Minne

Det var en gång för många många år sedan. Jag gick där i skolkorridorerna som en stolt sex åring. In på skolan kommer det en mamma med sina tre barn och frågar mig efter en speciellt plats på skolan. Stolt och duktig visade jag mamman och de tre barnen platsen de frågade efter. Inte visste jag då att de äldsta barnet skulle bli en så nära vän till mig. Hösten därpå var det hennes tur att börja i sexårs gruppen och jag fick börja i första klass. Redan då började vi leka på raster och på fritids. Med åren hamnade vi även i samma klass och jag blev hennes fadder när hon skulle börja i 3an och jag i 4an. På den tiden gick vi i en 3 -5 klass.

Några år senare flyttade hon med sin familj till en liten stad i skåne vid namn Eslöv. Jag bodde kvar här nere i lilla Vellinge, men vi fortsatte hålla kontakten och träffades med jämna mellanrum. Inte alls lika ofta som förr. Kan fortfarande komma ihåg hur vi satt på hennes golv och lekte med barbiedockor. Åren gick och vi träffade mer och mer sällan, men kontakten mellan oss höll vi kvar. När vi väl sågs var/är det som vi träffades förra veckan.

Igår var en sådan dag. En eftermiddag tillsammans med min fina vän. Vi satt och hade riktigt lång fika lunch och pratade om allt mellan himmel och jord. Snart är det dags för min vän att flytte igen. Denna gång till Tibro i Småland. Om vi träffas sällan nu, hur kommer det då bli? Men just nu känns det som de kvittar, för när vi väl ses så har viarandra precis som vi hade när vi var små.

Det är de som kallas äkta vänskap.



Viskande Vindar

Vilken fin söndag det blev. Det perfekta avslutet på en bra vecka med en underbar helg.
För att få en lika bra söndag som jag fick ska jag ge er lite tips.

- Ta med en god vän, en termos med Kaffe och en filt. Kör sedan ner till stranden och bara njut att vindens viskande på den klar blåa himeln och vågornas kluckande mot stranden.

- Ta med din goda vän på en lång tur på inlines vid solnedgångs timmarna.

- Njut av en god grillad middag

- Låt din vän sova över för att ligga och små snacka halva natten.

- Börja morgonen på ett mysigt Café med en ordentlig och god frukost.



Jag valde min fina london vän Johanna

Barn mys

Mina grannbarn är fina dem. I lördags eftermiddag togjag med mig dem små för en tur till Höllviken och bio. Detta kommer bli en utmaning tänkte jag. Bio med en sexåring och en tre åring. Snällare barn får man nog leta efter. Med varsen liten godis påse, en dricka och lite popcorn gick vi in och satte oss i salen. 3D glasögonen åkte på och filmen "draktränaren" började. Två små duktiga barn satt tysta och stilla under hela filmens gång, 3D glasögonen åkte dock på och av (förståligt så stora som de var till dem). Väldigt imponerand över hur duktig dem var. Efter filmen blev de lite lek på "karusellerna". Ja ni vet sådan små som man bara älskade när man var liten. Man stoppade en femma eller tia i den och fick sig en åk tur.

Medan barnen busade ringde jag och beställde pizza, som vi hämtade på vägen hem. I bilen säger Felicia 6år
- Åhh draktränaren var sååå bra.

Resten av kvällen sepnderarde jag och några kompisar med att bara leka och mysa med barnen tills det var sängdags.


Strandpromenad

Som ni läste i förgående inlägg så fick jag och bror en bil i lördags morse. Denna var man ju självklart tvungen att provköra. Bror åkte ut på golfbanan så han fick snällt vänta tills han kom hem.
Däremot tog jag och Robin vår lilla "tesked" för en liten provtur.

Målet blev stranden. Bilen gick finfint, när jag väl lärt sig hitta dragläget vill säga.
Blev en mysig långpromenad på stranden i Höllviken och en vända ut på piren.
Vackert väder, lite vind och en robin i min hand. Kan man ha en bättre lördagsförmiddag?


Bil!

I lördags morse sov jag/vi lite extra länge. En natt på stan och en låång vecka sätter sina spår. Nå väl jag hade dock vaknat till flera gånger under morgonen för både toabesök och fönster tittande. När jag/ vi slutligen bestämde oss för att lämna sängen och gå ner för lite frukost runt lunchtid möttes vi av min pappa och bror i köket.

- Vad bra att ni båda är här, sa pappa till mig och bror.
jaha tänkte jag, ska vi få nån utskällning nu?, eller vad har vi nu glömt att göra?

Tänk så fel man kan ha. Istället tog pappa fram nyckelskålen och plockade fram två bilnycklar. Han gav en nyckel till mig och en till bror. Jag fattade först ingenting, det var jag nog inte ensam om.

- Bilen där ute är er, ni får betala all bensin själv. Den är försäkrad i ett halv år. Blir de något bråk om den tar jag den igen och säljer den.

Både jag och bror stod som levande glada frågetecken och bara VAAAA. KAn fortfarande knappt fatta det. Men jag och bror har i allafall fått en bil. Inte vilken bil som helst utan en Toyota Corolla som ser ut att vara som ny, även ifall den har ett flertal år på nacken. Helt Galet.

Går nog inte och beskriva den glädjen.


Fluffiga moln

Tänk att det kan vara så mysigt att sova tillsammans med någon.
Att somna och vakna i samma famn, vilken lycka. 
Att ligga och kramas en hel natt och bara drömma sig bort,
bland fluffiga moln, drakar och prinsessor. 
Oj vad mysigt det är.
Det vill jag göra om, natt efter natt.


Fredagsmys!

I fredags blev det verkligen fredagsmys på hög nivå. Det började redan till frukost. Efter några få timmar sömn reste jag mig ur sängen och gick ner för att baka mûsli scones. Sconesen blev lagom klara till det var dags att gå ut en liten runda för att möta upp Robin vid bussen och en sväng på ICA. Väl här hemma såg Johanna till att bordet blev dukat och sconesen åkte in i ugnen. Detta kallar jag TeamWork. Lagom tills jag och Robin kom hem igen var sconesen färdiga och bordet dukat. Kan de bli mer perfekt? Nu var det bara apelsinerna som skulle pressas till juice, vilket gjordes ganska snabbt. Vi satte oss ner på varsen stol och högg in på scones, olika marmelader, ostar, lite skinka och varsen stor kopp te. En riktigt mysig lång frukost. Perfekta början på en fredag.

Efter frukosten var uppäten och disken undanplockad hängde vi mest och var trevliga mot varandra. Johanna drog in till malmö efter en stund och jag och Robin slog oss ner framför Tvn och Pocahontas. Fredagsmyset fortsatte. Efter filmen var slut så drog vi oss upp ur soffan igen och begav oss in mot Malmö för att möta upp Johanna och lite shopping. Ett busskort blev inhandlat, så nu åker jag "gratis" buss mellan Malmö- Vellinge- Ljunghusen - Trelleborg i en månad. Hittade även tre väldigt fina klänningar på Gina Tricot som jag kom över med en mycket billig peng. Även Johanna lyckades shoppa en del, stackars Robin som fick hänga med in i alla dessa tjejbutiker. Han även med en fika på TAsty house innan vi tog bussen tillbaka hem för middag. Innan middagen blev de klädombyte, lite smink, en hårborste genom håret och ett glas vin. Maten slank ner och vi börja känna oss redo för kvällens roligheter.

Hoppade på bussen ännu en gång in mot Malmö för att först möta upp Louise. Sedan traskade vi oss vidare mot möllan för lite barhäng och en kall öl. Med tiden minskade platserna kring bordet och vi blev fler och fler. Var nog över en tio stycken där ett tag. Det är bra med runda bord när alla kan få plats. Där satt vi sedan och hängde, snackade och chillade resten av kvällen tills lamporna i taket tändes och grindarna åkte ner över fönstrena. Då insåg vi att det var dags att åka hem.

Spontana tåg!

Efter att ha jobbat hela torsdagen lång åkte jag hem för ta det lite lugnt och göra ingenting. Hade turen på min sida, vem tror ni stod och betalade i kassan efter jag hämtat mina grejjor? Jo pappa, med andra ord jag slapp åka bussen hem. Hemma var det jag som gick upp för att slappa på mitt rum och bara varva ner efter dagen. Dröjde inte så länge innan jag fick ett telefonsamtal från en mycket osäker Johanna. Ni förstår planen var att hon skulle åkt till Berlin i tidigt tidigt i fredagsmorse och skulle åkt med tåget mitt i natten för komma till flygplatsen. Med tanke på allt Island har ställt till med, eller snarare vulkanen, var hon väldigt osäker på om planet överhuvudtaget skulle gå och om hon i så fall skulle lyckas ta sig hem igen. Det övervägdes och övervägdes lite till, så kom jag med briljanta idén att hon kunde ju komma ner här istället. Vi både surfade in på sjs hemsida för att leta tåg. Biljetterna var dyra. Men så dök där upp en tågbiljett, där tåget skulle gå om en timme, denna till ett bra pris. Jag ringde upp Johanna igen och meddelade vad jag hade hittat. Hittade även en billig biljett hem till henne på måndagen. Så efter lite övervägande till så blev ett spontant beslut fattat. Hon bokade biljetten runt en halvtimme innan tåget skulle gå och åkte mot tågstationen i Nässjö.

Med Johannas vanliga otur var tåget självklart försenat, dessutom när hon var nästan framme stannade tåget igen för att polisen var ute och letade efter människor på spåret. Det hela slutade med att hon kom cirka en och en halv timme senare än beräknad tid. Snäll som jag är körde jag självklart och hämtade henne strax efter 2 på natten vid tåget. Glädje att se henne igen. Väldigt längesen sist. Min fina London Vän. Blev hem och sova sen efter lite skvaller.

En galen natt

Med en stor popcorn, en stor cola och två biobiljetter traskade vi glada in i salong 1 och slog oss ner på de angivna platserna. Salongen var större än väntat, genom att sitta längstbak hade vi fin överblick över både salong och film. Några minuter senare tändes film duken, vi lutade oss tillbaka och kopplade av i de röda stolarna, reklamen började.
Reklam om några filmer som komma skall samt lite annan värdelös reklam som alltid visas. När detta gjort sitt, släcktes lamporna i taket och allt blev svart. Till slut började äntligen filmen som vi gick dit för att se.
En film som bjöd på många skratt och tokigheter. En film jag faktiskt kan rekomendera. En film som de namngett "En galen natt". När filmen slutat och det visat tabbarna de gjort under inspelningen tillsammans med slut texterna var det dags att resa sig upp och gå ut. Den nästan fulla popcorns skålen fick följa med och även den halv fulla colan.

Ut i det kalla storstads mörkret hand i hand med ett leende på läpparna och en  diskussion om filmen. Vi var båda ganska överres om att den var rolig och bra. Kanske ingen tio poängare, men sevärd.


Mysa

Mysa är som att kasta tärning.
man vet aldrig vad som kan hända
men man hoppas på de högsta


Telefon försäljare

- Jao hejsan jag heter ... och ringer från pensionsförsäkringar, har du Yvonne hemma?
- äh hej, jag ska kolla.
(skriker ner pappa är mamma hemma de ringer från pensionsförsäkringar)
( pappa svarar nej)
- nej hon är inte hemma.
- okey, går de bra att ringa senare ikväll?
- nej, här går folk och lägger sig om ca 30min, ( 20.15)
- Okey, tack, får återkomma en annan kväll.
- Hej då

I själva verket sitter mamma bredvid pappa i soffan där nere och tittar fotbollen och det är inte en kotte i huset som lägger sig före 21.30.
Vita lögner kan vara bra ibland, speciellt när dessa telefonförsäljare ringer och man inte orkar prata med dem.

Känner ni igen de?

Nya intryck

Igår klockan långt innan tuppen stigit upp började jag mitt nya jobb. Ett jobb på en bensinmack nere i trellehulla. I söndagskväll gick jag och la mig ganska tidigt, åtminstone för att vara mig. Några få timmar senare ringde klockan och meddelade att det var dags att gå upp. Där imellan hade jag redan vaknat ett flertal gånger och tittat på klockan så jag var säker på att jag inte försovit mig. Är det ett tecken på att man är lite små spänd, nervös och föräntansfull?

Fick snällt låna mammas bil i allafall för några bussar går det inte vid den tiden på dygnet. Käkade lite frukost i bilen, inte för att man var speciellt hungrig eller sugen, mer som ett måste. Väl på jobb möts jag av en väldigt trevlig kollega som snällt visar mig allt ja kan behövas veta till en början som typ hur kassan funkar, de olika rutinerna osv. Väldigt mycket information att ta in och massa siffror och koder att lära. Men det blir nog bra till slut.

Många nya intryck som ska blandas med de nya kunskaperna i hjärnhalvorna. Detta blir nog bra, trevliga arbetskamrater och ganska kul faktiskt. Även ifall det finns uppgifter som stå och diska och tvätta tvätthallen så blir  nog detta väldigt skoj och givande. Jag ska lära mig alla dessa sifferkombinationer till de olika varorna till slut. Tålamodet är en människas bästa vän?


Min Söndagskväll..







... Spenderade jag ute i Västra hamnen tillsammans med Jessica och Robin


Hönan!

För en liten stund sedan kom jag in genom vår ytterdörr. Jag hade varit iväg för att hälsa på min mormor och morfar ute i deras stuga. Genom att bara ta bilen och köra dit en kort vända gjorde jag dem otroligt glada. Att jag sedan hade en liten burk med hem kokt hallon- och mango sylt med mig gjorde dem ännu gladare. När jag satt där hemma hos dem i deras lilla stuga och pratade säger morfar plötsligt "har du klappat" hönan?. Vi alla tre brister ut i skratt.


Vad då klappat hönan tänker ni? Jo det är så här, att i min mormor och morfars sommarstuga bor där en höna. En porslinshöna. Klappar man på denna höna så får man lov och lyfta på locket. Under locket har hönan i sin tur värpt en massa godis. Detta har jag, mina syskon och kusiner, vetat ända sedan vi var små små knattar. Mormor och morfar hade alltid den regeln, skulle vi lyfta på hönan för att få ta en godis bit så var vi tvungna att klappa hönan först. Detta är konstigt nog en sådan sak som sitter kvar än idag. Innan jag lyfter på hönan så klappar jag den av ren vana. Man vet aldrig, hönan kanske bits annars?



Namnförslag TACK!

Ni som följt min blogg ett längre tag eller känner mig för den delen vet att jag kan vara en riktig liten husmor ibland. Som ni säker också vet så pluggar jag marknadsföring för tillfälligt. Där ska vi nu göra ett arbete. För någon vecka sedan hade jag upp en enkät undersökning här på bloggen. Mycket tacksam för alla svar jag fick. Denna enkät undersökning tillhör mitt arbete i marknadsföring. Arbetet i sig går ut på att göra en marknadsplan. För er som inte förstått eller vet det sedan tidigare så tänkte jag göra en marknadsplan över "mitt" sylt- och marmelad företag. Än så länge är detta bara ett fiktivt företag, allt på låtsas. Men på tanke på att jag tycker det är väldigt kul med sylt- och marmelad kokning är detta något jag kan tänka mig starta någon gång framöver. Behöver jag nämna att hemma kokade syl- och marmelad är så mycket godare och dessutom vet man vad man stoppar i sig. Min sylt och marmelad görs dessutom endast på färska råvaror och färska smakämnen. Inga tillsatser eller konserveringsmedel så långt ögat kan nå. Är ni intresserade av att köpa eller testa min hemma kokade sylt eller marmelad så hör av er så kan vi ordna detta.

Just nu har jag dock ett litet problem. Vad ska mitt företag heta? Det här med komma på ett bra namn för företaget är verkligen inte min starka sida. Så har ni något bra namnförslag på mitt sylt- och marmelad företag så tar jag tacksamt emot det. Just nu har jag idé torka. Namnet får gärna vara lite roligt men samtidigt associera till det jag gör. Hänger ni med på vad jag menar? "Sarahs Sylt- och Marmelad" tycker jag låter lagom tråkigt och för långt för den delen. Så snälla ni hjälp mig med namn förslag.

Vänskap

För er som inte vet det så har jag väldigt fina vänner. Precis som säkert alla ni andra tycker att ni också har. Alla tycker vi om våra vänner. Några av dem betyder mer än andra. Precis som vissa bitar i godis påsen är godare än de andra. Alla har vi olika intressen, åsikter, uppfattningar, vänner, fiender osv. Det som är bra med det här med vänskap är att man själv kan välja vem man vill vara vän med och vem man inte vill vara vän med. Detta på både ont och gott. Man kan inte älska och tycka om alla människor. En person som för mig är en mycket godvän kan för någon annan var en fiende och viseversa. På det sättet finns det också någon för alla. Jag kanske inte kan bli vän med en viss personen, men det kanske du kan? Alla ser vi på olika sätt på människor, det är en sådan sak jag tror man aldrig kan komma ifrån. Däremot känns det ganska onödigt att gå omkring och tycka illa om varandra. Varför ens ägna tid åt de när du istället kan ägna din tid och uppmärksamhet till dem du tycker om.

Tidigare idag fick jag ett sms av en mycket godvän till mig. Detta smset värmde verkligen och jag blev otroligt glad när jag läste de fina raderna hon hade skrivit till mig. Det här smset förgyllde verkligen min kväll. Tänk att några få rader kan ha sådan stor betydelse.

Var rädd om dina vänner och vårda er vänskap. Bara ett litet sms där det står "hej! hur mår du?" kan betyda väldigt mycket. Det visar på att du bryr dig.

Vår!

Du vackra vår
- En blå himmel med en stor sol
- Varmare temperaturer
- Blommor som börjar slå ut
- Gräsmattor som börjar bli grönare
- Knoppar på träden
- Pollen i luften
- Den tunna jackan
- Fåglar som kvittrar
- Nyckelpigor som kryper omkring
- Humlor som surrar.
Har ni fler exempel på dessa härliga vårtecken?

Bra service

För en liten stund sen knackade en söt grabb från posten på min dörr. Han kom med sin stora gula posten lastbil för att leverera ett stort paket till vår adress. Vad har nu mamma och pappa beställt var min första tanke när jag såg detta paket. Inte hade dem beställt ett dugg, mig veterligt. Paketet visades sig sedan vara adresserat till MIG. Vad kan nu detta vara? tänkte jag. Började studera lådan och läsa lite i ett försök att luska ut vad detta kan vara.
Samtidigt som jag skriver på söta postgrabbens handdator så slår det mig. Det är ju resväskan!
Resväskan tänker ni?

Det var så här, för några veckor sedan var jag på Lanzarote. När jag flög dit flög jag från London och landade självklart där sen igen. Efter veckan på Lanzarote var slut och vi åter landat på flygplatsen i London igen upptäckte jag till min förfäran att min resväska fått en buckla på ena hörn sidan, dessutom var den alldeles blöt (det regna). Detta tyckte inte jag var okey, så jag tog med mig min resväska och gick bort till dem som stod och hade hand om "damage lugage" eller hur de kan tänkas stavas. De som tar hand om resväskor som blivit förstörda på någotvis helt enkelt. De var mycket trevliga och hjälpsamma. Så efter att några papper blivit ifyllda och jag fått titta på lite bilder på olika resväskor, kunde jag lämna dem med ett leende på läpparna och en kvittokopia.

När jag sedan kom hem, tillbaka till Sverige, fick jag surfa in på deras hemsida för att bekräfta det hela. Hade nästan glömt bort hela grejen, men så idag  dök plötsligt den nya resväskan upp. Inte nog med att den dök upp, den blev hemkörd ända fram till dörren dessutom. I kartongen hittade jag en röd fin stor resväska, som ersättning för den dem råkat skada lite. Det kallar jag mycket bra service.

Sen att jag kan använda min gamla resväska och att där egentligen inte är något större fel på den är en annan sak.

Mellan vita lakan och blommor

Det finns en plats, en väldigt mysig sådan. På denna plats kan man krypa ner under svarta blommor och bara drömma sig bort. På denna plats kan man bygga kojor och fantisera om allt mellan himmel och jord. På denna plats kan man även leka andra spännande lekar. Denna plats kan även vara mysig att tillbringa tid på under en film eller två. På denna plats håller man sig varm och skön. En god natt sömn kan denna plats också erbjuda.
Det finns mycket man kan göra och använda denna platsen till. Det bästa är nog dock att sova.

Eller som jag ligga i den större delen av dagen och titta på film och hoppas på att huvudvärken ska släppa, näsan ska sluta rinna, rösten ska komma tillbaka och piggheten komma och ta över.



Jag är med..

Nu för tiden känns det som alla går och blir med barn överallt. Inte jag inte. Istället går jag och blir med ny kamera utrustning och ny dator. Inte vilken dator som helst, utan en fin fin IMAC med 27tums skärm. Behöver jag säga att den är "AWSOME" En skärm stor att den täcker nästan hela skrivbordet, widescreen skärm och allt. Helt underbart.
Nu ska jag bara lära mig hur den fungerar ordentligt. Aldrig haft MAC tidigare, men någon måste vara den första. Tro mig jag är nöjd och glad. Känns som allt flyter just nu.
Fick min efterlängtade nya kamera i fredags som jag beställt från USA. Inte var det bara en ny kamera, utan också en massa nya objektiv och andra spännande tillbehör.


Just nu svävar jag på små rosa moln av alla denna lycka.
Ja jag är lycklig, ja jag är lycklig.

Blodbad

Tidigare idag besökte jag en mycket trevlig kompis. En sådan kompis man kan prata med allt om och ibland bli lite extra tramsig med. Idag däremot gick de nog lite över gränsen. En övertrött Sarah, som gott från den här tröttheten till över tröttheten och blivit lite smått speedad. Ni som känner migväl vet nog precis vad jag menar. En sarah som skrattar t allt och blir alldeles för tramsig och flamsig för sitt egna bästa. Efter många skämt och mycket trams var nog min kompis ganska trött på min dåliga humor, inte bara trött på den utan också trött i allmänt.
Så när jag står där i dörren säger min kära kompis att hon ska gå och ta ett bad innan läggdags. Hon hade under kvällens gång klagat en del över en smärta endast vi kvinnor får uppleva, mensvärk. Ungefär så här löd vår konversation i dörröppningen.

- Tror jag ska hoppa i ett varmt bad.
- Det är väl inte så bra om du har mens?
- Änsålänge har jag bara värk.
- Tänk så får du din mens i badet, då blir de BLODBAD

Efter denna väldigt intressanta och spännande diskussion var inte min kompis så sugen på att bada längre!

Badminton

Igår var det lördag!
I kära vellinge hade vi en badmintonspelare som gäst hos grannarna. En badmintonspelar som är mycket duktig och elite klassad. Denna Badmintonspelare hör egentligen hemma uppe i Stockholm.
Eftersom jag känner denna badmintonspelare och så gör även min bror och andra granne och några till. Så tänkte vi att det skulle vara lite kul att åka in och titta på honom när han spelade en match på Aura-hallen i Malmö. Så det gjorde vi. Efter matchens avslut gav jag och min ganne denna badmintonspelare en egen match. Jag och grannen mot badmintonspelaren.

Om vi säger som såhär. Jag tror verken jag eller grannen har någon karriär inom badmintonen, men kul var det.


En pojke

Det finns en pojke, en väldigt trevlig sådan.
Han är egentligen bara ett lamm, åtminstone om man jämnför med mig. För en annan kan han framstå som en gammal bock.
Denna pojk är mycket snäll, trevlig och charmig. Han är en sådan där pojk som gör att man bara inte kan sluta le och skratta när man är i hans sällskap. Han utstrålar en härlig energi och ett mjukt lugn. En väldigt speciell pojk helt enkelt.

Känner ni någon speciell pojke?

Unik

Alla är vi unika på ett eller annat sätt. Ingen är någon annan lik. Det vill säga att alla har unika egenskaper, kunskaper, livssyn osv. Det unika i varje människa kan uppfattas både positivt och negatvit beroende på av vem, vad det gäller och situation. Varför är det då så att alla är unika? Det kan man undra, men jag tror att om alla skulle vara lika med att ha samma värderingar, åsikter, tankar, egenskaper och kunskaper skulle världen vara väldigt tråkig. Vad skulle då skilja en person från en annan?

Vad är det som gör just dig unik?


Imorgon kan det vara för sent..

Varför vänta med det goda till sist?
Varför inte börja med efterrätten för att avsluta med förrätten och där i mellan äta huvudrätt?
Är ni med vad jag menar?

Tänk så är det er sista måltid, det sista ni gör här i livet. Tänk om ni skulle gå miste om den goda efterrätten för att ni väntade med den till sist? Man vet aldrig det kanske faller ner en astroid genom taket, du får en hjärtattack, eller något annat tragiskt händer så livet bara tar slut sådär på en gång. Passa på att njut av godbitarna du har i livet, de fina och bra sakerna. Ta inte saker för givet, upskatta det du har och visa det. Du vet aldrig, imorgon eller om bara en pytteliten stund kan det vara försent.

Remember me, var en fin film.
Har du inte sett den? Se den.


X till Y, Y till X

"Tyckte de lät som en bra idé"

"Du får boka in en lektion"

"Var gör jag de?"

"hos min sekreterare"

"boka in mig lärareN"


Så kul kan man ha en torsdags eftermiddag.


Kylskåps Poesi

"Fantastisk bakis lördag"

"Bli bubblande av dricka"

"Nykter förfest
 Dimmig efterfest"

"Vi borde skura dina fötter"

"Jag vill shoppa"

"Godis festival på vår balkong"
 


Vad står det på ert kylskåp/magnet tavla?


Barn på nytt

En underbar dag med sol, blå himmel och trevligt sällskap.
En första morgon lektion i skolan med indesign, ganska kul om jag får säga det själv. Blev en sväng inom ICA för inhandla lite bröd och pålägg innan jag begav mig hemåt för att ta tag i lite städning och tvätthäng. Undan fick de gå, kan ju inte bjuda in folk när här ser ut hur som helst. Well well hann bli lagom klar tills jag var tvungen att bege mig ut i det vackra vädret för att möta upp en styck filur vid bussen.
Parera det ganska bra så båda befann sig på busshållplatsen ungefär samtidigt. Är det de som kallas timing?
Fick agera lite guide och vi tog oss en runda runt om i vellinge som bjöd på många skratt.
Fastnade bland annat först på en lekplats där det blev gungning och tävling vem som kunde hoppa längst. Sen att Mr filur försökte hoppa i babygungan är en annan sak, en kul sådan. Nåja, vår promenad fortsatte och vi hitta lite trädkojjor som vi besökte på vägen innan vi fastnade på nästa lekplats. Denna gång en mycket tuffare lekplats med linbana och allt, som självklart testades. Fastnade sedan i en sådan där stor rund gunga där vi mest låg och njöt av solen, snackade och skratta tills en mamma med sin dotter kom och förstörde och ville ha gungan. Vi fick snällt ge den till henne, ja menar den är nog mer till för barn än att två vuxna människor ska ligga och chilla i den under solen. Promenaden fortsatte och nästa stopp blev här hemma där det bjöds på lite lunch, wii-spelande, ds-spelande och mer prat tills det var dags för mig att gå till skolan igen och Mr Filur att åka bussen hem.

En mycket trevlig och mysig förmiddag i solen.


Wii, Just dance

Jag tror jag har hittat mitt nya favoritspel.

I morse efter frukost och när jag var trött på min bok om företagsekonomi kopplade jag in nintendo wii för lite spel. Mycket längesen sist. Nu för tiden har vi dessutom en himla massa spel som vi inte hade tidigare, ett av dem är "just dance". Detta tänkte jag att jag skulle testa på. Vem gillar inte att dansa liksom? Klickar mig in på spelet, väljer gubbe och låt och sätter igång.
Det som vissas en person på tv-skärmen som gör diverse "danssteg" som man sedan ska härma. Ni kan ju tänka er själv. Där stod jag på vardagsrums golvet med fjärrkontrollen i handen och dansade som hon gjorde på tvn. I detta fallet var jag glad att där inte var någon hemma och ännu gladare att detta inte filmades. Skratta gjorde jag vill jag lova. Den ena rörelsen såg nog roligare ut än den andra. Party i vardagsrummet med dans en tisdag förmiddag kan de bli bättre?

Efter tagit mig igenom ett antal låtar och danser kom bror min hem. Han hade heller aldrig spelat detta och började genast skratta. Mycket förståligt. Det hela slutade med att han greppa tag om den andra kontrollen och sen stod vi där på golvet och dansade tillsammans. Det blev genast ännu roligare och vi triggade varandra lite då det blev lite duell tävling över det hela.

För er som inte spelat det kan jag starkt rekomendera detta roliga dansspel till nintendo Wii.
Här ska det dansas mycket hemma i fortsättningen.



PlåsterKonst, min nya kariär?

"haa haa" som Jacob fint kallar mig. Han visade upp sitt lilla sår han hade fått på tummen och jag frågade om han ville ha ett plåster. Tyvärr hade jag inga sådana där fina i färg med figurer på och spider-man eller hello kitty plåster hade jag i heller. Istället fick han ett vanligt tråkigt plåster, men hur kul är det för en tre-åring. Jag kom då på den briljanta idén att jag kunde måla en figur på det istället. Detta uppskattades direkt och önskemålet blev en drake. Fram med den röda permenenta pennan och sen var det bara att sätta igång. Lättare saker har jag gjort. Som ni säkert vet så har tre-åringar inte alltid så lätt för att sitta stilla. Så med en liten nyfiken grabb tittande på plåstret och en ännu nyfiknare storasyster på sex år som tittade började jag skapa ett fint litet konstverk. Nåja hur fint det var  går ju att diskutera, men Jacob blev hel nöjd. Åtminstone de minutrar han tilllät plåstret att sitta kvar. Självklart ville stora syster Felicia också ha ett sådant fint plåster med en egen ritad figur. Hon letade fram ett litet skrapsår på knät som hon tyckte skulle kunna behöva ett plåster, självklart fick hon det. Hennes plåster skulle inte föreställa någon drake inte, nej istället ville hon ha en sjöjungfru med vingar som satt på en sten i havet. En riktig utmaning. Tror jag klara det ganska bra åtminstone sett från hennes ögon. Hon hittade ytterliggare ett litet sår som där skulle vara ett plåster på. På detta plåster skulle det istället vara en ängel, något lättare att rita.

När de båda plåstrena var fint dekorerade tittade hon ner på dem och sa "åhh vad vackert".
Det är väl härligt med barn, att ett plåster med ett egen ritat motiv kan göra dem så glada. Underbart.
Kanske ska satsa på en kariär inom det helt enkelt.

(Jacobs plåster Drake)


Unikt

Nu mina kära vänner har jag något som ingen annan har. Då menar jag verkligen INGEN annan har.
Ute på en gård här i närheten finns det massa utställare som ställer ut alltifrån målningar, foto, lite kläder, väskor och annat skoj. Nåja majoriteten ställer ut tavlor av olika slag är dem inte målade så är de tryckta eller nått i den stilen. En av alla dess utställare ställer även ut egen designade väskor. Självklart är det endast hantverkarna eller vad man ska kalla dem som jobbar där. Var och en i sitt eget galleri. Åter till väskorna. Det är tydligen tre stycken designers som producerar dessa väskor. Deras affärsidé är att ingen väska ska vara likadan som någon annan. Med andra ord är det bara jag som äger just en sådan väska med den design som min har. Ingen annan har en likdan och det är lite coolt.

Nackdelen med det hela att det bara finns en av varje är att det var väldigt svårt att bestämma sig för vilken man skulle ta. Alla var mycket fina. Jag hittade min favorit ganska snabbt, den kändes väldigt mig. Däremot hade mamma och hennes vännina destu svårare för att bestämma sig, men de lyckades till slut de med.


(min fina väska som ingen annan har =) )


FylleTaxi en upplevelse i sig..

Att sitta vaken en halvnatt och vänta på ett samtal kan ibland vara lite tråkigt och segt.
Istället för att bara sitta där och vänta kan man till exempel hänga med en kompis ner till en bowlinghall för att sitta och hänga och umgås där. Sedan kan man köra vidare med gänget från bowlinghallen upp i stan för lite mer häng och chillande om det finns parkering vill säga. Finns det inte parkering kan man köra hem och titta på film och ligga och smsa lite till klockan går.

När telefonen sedan slutligen ringer så får man snällt hoppa in i bilen i sina vita pyjamasbyxor med rosa hjärtan på och köra iväg. Då kan man köra ner till falsterbo strandbad för att hämta upp en kompis och hans kompis som egentligen har druckit för mycket för deras eget bästa. När alla är i bilen, med bälte på, så kan man köra vidare mot deras hem. Att köra natt/fylletaxi är verkligen en upplevelse i sig. Förutom att bilen luktar eller snarare stinker alkohol så får man lyssna på diverse historier om kvällen och från andra tillfälle. Det bästa av allt är ju att man får inte höra historien en gång bara utan samma historia flera gånger om så man aldrig ska glömma dem. Har man tur kan man även få diverse hångel erbjudande, "ska vi stanna vid kanten och hångla?" Förutom hångel erbjudande så blir man hembjuden till dem också, tänka sig man får till och med komma precis när man vill.

Det här med att köra fylletaxi är ganska kul.
Åtminstone en upplevelse för sig.
Kanske borde göra det oftare?


Efter mycket fixande..

Som jag nämnde i ett av det förgående inläggen så fyllde min bror år i fredaga. Då hans födelsedag inte firats ordentligt med vänner på de senaste åren tänkte jag att jag skulle styra upp något bra och skoj för honom. Detta har jag ägnat en del tid till i veckan, fixat och donat. Jag fick en lista med namn av min bror som han ville skulle vara med. Vad som sedan skulle ske hemlighöll vi för min bror.
Så efter pratat med hans vänner och kommit på lite idér blev de ganska bra.
Påskbuffé på Bigbowl och därefter en timmes bowling.

Innan vi drog in till stan var vi några här hemma. Från början bara tre, men de knackade på dörren då och då och brorsan blev lika chockad varje gång när han såg vem som dök upp. Vi begav oss till busshållplatsen och hoppade på den gula bussen som kom. För varje hållplats vi åkte förbi hoppade de på fler och fler. Tillslut var vi nästan hela gänget samlat redan på bussen. Där fick vi igång hela bussen med sång. Fina toner. In på bowlinghallen och upp till resturangen, ett gäng på 24pers gjorde att vi fick två långbord. God mat och trevligt sällskap, tiden gick snabbt och bowlingen stod på tur. Käglor slogs ner, fler på vissa banor än på andra.
Tror alla var nöjda och glada och uppskatta det hela.

När käglorna tog slut och skärmarna de släktes så satte vi oss och hängde lite med ett glas dricka innan vi gick vidare till nästa ställe. ICEbar och lite kareoke. Självklart fick vi min bror att sjunga, utmanad av en av hans musikaliska kompisar. Ur högtalarna löd "brev från kolonien" i grabbarnas fina toner. Vi korsade gatan för det slutliga målet KB. Där stannade vi natten lång och dansa långt in på små timmarna innan vi slutligen tog sista bussen hem.

En mycket trevlig och lyckad kväll.






Sms

Tacka vet jag att telenor erbjuder kontantkortet messa mera, vilket innebär 3000 fria sms i månaden.
Annars hade jag varit ganska körd eller åtminstone fattig vid detta laget. Sms efter sms har skickats och tagits emot på min telefon de senaste dagarna. är nog snart uppe i fyrsiffrigt om man räknar alla sms som gått fram och tillbaka. Ganska galet ändå, men ack så trevligt. Vad skulle jag annars roat mig med. Inte för där står jättemycket vettigt i alla smsen så ingår det oftast antingen en flirt gubbe eller ^^ .
Resten är min lilla hemlighet.

Det är bra med Gratis sms.


Kalas..

Det har hänt en del sen sist. Med andra ord, jag har haft fullt upp och bloggen har snällt fått vänta, men nu ska ni få er en lite uppdate.

I torsdags hade vi släktkalas får min kära bror som fyllde 19år i fredags. Släktkalaset bjöd på massa skoj och trevligheter. God påskmatsbuffé med sill, ägg, lax, revben, lamm och allt annat som där tillhör. Maten slank ner fin fint och så  gjorde även glassen till efterrätt. Vet inte riktigt vad folket här fick i glasen men helt plötsligt var singstar spelet inkopplat och den ena falska tonen efter den andra kom ur högtalarna. Mycket vackert, kanske inte.
Dock väldigt skoj blev det. Även jag fick ta några toner mot släktingarna.

Mycket intressant kväll.

Två tjejor på jakt..

Det var en gång två tjejor som hade ett litet problem, eller kanske ganska stort. Den ena tjejens lillebror och den andra tjejens pojkvän hade snart födelsedag. Tjejorna hade väldigt svårt att komma på nått bra till sin lillebror/pojkvän. Det gjorde det inte lättare att lillebrorn/pojkvännen inte visste vad han önskade sig eller ville ha. Så en onsdagsmorgon i slutet på mars hoppade det två tjejorna in i den ena tjejens bil och begav sig in till stan på jakt efter födelsedagspresenter. Det skulle vara nått skoj, lite tamsigt, något seriöst, något användningsbart, något fint, NÅGOT helt enkelt. Vad detta något var hade tjejorna väldigt svårt för att lista ut. De gick där fram och tillbaka, hit och dit, ut och in ur butikerna utan någon egentlig större succé. Efter mycket om och men löste de två tjejorna sina problem och gick med varsen påse istället för tomhänt. 
De två tjejorna hittade även varsen ny fin sommarklänning, som passar bra nu när solen började titta fram. 

Efter de två tjejornas jakt på stan skiljdes det åt. Den ena tjejen åkte hem och den andra stannade kvar tillsammans med en annan kompis ett tag. Den tjejen som stannade kvar vandrade vidare på stan tillsammans med sin kompis för att uträtta lite andra ärenden. Klockan sprang iväg och det var dags för även den andra tjejen att åka hemåt. Hon blev upphämtad av sin mor, åkte tills sin fars jobb, för att sedan kör hem hennes fars bil. 

 

RSS 2.0