Bullbak

Vad gör man en fredagkväll som denna i London?
Jo de ska jag ta och berätta för er. Man tar fram en stor skål.
Värmer upp 5dl mjölk till ca 37grader. Smular 50g jäst och rör ut med mjölken.
Blandar sedan 1,5dl socker med 1tsk kardemumma, ca 15dl mjöl i skålen. Håller över mjöl och jästblandning och börjar bearbeta till en smidig deg. Sedan tar man smöret som har stått fram en stund och skär i bitar och arbetar in. Vips så har man en färdig deg som vill stå och jäsa i minst 30min under bakduk så den blir dubbel så stor.
Under tiden kan man passa på att blanda Smör med socekr och kanel så man får en såndan härlig massa.

När degen jäst färdig så tar man och lägger upp den på bakbord, knådar den lite och delar upp i två halvor. Varje halva kavlas ut ganska tunt. På denna utkavlade deg? brer man på den  goda krämen, rullar ihop och skär i bitar som man lägger på bakplåtspapper. Sen gör man självklart likadant med den andra halvan. Lägger en duk över bullarna? och låter de jäsa samtidigt som man sätter på ugnen och diskar undan. När ugnen är varm tar man fram ett ägg som man kläcker och tömmer på innehåll. Innehållet vispar man sedan med en gaffel. Tar en pensel, inte målarpensel, och penslar bularna med. Har man tur så har man lite pärlsocker som man kan strö över innan man sätter in dem i den 250graders varma ugnen och låter dem stå där 8 - 10min. Ut ur ugnen kommer sedan färdig Kanelbullar.

Detta ska helst påbörjas efter kl22.00 så man är lagom klar till strax efter midnatt. Nåja alternativt är ju att påbörja detta innan så man sitter sitta upp halva natten och känna hur ögonen går i kors.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0