggna. Lite sorgligt om man tänker på de, men tänk så gott för oss.


Skämt å sido. Jag hoppas ni förstod att det inte är elefant öron dem serverar till rätten utan det är vanlig lövbiff.


Opertation YES

Här med förklarar jag operation YES avslutad
Inte löste YES upp något kroppsfett inte, inte heller sprängdes jag. Med andra ord blev det de resultat jag hade väntat mig. Mitt hår blev dock lite halvkonstigt, kändes ganska strävt och såg skitet ut direkt i princip.
Himla skönt att kunna använda vanligt schampoo igen och balsam för den delen. Föredrar även använda vanligt duschtvål. Luktar godast så. Så hejdå YES med aloe vera och gurka. Nu är de jag som luktar Shampoo och duschtvål istället. Känner mig väldigt fräääsch.

Nog om detta, Mathilda det är inte värt att testa.

Bowling

För första gången mycket mycketlänge satte jag min fot i bowlinghallen, den där bowlinghallen som jag har tillbringat oehört många timmar i förr. En bowlinghalll jag besökte minst 2- 3 gånger i veckan i ett flertal år. IDag åkte jag ner för att hälsa på en gammal god vän som spela tävling där. Nämligen brocupen. En cup som jag med har spelat för några år sen. Kändes lite underligt att åka ner där. Träffa många välbekanta ansikten där nere och fastnade i en och anna konversation med diverse. Männsiskor som jag inte träffat på väldigt länge.
Tänk att bowling en gång var en så stor del av mitt liv.

Förövrigt vann min kära kompis sin match och gick vidare till i morgon. Hoppas de går lika bra för han då, så han kan ta med sig en vinst i bagaget när han åker hem till Stockholm igen.

Röda kinder

"Jag är inte illröd, bara lite generad"


Väntan

Denna ständiga väntan säger jag bara.
Tänk så mycket livet består av just bara väntan. Väntan på något ska bli klart, väntan på någon, väntan på att få testa något, väntan på ens tur, en himla massa väntande. Tänka bara hur mycket väntan det är bara om man gör en lätt sak som att baka bullar. Först ska man vänta på att mjölken får rätt tempratur, sen ska man vänta på att jästen ska lösas upp, sen ska de väntas på att mjölet arbetas in ordentligt, sne är de väntan på att degen ska jäsa, och ytterligare väntan på degen ska jäsa, sen är de väntan när bullarna är i ugnen och slutligen väntan på bullarna ska svalna lite så man kan äta dem.
Undrar hur stor del av livet vi tillbringar på att just bara vänta?
HAr ni tänkt på att det känns som tiden oftast går mycket långsammare under tiden man väntar.

Nu väntar jag på att min kaka ska svalan så jag kan bre på glasyren, sne får ja vänta tills den har stelnat innan jag kan provsmaka. All denna väntan gör mig trött..

Baka

Baka, baka liten kaka
Rulla, rulla liten bulla,
Mjöla den, pricka den
Skjuts in i ugnen
och långt ner i magen


Klurighet löst

Kära läsare jag har lyckats få svar på min klurighet med hjälp från en vän över msn. Men jag lämnar kvar den åt er för att se om ni lyckas komma fram till något bra svar. Med andra har jag svaret, nu är det upp till er att lösa den.

Hjälp mig


Finns de några små smarta mattesnillen där ute som läser min blogg?
Fick ett riktigt klurigt mejl av min kära vän Emily. Problemet är bara att jag klara inte lösa det. Så är det någon som har en ledtråd på det hela eller kanske till och med lyckas få fram svaret är jag mycket tacksam för den hjälpen.
 Här kommer klurigheten

"Det sägs att endast de med IQ över 120 kan lösa följande problem....

Om vi utgår från att:
2 + 3 = 10
7 + 2 = 63
6 + 5 = 66
8 + 4 = 96


Hur mycket är?
9 + 7 = ????"

Nå vad säger ni? Har ni några förslag på svar?
Inte så lätt det inte

GPS

Dagens teknik säger jag bara.
Hängde med min kära vän Cecila idag en vända till Helsingborg för att hämta hem en hund till henne.
När vi väl är nästan framme i Helsingborg lägger den förbaskade GPS av eller rättar sagt den total hänger sig. Vad gör vi nu? Ingen anning om vi ska riktigt mer än en adress och ingen av oss känner till staden Helsingborg nått vidare bra. Efter mycket svordomar och otalgaförsök får vi äntligen igång skitet igen. Åter på banan, men det där GPS är inte alltid lätt att följa så vi fick oss en lite extra guidtur i Helsingborg innan vi slutligen hittade rätt och tog rätt av/påfarter. Fram kom vi till slut i allafall..

Helsingborgare bör ju ta sig en vända extra på körskolan eller nått. För bil kan inte alla köra. Ska ni dit och köra runt var på er vakt för vissa bilar bara kör rakt ut i trafiken även ifall de har rött eller ska göra en vänstersväng och där kommer mötande bilar. Va nära några smällar där. Lite läskigt måste jag säga.

Hem kom jag tillslut, hel och oskadad =)

P-piller

I förmiddags tog jag mig ett besök på ungdomsmottagningen för att för nya mina p-piller. Blev bemött av en väldigt bra barnmorska som verkligen gav mig en tankeställare.
Vi diskuterade lite det här om vem skyldighet det är att betala för p-pillrena.
Tjejens eller pojkvännens?
Det ligger i bådas händer att dels skydda sig för oönskad graviditet dels från könssjukdomar samt för att båda två får en skön stund. Det stämmer elelr hur?
Nu är det ju så att det ändas finns p-piller för oss tjejer/kvinnor är det inte mer än rätt att det är killen som betalar dem då? Allt annat ansvar ligger ju hos tjejen beträffande att komma ihåg att ta de förbaskade pillret osv. 
Killen vill väl lika lite som tjejen få en oönskad graviditet. Med andra ord tycker jag, efter samtalet med barnmorskan att det är killens skyldighet att betala för p-pillrena. Håller ni med?

Nu får jag väl gå ut på stan och ragga upp en karl som jag kan skicka notan tiill ;) 


Perfekt

Ingen är perfekt, alla gör vi misstag. Misstag som vi sedan lär oss av och förhoppningsvis inte gör om.
Det finns saker som man tycker är perfekta antingen för en längre tid eller bara för stunden. Vad är det som avgör om det är perfekt eller ej? Hur vet man att något är perfekt? Om någonting är perfekt just nu, hur kan det då sluta vara perfekt sen?

Att vara perfekt är något alla strävar efter. Strävan efter att en produkt ska bli perfekt, sträfan att man själva ska vara perfekt, strävan efter ett mål ska vara perfekt. En ständig strävan efter perfektionism. Hur vet man att man har nått det där perfekta? Vad är meningen med att nå det när det ändå hela tiden ändras, för när det klassas som perfekt så dröjer det inte länge förrän man strävar efter något annat eller kanske samma sak som ska vara  ännu mer Perfekt? Försvinner jakten på perfektionism någon gång?

Kommer de som var perfekt igår någonsin bli perfekt igen?


SexPrat

En överspeedad lillebror och hans lugna kompis samt mamma var mitt middagssällskap idag. När jag säger överspeedad så menar jag verkligen överspeedad, pratar i 190 och springer och dansar, tramsar och flamsar osv.
Vi kom in på ungdomsmottagningen och kondomprat.

-"Är det där dem har sån automat med kondomer?"
-"Nån automat vet jag inte precis"
-"Men man kan ta massa från typ en stor skål"
-"Eller så kan man bara be om de så får man ett paket"
-"Wow, dem är roliga att ha på huvudet"
-"kanske dem är"
-"men va har man kondomer till egentligen?"
-"Du får googla de, sök på Vad används kondomer till"

Nåja min dator åkte fram för att visa lillebror, så gick in på google och sökte på den meningen.
Första svaret man får upp är från 118100, svar på allt. Så här löd svaret

"Kondomer används vid samlag för att skydda så att spermierna inte kommer ut och kan befrukta ägget."
Så visste ni inte det innan så vet ni det nu.


Mystik

Berätta en hemlis?
Varför de?
Berättar jag så är det ju ingen hemlis längre eller?
Samtidigt som de kan vara väldigt frustrerande att inte få veta,
så är det väldigt spännande på något mystiskt sätt.
Alla bär vi på hemligheter av något slag, alla är vi lite mystiska.

Finns där inga hemligheter så finns där inget åt fantasin.
Så ibland kan de vara bra att hålla sin lilla hemlighet för sig själv
 och låta den som vill veta fantisera ihop sitt eget svar.




Min dag

Vaknade några gånger i natt av ont i min blåafot. Orkade inte ta mig ner för trappan för en värktablett så låg kvar och försökte sova vidare. Vid 8 gick jag upp och käka lite ipren till frukost. Enligt min minst lillebror ser min fot ut som en knubbis, en riktig sälfot.

Resten av dagen har tillbringats framför Företagsekonomi boken och Criminal Minds.
Så har ni fortfarande inte fått sett Criminal minds så tycker jag det är högtid ni gör det nu.

De räcker att man tittar ut genom fönstret för att tycka att det nästan är lite skönt att foten är skadad så man har en anledning att hålla sig inomhus. Utanför är det värsta snöstormen och snön yrar som aldrig förr.
Tycker det helt galet hur mycket sö vi har och än fortsätter det snöa. Ska bli mycket intressant att hoppa på kryckor till skolan i morgon.


Foten

Blev et besök på vårdcentralen, fick mig ett par kryckor och en remiss ner till Trelleborg för röntgen.
Foten blev fotad, och vi fick gå vidare upp på akuten för att vänta på svaren.
Så fick vi Vänta lite till och vänta ännu mer tills läkaren slutligen kom.

Ingen fraktur hittades efter hans studerande av bilderna, dock reagera han på att min fot var väldigt kall, men de va ingen fara. Med andra ord inga brutna ben bara en rejält stukad blåfot. De blir kryckor för mig några dagar och hoppas på att de ska bli bättre snart. Österrike resan står lite på spel.

Smärta

Klant Sarah har varit i farten.
På väg in till klassrummet idag halkar jag och vrider foten. Detta resulterade i att den är dubbelt så stor och blå och jag kan inte stödja på den. SMÄRTA.
Hade himla tur att pappa var hemma så han kunde komma och hämta mig på skolan så jag slapp hoppa på ett ben hela vägen hem. Nu är den i allafall lindad och värker gör den. Blir nog Akuten med mamma ikväll..


RSS 2.0